“Cariera nu ar trebui să fie un scop în sine, ci un rezultat al performanței!”

Interviu cu Andreea Ana-Maria Butaru, Marketing Manager BASF Agricultural Solutions Romania

Cum definiţi calitatea de femeie de carieră?

O femeie care face ceea ce ii place si, din acest motiv, o face cu pasiune. Un om care dorește să devină mai bun în fiecare zi.

Care este secretul succesului într-o funcţie de manager în agribusiness?

Echipa, feedback-ul și dorința de a progresa, de a face lucrurile altfel. Nu poți fi un manager eficient dacă nu ai lângă tine o echipă care să te susțină. Nu poți deveni mai bun dacă nu ceri în permanență feedback și nu încerci să te adaptezi mereu noilor conjuncturi. Nu poți progresa dacă faci lucrurile mereu la fel și nu încerci să fii inovator.

Care sunt elementele şi particularităţile care definesc funcţia de conducere a departamentului de marketing?

Marketing înseamnă comunicare, adaptare, inovație. Într-o piață concurențială, în care lucurile sunt în permanentă schimbare succesul aparține celor curajoși. Un bun marketing manager trebuie să fie creativ, să sesizeze în permanență noile oportunități, să încerce să se dezvolte mereu și să îi dezvolte pe cei din jur.

Vă rugăm să transmiteţi un mesaj tuturor femeilor care aspiră la o carieră în agribusiness.

Doresc tuturor femeilor care aspiră la o carieră în agribusiness să aibă curajul să își urmeze visul și să facă întotdeauna ceea ce le place. Cariera nu ar trebui să fie un scop în sine, ci un rezultat al performanței și al dorinței de a deveni mai bun, mai eficient și de a lăsa ceva în urma ta.