Benevia®, un insecticid cu formulare modernă din portofoliul FMC!

image-1

În condițiile actuale, în care foarte multe produse sunt retrase de pe piață datorită restricțiilor impuse de catre Uniunea Europeană, soluțiile rămase la dispoziția fermierilor pentru combaterea dăunătorilor sunt din ce în ce mai putine și acestora le este din ce în ce mai greu să stabilească o schema de tratamente. Totodată, există riscul destul de mare ca folosind insecticide cu acelasi mod de acțiune să avem surpriza să depistăm rezistența dăunătorilor la anumite substanțe active, la anumite moduri de actiune. Pentru a avea un management integrat al dăunătorilor, se recomandă utilizarea alternativă a insecticidelor cu moduri de acțiune diferite.

În portofoliul FMC găsim insecticidul Benevia®, cu o formulare modernă (OD), având ca substanță activă cyantraniliprole-ul (cyazypyr®). Cyazypyr® are un nou mod de acțiune, fiind astfel partenerul ideal în programele de combatere integrată. Cei de la compania Marcoser din comuna Matca, județul Galați au testat și s-au bucurat de efectele acestui produs, iar apoi l-au introdus în schemele lor de tratament, scheme care sunt recomandate și clienților Marcoser: „Benevia vine în ajutorul fermierilor cu un spectru larg de combatere în mai multe culturi de câmp. Datorita formularii OD, se lipește foarte bine de plantă și este foarte rezistent la spălare. De asemenea, are o acțiune sistemică și translaminară, care protejează foarte bine contra atacului de dăunători. Produsul Benevia® acționează eficient atât pe ouă, larve, nimfe și adulți. În spații protejate, produsul se utilizează destul de ușor.” a mărturisit Cătălin Petrache, Director tehnic-dezvoltare Marcoser.

Avantajele insecticidului Benevia®:

 • Protecţie excelentă şi extinsă a culturilor.
 • Formulare avansată (OD), optimizată pentru aplicare foliară.
 • Activitate intrinsecă pe un spectru vast de specii de lepidoptere, diptere, homoptere, himenoptere și unele specii de coleoptere și thysanoptere.
 • Ajută la conservarea prădătorilor naturali şi maximizează controlul acestora asupra populaţiilor de dăunători.
 • Selectiv faţă de artropodele benefice şi insectele polenizatoare.

Pentru fermierii care folosesc bondarii ca polenizatori, aceștia pot inchide seara adăposturile insectelor polenizatoare, se aplică produsul, după care dimineața se face eliberarea în condiții sigure și optime de lucru.

Insecticidul Benevia® poate fi folosit la o serie de culturi, precum cartof, ceapă, morcovi, țelină, varză, conopidă și căpșuni. Fermierul Necula Gabriel din Gheraseni, judetul Buzău a folosit insecticidul Benevia® pentru combaterea musculiței albe de seră la culturile de conopidă și varză roșie: „Am fost un norocos că l-am folosit, cultura este de nota 10”, a mărturisit dânsul.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este image.png

Organismele țintă controlate cu ajutorul insecticidului Benevia® de la FMC:

 • Leptinotarsa decemlineata (gândacul din Colorado) – Cartof
 •  Frankliniella occidentalis (trips californian), Delia antigua (musca cepei) – Ceapă, usturoi,
 • Spodoptera exigua (omizi), Anthonomus rubi (gărgărița florilor) – Căpşuni
 • Psila rosae (musca morcovului) – Morcov, păstârnac, ţelină, pătrunjel, ridiche
 • Spodoptera exigua (omizi) – Morcov, păstârnac, ţelină, pătrunjel, ridiche
 • Mamestra brassicae (buha verzei), Plutella xylostella (molia verzei), Pieris brassicae (fluturele alb al verzei), Hyphantria cunea (omida păroasă), Autographa gamma (buha gama) – Varză, broccoli, varză de Bruxelles, conopidă
 • Aleyrodes proletella (musculița albă a verzei), Delia radicum (musca verzei) – Varză, broccoli, varză de Bruxelles, conopidă

Pentru mai multe informații despre insecticidele disponibile în portofoliul FMC pentru realizarea unui program integrat de combatere a dăunătorilor, puteți accesa pagina www.fmcagro.ro. Tot aici găsiti și datele de contact ale tuturor reprezentanților de vânzări ai FMC, gata să vă ajute cu răspunsuri la toate întrebările pe care le aveți.