CICh – produse pentru nutriția foliară

cich produse

Fertilizarea foliară este o metodă eficientă de livrare a substanțelor minerale deficitare către plante, iar rezultatele sunt maximizate prin administrarea acestora înainte de apariția manifestărilor vizibile și atunci când plantele se află în perioadele de creștere active/trec de la stadiul vegetativ la cel reproductiv.

Produsele CICh destinate nutriției foliare pot conține: azot care acționează ca un electrolit în transportul altor nutrienți, fosfor pentru translocarea substanțelor nutritive, potasiu care susține transportul apei și al nutrienților, echilibrul ionic și activarea enzimelor/hormonilor, microelemente chelatate EDTA necesare proceselor fotosintetice și aminoacizi – ingrediente fundamentale pentru sinteza proteinelor, ce ajută și la complexarea și chelatarea cationilor – reduc forțele de atracție și/sau de respingere asociate absorbției foliare.

SANIFOL are toate caracteristicile unui îngrășământ foliar complex prin conținutul echilibrat de macroelemente (25,5 % P2O5, 17 % K2O) și ridicat de microelemente (B, Cu, Fe, Mn, Mo, Zn), solubile și disponibile rapid, ce oferă baza de construcție pentru mulți metaboliți primari și secundari care, susțin fotosinteza, relațiile osmotice, echilibrează funcțiile metabolice și determină creșterea și dezvoltarea corespunzătoare a plantelor, maximizând producțiile.

AZOFLUID conține 30% N cu solubilitate și absorbție rapidă și eficientă a tuturor celor trei forme ale sale (ureică, amoniacală și nitrică), iar beneficiul imediat al unei aplicări combinate de SANIFOL și de AZOFLUID este creșterea activității fotosintetice a plantelor, urmat de stimularea întregului sistem circulator și a creșterilor radiculare, favorizând absorbția suplimentară a elementelor nutritive din sol.

Beneficii evidente sunt obținute prin combinarea în tank-mix și cu AUXI 4C care, prin conținutul de carbohidrați ridicat din Ascophyllum nodosum, potasiu, betaine, manitol, acizi alginici, auxine, citochinine și gibereline, stimulează suplimentar producția de masa radiculară, activitatea fotosintetică, metabolismul și reduce stresul indus de factorii abiotici (alternanța îngheț/dezgheț, secetă, salinitatea solului).

 

Despre Cich Năvodari

Combinatul de Îngrășăminte Chimice (CICH) Năvodari este o societate cu tradiție în producția de îngrațăminte chimice, dar și un promotor al celor mai noi tehnologii pentru fertilizare în România. Obiectivul societății este acela de dezvolta și aduce pe piață produse ce conțin cele mai noi tehnologii, produse ce pot aduce plus valoare fermierilor. Astfel, în ultimii ani CICH omologat si introdus pe piata doua tehnologii unice in Romania: Ingrasamintele pe baza de azot sau complexe cu degajare controlata a partii de azot – gama NG și Ingrasamintele pe baza de fosfor sau complexe cu potentiator de fosfor – gama Amesal.

CICh are aproximativ 100 de angajaţi proprii, iar cu colaboratorii ajunge la 250 persoane şi dispune de o capacitate de depozitare de 100.000 tone în depozite acoperite și platforme betonate. Combinatul își concentrează eforturile în ultimii ani nu doar pe consolidarea portofoliului de produse noi și adaptate la nevoile pieței , ci și în direcția dezvoltării de parteneriate pe termen lung cu fermierii români alături de care lucrează la îmbunătățirea performanțelor recoltelor. De-a lungul anului dar mai ales în perioadele de pregătire a noilor culturi, echipa de consultanți a combinatului de la Năvodari organizează constant întâlniri cu fermierii români care au folosit sau intenționează să folosească tehnologiile inovatoare produse de CICh Năvodari.