Corteva Agriscience Anunță Strategia Climatică a Companiei, prin lansarea primului Raport de Sustenabilitate

Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) a anunțat astăzi intenția de a se alătura liderilor în acțiunile climatice și de a deveni mai eficientă in managementul emisiiilor de carbon. In primul Raport de Sustenabilitate 2020  lansat astăzi, compania a oferit detalii despre angajamentul de a stabili obiective bazate pe știință pentru reducerea emisiilor de carbon cu efect de seră. Raportul subliniază și obiectivele companiei pentru 2030 și oferă actualizări privind angajamentele sale de a îmbunătății viața oamenilor, de a crește sustenabilitatea sistemului alimentar mondial și de a proteja planeta.

“Suntem conștienți că schimbările climatice ne afectează pe toți. Nevoia de a acționa în acest moment – într-un mod semnificativ, potrivit pentru afacerea noastră și în beneficiul fermierilor – este esențială,” a declarat Jim Collins, Jr. Chief Executive Officer, Corteva Agriscience. “Angajamentul nostru semnalează că intenționăm să avem o contribuție în această chestiune importantă. Prin abordarea acestei probleme globale astăzi, ne consolidăm capacitatea de produce hrană, de a stimula generațiile viitoare.”

Raportul de sustenabilitate Corteva a fost lansat la un an după ce compania și-a anunțat cele 14 angajamentele pentru următorii 10 ani, pentru promovarea durabilității în beneficiul fermierilor, pentru resursele de teren arabil, în folosul comunităților și pentru operațiunile companiei.

“Anul trecut, Corteva a făcut un pas important făcând publice obiectivele de sustenabillitate care s-au răspândit la nivel mondial și sunt încorporate în întreaga noastră activitate,” a spus Anne L. Alonzo, SVP External Affairs and Chief Sustainability Officer, Corteva Agriscience. “Acest raport oferă o actualizare despre cum ne desfășurăm activitatea pentru a ne atinge obiectivele, prin produsele noastre inovative, prin colaborare și datorită eforturilor celor 21.000 de angajați din întreaga lume.”

Corteva Agriscience – Obiectivul Strategiei Climatice a Companiei

Conform celor asumate în 2020, de a stabili un obiectiv de strategie climatică, Corteva a prezentat un angajament privind setarea de obiective bazate pe știință pentru reducerea emisiilor de carbon cu efect de seră. Aceste obiective sunt aliniate și au impact la nivel global – contribuind la efortul comun de a limita încălzirea globală la 1.5° peste nivelurile preindustriale.

Angajamentele companiei includ:

  • Reducerea intensității cu 65% pentru emisiile de nivel 1 și 2  

Acest număr reflectă emisii în raport cu intensitatea activităților de afaceri ale Corteva, o cifră derivată din veniturile previzionate. O valoare a intensității este indexată în raport cu creșterea companiei.

  • Reducerea intensității cu 20% pentru emisiile de nivel 3

Deși acesta este un angajament nou, eforturile companiei de a aborda problemele climatice nu sunt noi. Corteva și companiile sale fondatoare au un istoric susținut în promovarea inițiativelor climatice, oferind în același timp instrumente digitale, tehnologie de producere a semințelor și produse de protecție a culturilor pentru a ajuta fermierii să reducă emisiile în acțiunile lor.

Corteva Agriscience intenționează să atingă acest obiectiv prin diverse inițiative, inclusiv prin reducerea consumului de energie, eforturi concentrate în domeniul Cercetării și Dezvoltării, creșterea eficienței producției și trecerea la surse regenerabile de energie. Ca următor pas, Corteva va valida aceste obiective cu inițiativa Obiectivelor Bazate pe Stiință  (SBTi).

Publicarea Raportului de Sustenabilitate 2020 al Corteva  

Împreună cu anunțul privind strategia climatică, Raportul inaugural de Sustenabilitate pe 2020 evidențiează obiectivele de durabilitate ale companiei și eforturile pentru realizarea acestora.

Acest raport reflectă munca și eforturile depuse de angajații Corteva pentru a îmbunătăți viața și operațiunile fermierilor conservând în același timp resursele și protejând terenurile, în beneficiul comunitățillor, sporind sustenabilitatea în cadrul operațiunilor companiei – asigurându-ne că fermierii și industria agricolă pot produce alimente sănătoase și accesibile pentru întreaga populație. Citiți raportul complet pe corteva.com/sustainabilityreport.

In România, Corteva Agriscience  a lansat în 2020 TalentA, un program educațional gratuit pentru dezvoltarea competențelor profesionale în managementul afacerilor și agricultură, dedicat femeilor inovatoare din mediul rural, care doresc să dezvolte proiecte noi și sunt hotărâte să facă din afacerea lor o afacere sustenabilă, dinamică şi competitivă, precum şi să contribuie la dezvoltarea comunităţilor în care trăiesc şi muncesc. Acest program contnuă și în 2021. Astfel, Corteva Agriscience va contribui la dezvoltarea comunităților rurale, prin sustinerea proiectelor care urmăresc siguranța alimentară prin asigurarea hranei necesare și combaterea sărăciei, asigurarea accesului la apă potabilă, susținerea risipei alimentare, combaterea schimbărilor climatice și conservarea ecosistemelor.

Despre Corteva Agriscience

Corteva Agriscience este o companie globală, eminamente agricolă, tranzacționată pe bursă, care oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat și divers de semințe, soluții pentru protecția culturilor și soluții digitale axate pe maximizarea productivității și creșterea randamentului și profitabilității. Având în portofoliu unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură și o linie de produse și tehnologii de top în industrie, care pot genera creșteri viitoare, compania se angajează să colaboreze cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă și asigurând progresul generațiilor viitoare. Corteva Agriscience a devenit o companie independentă listată la bursă pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricolă a DowDuPont. Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.ro.

Urmăriţi Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter şi YouTube.