AliRa Recruitment – Proiecte de recrutare de succes pentru companiile din agribusiness!

AliRa-4-678x381

„Timpul înseamnă bani!” Asta spun englezii şi uite că trăim vremurile în care, necesarul de personal este iminent. Firmele care au competenţe şi experienţa necesare procesului de recrutare, având ca scop găsirea candidatului ideal în cel mai scurt timp, garantează o selecţie atentă şi profesionistă a acestora, în concordanţă cu cerinţele companiilor.

Trebuie evidenţiat faptul că procesul de recrutare poate avea o influenţă pozitivă asupra unei companii, dacă acesta este realizat de persoane specializate. Acest lucru implică căutarea, localizarea, identificarea şi atragerea potenţialilor candidaţi, care urmează să fie aleşi şi care corespund cerinţelor posturilor companiei.

Externalizarea procesului de recrutare atrage după sine o serie de avantaje pentru companie. Cele mai importante sunt economia de timp şi bani. Compania AliRa Recruitment, a cărei misiune vizează găsirea celor mai buni specialişti în agribusiness, aniversează patru ani de activitate, iar iniţiatoarele proiectului, Alina Dobra şi Ramona Lăpădătescu, ne-au împărtăşit impresii la cald despre abordarea acestei afaceri.

“AliRa Recruitment împlineşte patru ani pe piaţa serviciilor de recrutare şi Executive Search din România, patru ani în care nu ne-am setat obiective greu de realizat şi nici nu ne-am propus să fim lideri de piaţă, ci doar să dovedim prin proiectele încheiate cu succes că putem fi un partener de nădejde atât pentru companii, cât şi pentru candidaţii din sectorul agribusiness”, a precizat Ramona Lăpădătescu.

La patru ani de la înfiinţare, AliRa Recruitment şi-a diversificat gama de servicii HR, oferind pe lângă serviciile de recrutare şi consultanţă de specialitate în domeniul legislaţiei muncii. Ca proiecte de recrutare, AliRa Recruitment se poate lăuda cu faptul că a atins toate zonele de interes din sectorul agribusiness: inputuri agricole, trading cereale, ferme vegetale şi zootehnice, maşini şi utilaje agricole, agricultura de precizie, atât pentru companii multinaţionale cât şi locale.

Poziţiile căutate în proiectele de recrutare sunt dintre cele mai diverse: vânzări middle şi top management, inclusiv cu responsabilităţi transversale pentru zona Balcani, ingineri agronomi, ingineri zootehnişti, manageri achiziţii cereale, specialişti în zona tehnică, marketing şi cercetare, poziţii de back-office-logistică, contabilitate şi multe altele.

“Am derulat proiecte pentru companii de top din agribusiness, producători de utilaje, în care ne-am focusat şi către experţi din afara sectorului. Pe parcursul acestui an am încheiat cu succes proiecte de recrutare pentru companii multinaţionale. În toate proiectele derulate până în prezent, am încercat în primul rând să cunoaştem foarte bine specificul şi nevoile de business ale clienţilor, pentru ca mai apoi să putem veni cu propuneri de candidaţi care întrunesc cele mai multe din criteriile avute în vedere în procesul de selecţie. În tot acest timp, noi, echipa AliRa Recruitment, am reuşit să dezvoltăm o bază de date consistentă cu profile de candidaţi, care este în permanenţă actualizată cu fiecare nouă abordare. Ceea ce ne dorim în continuare de la acest proiect este să extindem numărul de consultaţi din cadrul echipei noastre, pentru a putea acoperi mai multe proiecte simultan şi, în acelaşi timp, să păstrăm principiile după care ne-am ghidat şi până acum: seriozitate, profesionalism, implicare şi respect faţă de clienţi, companii şi candidaţi”, a concluzionat Alina Dobra.