Inaugurarea centrului CLAAS în Ymeray, Franța

CLAAS și-a inaugurat oficial joi noul campus din Ymeray. Președintele CLAAS France, Frédéric Verbitzky, în prezența președintei Comitetului acționarilor Grupului CLAAS, Cathrina Claas-Mühlhäuser, a putut întâmpina doar un număr restrâns de invitați la eveniment, având în vedere pandemia de coronavirus. Cu toate acestea, au fost invitate peste 2000 de persoane să urmărească evenimentul online.

Un eveniment cu un număr foarte limitat de participanți fizic

La festivitate au participat aproximativ șaizeci de persoane, în conformitate cu măsurile de reducere a riscurilor. Alături de Cathrina Claas-Mühlhäuser, au fost de asemenea prezenți Thomas Böck, CEO-ul Grupului CLAAS, Martin von Hoyningen-Huene, noul președinte al CLAAS Tractor, reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie, ai Camerei de Agricultură, ai autorităților și organismelor legislative locale, membrii comitetul executiv al CLAAS France, partenerii CLAAS Financial Services, CLAAS Réseau Agricole și, bineînțeles, reprezentanții grupului de dealeri care aparțin rețelei CLAAS din Franța, precum și arhitectul și reprezentanții companiilor de construcții.

Un complex multifuncțional, unic în universul utilajelor din Franța

Campusul CLAAS din Franța este un centru cu adevărat inovator, construit de Grupul CLAAS și filiala sa CLAAS France. Acest centru multifuncțional reunește într-un singur loc aproape toate domeniile de activitate aflate în serviciul mărcii și al clienților săi profesioniști din agricultură.

Complexul este format din patru elemente:

  • Un showroom mare, de 650 m², cunoscut sub numele de Technoparc, care poate fi folosit ca showroom pentru utilaje, precum și ca sală de recepție sau studio de televiziune.
  • Principalele birouri administrative și ale conducerii CLAAS France, CLAAS Financial Services și CLAAS Réseau Agricole SAS sunt grupate împreună în sediul central.
  • Centrul de instruire CLAAS ACADEMY, care găzduiește 2.500 de stagiari pe an, este compus din opt saloane și săli de curs și oferă tehnicienilor și agenților de vânzări condiții ideale pentru a-și îmbogăți cunoștințele în materie de tractoare, precum și utilaje de recoltat autopropulsate, echipamente de recoltat iarbă, utilaje pentru manipulat și tehnologii noi.
  • Platforma logistică care stochează și distribuie piese de schimb către cele 250 de puncte de service ale rețelei CLAAS din Franța.

O etalare de tehnologii

Cathrina Claas-Mühlhäuser, președinta Comitetului acționarilor, a dezvăluit o sculptură de dimensiuni mari a celebrului înnodător în fața clădirii principale: istoria grupului CLAAS a început cu această invenție. Bunicul său, August Claas, a depus o cerere de brevet pentru această invenție remarcabilă în Germania pe 18 mai 1921, exact acum 100 de ani. De fapt, Franța emisese deja brevetul pe 17 mai, cu o zi înainte de Reichspatentamt din Berlin. Astfel, sculptura reprezintă originile companiei și legătura strânsă dintre CLAAS și piața franceză, care sărbătorește anul acesta aniversarea a 100 de ani.

Un magnet pentru domeniile de activitate legate de utilaje

Frédéric Verbitzky, președintele CLAAS France, intenționează să profite de facilitățile de excepție pentru a face din Campusul CLAAS din Franța un loc în care profesioniștii din agricultură pot descoperi și testa cele mai eficiente utilaje de pe piață și unde pot testa tehnologii noi. Campusul CLAAS va oferi, de asemenea, o imagine foarte profitabilă a sectorului utilajelor agricole, pentru a atrage tinere talente către domeniile de activitate care deservesc agricultura. Aflat într-o zonă rurală, dar la doar câteva zeci de kilometri de regiunea Parisului, una dintre cele mai mari metropole din Europa, centrul CLAAS este situat ideal pentru a ajuta la deschiderea unui nou capitol din istoria agriculturii în Franța.

Campusul CLAAS din France în cifre

Suprafață teren: 16 ha.

Suprafață acoperită: 20.000 m².

Număr de angajați în cadrul centrului: 120.

Investiție: 20 milioane de euro.

Construcția a început pe 1 septembrie 2019.

Echipele s-au mutat în campus pe 31 august 2020.

Inaugurat pe 20 mai 2021.

Despre CLAAS

CLAAS este o afacere de familie fondată în anul 1913 (www.claas-group.com), cu sediul în Harsewinkel, Westphalia. Este unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania CLAAS este lider pe piața europeană de combine de recoltat și lider mondial în ceea ce privește combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, compania este un nume de referinţă de top la nivel mondial în ceea ce privește tehnologia agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse include, de asemenea, tehnologia informației de ultimă oră pentru agricultură. Compania CLAAS are peste 11.400 de angajaţi la nivel mondial şi a raportat o cifră de afaceri de 4,04 miliarde de euro în exerciţiul financiar 2020.