FMC pune la dispoziţia fermierilor un portofoliu complet de insecticide şi lansează pe piaţă două produse noi

fmc insecticide

În prezent, unul dintre cei mai puternici jucători de pe piața de insecticide la nivel global și, totodată, din România, este compania FMC. Pe lângă produsele deja consacrate, Avaunt®, Coragen®, Fury® 10 EC, Karis® 10 CS, Novadim Progress®, Vantex® 60 CS şi Warrant® 200 SL, FMC și-a completat portofoliul cu două NOI insecticide: Benevia® și Verimark®, produse care conțin cea mai nouă substanță activă – cyazypyr. De acum, fermierii se pot bucura de faptul că au parte de cele mai performante produse, destinate să le protejeze culturile.

CYAZYPYR® este o substanță activă sistemică din clasa diamide antranilice, o nouă clasă de insecticide care controlează un spectru larg de dăunători în toate stadiile de dezvoltare: ouă, larve și adulți, din culturile de legume, pomi fructiferi, viță de vie și cultura mare și care este prietenoasă cu entomofauna utilă și cu mediul înconjurător.

BENEVIA® se adresează fermierilor care cultivă legume, și anume: cartofi, ceapă, usturoi, rădăcinoase (păstârnac, țelină, pătrunjel, ridiche, napi), vărzoase (varză, broccoli, varză de Bruxelles, conopidă) și căpșuni, controlând dăunătorii în diferite stadii de dezvoltare, ouă, larve și adulți. Mai mult, acest insecticid ajută la conservarea prădătorilor naturali, care controlează populațiile de dăunători.

Noul produs acționează prin contact și ingestie, inducând încetarea rapidă și imediată a hrănirii insectei după contactul cu substanța activă sau ingerarea plantelor tratate. Dăunătorii sunt controlați în totalitate după 3-6 zile de la aplicare. Benevia® combate un spectru foarte larg de dăunători, cum ar fi: musculițe, tripși, afide, pureci, psilide, minieri, diptere, gândaci, gărgărițe și omizi. Printre cei mai cunoscuți dăunători combatuți de noul insecticid se numără: molia minieră a tomatelor (Tuta absoluta), musculița albă de seră (Trialeurodes vaporariorum), tripsul californian (Frankliniella occidentalis), gândacul de Colorado (Leptinotarsa decemlineata), buha gama (Autographa gamma), buha verzei (Mamestra brasiccae), fluturele verzei (Pieris brassicae), musca cepei (Hylemia antiqua), gărgărița florilor (Anthonomus rubi), musca morcovului (Psila rosae), omida păroasă (Hyphantria cunea), viespea rapiței (Athalia rosae), musca verzei (Delia radicum) și musculița albă a verzei (Aleyrodes brassicae).

Doza recomandată pentru Benevia® este de la 0.125 l/ha la cartof până la 0.75 l/ha la căpșuni, păstârnac, țelină, pătrunjel, ridiche și napi, iar pentru protecția culturilor de varză, broccoli, varză de Bruxelles și conopidă se aplică 0.4-0.5 l/ha.

VERIMARK® se aplică numai la sol, prin udare la răsaduri sau prin instalația de irigat prin picurare, după care este preluat de sistemul radicular și translocat sistemic în plante. Doza recomandată de specialiștii FMC România este de 15 ml la 1000 de plante sau între 375 ml/ha la căpșuni și 600 ml/ha la conopidă, varză, broccoli și varză de Bruxelles.

Noul produs combate un spectru vast de specii de Lepidoptera și Coleoptera, fiind eficient asupra tuturor stadiilor de dezvoltare ale insectelor. Asemeni produsului Benevia®, insecticidul Verimark® induce încetarea rapidă și imediată a hrănirii dăunătorilor după ingerare sau contact şi oferă o protecție excelentă asupra culturilor, fiind eficace atât asupra formelor sensibile cât și asupra celor rezistente.

Insecticidul se poate aplica prin udare la răsaduri cu maxim 3 zile înainte de transplantare sau prin sistemul de irigare prin picurare astfel: produsul trebuie injectat uniform în apa de irigare, în prima jumătate din timpul de aplicare administrându-se doar apa de irigare, pentru a crea zone uniforme de umiditate în sol la nivelul sistemului radicular, fără a provoca scurgerea în profunzime sau băltirea, urmată de aplicarea produsului în 1/4 din timpul de aplicare (15-20 minute). După aplicarea produsului este necesară aplicarea unei noi reprize de apă de irigat ce poate dura 10-15 minute din timpul de irigare, pentru a curăţa instalaţia de produs şi a transporta produsul în sol, la nivelul zonei radiculare active. Insecticidul Verimark® se folosește la începutul ciclului de vegetație, iar pH-ul apei trebuie ajustat la valoarea de 5-6, produsul asigurand o protecție de până la 25 de zile a culturii tratate.

Insecticidele Benevia® şi Verimark® sunt selective față de artropodele benefice și insectele polenizatoare, ajută la conservarea prădătorilor naturali și maximizează controlul acestora asupra populațiilor de dăunători, aceste avantaje făcându-le alegerea ideală pentru Programele de Combatere Integrată (IPM).

 

FMC Corporation este o companie de cercetare și dezvoltare în agricultură, care furnizează soluții inovatoare fermierilor din întreaga lume. Cu un portofoliu complex de produse și solutii de protecție și nutriție a plantelor, reprezintă un partener important al fermierilor la nivel global.

În România compania și-a asigurat o prezență solidă printr-o echipă de profesioniști și un portofoliu de top. Specialiștii companiei sunt la dispoziția utilizatorilor de produse FMC pentru consultanță și suport tehnic în teritoriu. Apelaţi cu înredere la sfaturile reprezentanţilor companiei sau consultaţi pagina de internet www.fmcagro.ro.