“Cel mai important element în interiorul fiecărei organizații este omul!”

De vorbă cu Gabriela Dumitru, Public Relations and Communication Coordinator AIPROM

Dincolo de o definiție clasică a femeii de carieră, consider că vorbim despre o femeie puternică, cu multă inspirație, cu o gândire analitică, critică și creativă care reușeste zi, de zi să depășească provocările specifice domeniului în care activează. A fi femeie de carieră înseamnă mult mai mult decât să îți faci treaba bine, înseamnă să acorzi atenție detaliilor și să reușești acolo unde toți cred că nu vei reuși. 

În spatele titlului de manager nu cred că există secrete. Consider că, dincolo de funcție, pașii pe care trebuie să îi parcurgi că să ajungi acolo sunt esențiali. Este important să înveți din fiecare provocare, să îți asumi greșelile și să te adaptezi permanent la climatul în care lucrezi. Pandemia de COVID-19 ne-a pus la mare încercare aptitudinile de organizare și adaptare la noile condiții. Dacă nu ești asumat, responsabil și cu picioarele pe pământ nu poți să îți duci la bun sfârșit toate activitățile. Mai departe de funcție sunt oamenii, colegii cu care pui la punct cele mai mici detalii ale fiecărui proiect, oamenii care au încredere în tine și care sunt convinși că deciziile tale sunt cele mai bune și sunt dispuși să își sacrifice timpul și energia necesară pentru a duce la bun sfârșit fiecare proiect, mai mic sau mai mare.

Cel mai important element în interiorul fiecărei organizații este omul. Fără oameni rezultatele, cifrele de la finalul fiecărui an nu ar fi posibile. Fiecare om, indiferent de poziția pe care o ocupă în organizația sa este un om valoros care trebuie apreciat pentru efortul depus la îndeplinirea obiectivelor organizației.  

Strict legat de agribusiness, acesta este un univers întreg. Oricât de mult ai fi lucrat în acest domeniu apar în permanență lucruri care te surprind și te provoacă. Dincolo de legătura cu pământul și reîntoarcerea la origini, agricultura este un domeniu creativ, care îți dă voie să experimentezi lucruri frumoase și să cunoști oameni speciali, iar de la mulți dintre aceștia chiar ai ce să înveți.

Dragi doamne și domnișoare, fiți îndrăznețe, creative, vesele și zâmbitoare, credeți în voi și în puterile voastre, înconjurați-vă de energie pozitivă și găsiți inspirație în tot ce vă înconjoară.