Field Academy 2018, cel mare training internaţional de combine New Holland pentru vânzători şi angajaţi
În data de 29 iunie a.c., Grupul CNHi şi AgroConcept – New Holland România au organizat o conferinţă de presă cu ocazia deschiderii celui mare training internaţional de combine New Holland pentru vânzători şi angajaţi, Field Academy, o premieră în ţara noastră.
Proiectul se va desfăşura pe o durată de 30 zile în ferma LUX COM din comuna Ileana, judeţul Călăraşi, administrată de domnul Gheorghe Ţuţuianu. La Field Academy 2018, prima ediţie organizată de CNHi în Europa de Est, vor fi prezenţi peste 400 de participanţi şi 35 de utilaje.
Tematica conferinţei de presă a vizat prezentarea evenimentului, a programului de instruire, detalii despre flota implicată în training şi echipele participante grupate pe ţări. De asemenea, printre subiectele abordate s-au evidenţiat şi prezentarea gamelor CR Revelation Tier 5 cu system IntelliSense™, care aduc automatizarea la un nivel superior, a noii combine CR7.80, care aduce tehnologia Twin Rotor în fermele de mici dimensiuni, precum şi a dispozitivului EVO NIR, care efectuează analiza nutrienților în timp real.
La manifestare au luat parte Marco Tronchi, CEO – FCA, Claudia de Cicco – project manager Field Academy New Holland, dar şi reprezentanţii AgroConcept din România: Ricky Stein – președintele consiliul de administrație, Adrian Petcu – director de vânzări, Adriana Mitran – director de marketing, Iulia Tudor – director de comunicare şi Florin Marin – director activităţi postvânzare.
În deschiderea conferinţei a vorbit Ricky Stein, președintele consiliul de administrație al AgroConcept. “Field Academy este cel mare training internațional de combine New Holland, iar pentru compania AgroConcept, importator și distribuitor oficial al New Holland Agriculture, este o onoare să facă parte din acest proiect de anvergură. În acest an, România este gazdă în premieră pentru cel mai mare training european de combine New Holland care se va desfăşura la ferma Lux Com a domnului Gheorghe Ţuţuianu, căruia doresc să-i mulţumesc. Evenimentul este o confirmare a celor trei ani de activitate şi a efortului depus de întreaga echipă de a reprezenta cu succes în România cele mai productive combine de pe piaţă, o marca istorică, de Record Mondial”, a precizat Ricky Stein.
Prezent la conferinţa de presă dedicată deschiderii Field Academy 2018, Marco Tronchi, CEO – FCA, a vorbit despre semnificația acestui centru complex de formare și despre rolul important al grupului CNHi şi New Holland în agricultura Europei.
“Field Academy 2018 este un eveniment organizat anual de CNHi în locații diferite, în ferme adevărate și în condiții reale de recoltare, cu scopul de a pregăti forța de vânzări și after-sales, de a o aduce cât mai aproape de valorile New Holland și de aşteptările clienților. Academia de Formare Agricolă New Holland este primul centru de formare creat pentru a asigura transferul de cunoștințe privind tehnologiile și soluțiile pentru echipamente agricole la scară mică și la scară largă pe piață și în țările cu tradiţie în acest sector. Mai multe lucruri despre acest training internaţional o rog pe Claudia de Cicco să ne spună”, a menţionat Marco Tronchi în scurta sa prezentare.
La rândul său, Claudia de Cicco, project manager Field Academy New Holland, a ţinut să precizeze că Academia de Formare Agricolă este o realizare foarte importantă în istoria New Holland. “Suntem mândri să fim o parte a acestui proiect și să deschidem Academia New Holland şi aici la dumneavoastră, în România. Acest lucru nu ar fi fost cu siguranță posibil fără dedicarea tuturor celor implicate şi aici mă refer şi la echipa AgroConcept – New Holland România. Este un început, dar vom continua să lucrăm împreună pentru a obține rezultate excelente și a ajuta la dezvoltarea agriculturii europene. Academia New Holland va juca un rol important în furnizarea informaţii şi de formare a specialiştilor cu scopul de a contribui la competitivitatea producției agricole și la utilizarea optimă a echipamentelor noastre. Field Academy New Holland va găzdui o serie de ateliere și seminarii de câte două zile, în cadrul cărora grupurile vor fi instruite cu privire la tehnicile agricole New Holland şi, totodată, vor fi prezentate şi soluțiile agricole care acoperă întregul ciclu agricol, de la pregătirea terenului, plantarea, însămânțarea şi pregătirea culturilor, până la recoltare.
Astăzi, marea provocare pentru agricultori este să producă într-un mod puternic și durabil. În acest scop, ei au nevoie de mașini şi utilaje agricole mai eficiente, care să asigure performanța, să îmbunătățească productivitatea și eficiența, reducând în același timp costurile. Tehnologia New Holland oferă această posibilitate, iar noi, în cadrul academiei vă vom demonstra aceste lucruri la orele de training”, a spus Claudia de Cicco.
Field Academy 2018 prezintă în avanpremieră noua serie de inovații New Holland
Punctul de interes al conferinţei a fost prezentarea în avanpremieră a noii serii de inovații New Holland, respectiv gama CR Revelation şi noul sistem IntelliSense™. New Holland – CR Revelation este o gamă de Record Mondial ce aduce automatizarea la un nivel superior prin sistemul IntelliSense™.
CR Revelation este nouă gamă de combine New Holland Tier 5. Gamă include şapte modele cu puteri cuprinse între 415 CP și 700 CP. Combinele CR dețin deja două Recorduri Mondiale la recoltat de grâu și soia, iar prin adăugarea sistemului IntelliSense™, New Holland restabilește supremația mondială a celei mai mari capacități și a celei mai puternice combine de pe piață, cu un sistem reproiectat de gestionare a reziduurilor, un flux de cultură reglabil îmbunătățit și un upgrade al puterii.
“IntelliSense™ este un sistem gândit să răspundă uneia dintre cele mai mari provocări ale operatorului de combină: cum să obțină un randament maxim, reducând la minim pierderile și spargerea semințelor?
IntelliSense™ verifică parametrii combinei în timpul recoltatului în funcție de obiectivele fermierui și reglează automat și constant sistemele deja existențe: Cruise Control, IntelliCruise, OptiFan şi DynamicFlow.
Clienții care au participat la teste în Franța și Germania au declarat că sistemul i-a ajutat să obțină o creștere a performanței și a calității recoltei. Cu o interfață intuitivă, ușor de folosit, noul sistem aduce beneficii remarcabile pentru modul de lucru al operatorului și pentru eficienţa productivității combinei”, a subliniat Florin Marin – director activităţi post-vânzare, în prezentarea sa.
Printre avantajele sistemului IntelliSense™ se regăsesc: creșterea capacității de recoltat cu 5-10% pentru un operator cu experiență medie şi 15-20% pentru un operator fără experiență, mai puține reglaje, IntelliSense™ putând face minim de 10 ori mai multe reglaje pe zi decât un operator, în mod automat, reducerea pierderilor prin detectarea și corectarea automata a încărcării pe casa sitelor, o calitate mai bună a semințelor prin monitorizarea permanent și adaptarea automata a setărilor dacă este necesar. De asemenea, alte beneficii vizează creșterea confortului și a încrederii operatorului, acesta putându-se concentra asupra header-ului, alimentării și descărcării, în timp ce IntelliSense™ se ocupă de procesul de recoltat, dar reducerea oboselii, datorată păstrării unei productivităţi maxime pe parcursul întregii zile de recoltat.
În continuare, specialistul companiei AgroConcept a prezentat CR7.80, cel mai nou model din gama CR Revelation. “Cu o putere maximă de 415 CP și un buncăr de cereale de 9500 de litri, noua combină face disponibilă tehnologia TwinRotorsi fermelor de mici dimensiuni și lărgește practic aria de adresabilitate a combinelor CR.
CR7.80 are un rezervor de 750 litri, dispune de un motor Cursor 9 Tier 5, cu o capacitate de descărcare de 126 l/min, retur pe o singură parte și rotori de 17 inch. Gama CR Revelation cu sistem IntelliSense™ oferă beneficii impresionante, fiind soluţia ideală pentru necesităţile fermierilor “, a exemplificat Florin Marin.
Prezentarea dispozitivului EVO NIR care realizează analiza nutrienților în timp real, atât pentru combine cât și pentru prese de balotat și mașini de recoltat furaje a fost un alt punct de interes ăn prezentarea performanţelor New Holland.
Noul dispozitiv face din CR Revelation prima combină capabilă să furnizeze o analiză completă a nutrienților semințelor în timp real. Dispozitivul analizează umiditatea, proteinele, grăsimea şi amidonul cu o acuratețe desăvârșită. Calitatea și valorile lor sunt astfel accesate facil. Prin cartografierea valorilor nutriționale, cantitatea de fertilizant poate fi optimizată pe viitor,obținând producții mari cu costuri reduse. În aceste condiţii, fermierul va cunoaște calitatea recoltei sale și va putea negocia un preț mai bun pe baza valorii nutriționale dovedite a acesteia.
Jurnaliştilor li s-au prezentat şi combinele din seriile CX, cele mai fiabile din gama de combine medii, ideale pentru a recolta în orice situaţie, presa de balotat BigBaler Plus, dar şi gama completă de hedere New Holland.
BigBaler Plus este o presă de balotat New Holland de cea mai mare capacitate, ideală pentru balotat fân şi furaje, fiind destinată prestatorilor de servicii, fermierilor mari şi producătorilor de biomasă. Presa asigură poziţia de “best-in-class”, în ceea ce priveşte calitatea baloţior cu până 10% densitate mai mare.
“Presa de balotat BigBaler 1290 Plus are o cameră de presare cu 80 cm mai lungă față de modelul anterior, fapt ce asigură o creștere cu 10% a densității baloților. Aceasta se remarcă printr-o serie de performanţe unice, cum ar fi tehnologia IntelliCruise™, care reglează automat viteza la sol a tractorului, pentru a maximiza capacitatea de balotare și a obține o densitate uniformă a baloților, sistemul SmartFill™, senzorul de încărcare care ghidează operatorul în timp real pe direcția brazdei, sistemul de cântărire ActiveWeigh, precum şi Pick-up MaxiSweep™. Presa poate atinge performanţe foarte bune peste 650 de baloţi în 8 ore, de o calitate excelentă, fiecare având o greutate medie de 430 kg, ceea ce înseamnă o productivitate de 3,5 tone pe oră”, a mai adăugat specialistul.
Vizita în câmp le-a oferit posibilitatea ziariştilor agricoli de a vedea practic utilajele prezente la Field Academy New Holland 2018 şi de a adresa întrebări lectorului Florin Marin.
Reprezentantul Business Press Agricol a stat de vorbă cu managerii companiei, dar şi cu fermierul gazdă.
“Field Academy New Holland 2018 este un training internaţional de combine organizat pentru forţa internă de vânzări şi after sales a tuturor reprezentanţelor din Europa. Este un eveniment cu adresabilitate internă, care va dura circa 30 de zile, fiind prezente toate ţările unde New Holland este implicat. Astfel, peste 400 de reprezentanţi vor veni pe rând să participe la aceste instruiri. Trainingurile au pe de o parte o structură teoretică, unde participanţii sunt pregătiţi prin seminarii, workshopuri şi o altă zi în care sunt în camp, fiind pregătiţi direct pe combină, recoltând în timp real.
Trainingul are loc în comuna Ileana, judeţul Călăraşi, la ferma domnului Gheorghe Ţuţuianu, ambasador New Holland. Scopul evenimentului este de a pregăti vânzătorii dar şi oamenii de after sales într-o fermă adevărată şi în mod real. Deci, vom recolta ceea ce domnul Ţuţuianu a semănat şi trebuie să precizez că domnia sa nu a ştiut că va face parte din acest proiect la vremea însămânţării. Evenimentul este unul de foarte mare anvergură şi reprezintă o mare investiţie, fiind realizat cu multă seriozitate şi responsabilitate, dar şi cu o atenţie deosebită. Participanţii veniţi din toată Europa vor fi cazaţi la Bucureşti 2-3 nopţi, ceea ce înseamnă că pe perioada şederii au posibilitatea să interacţioneze, să facă schimb de experienţă, dar au şi oportunitatea de a vedea potenţialul agricol al ţării şi nivelul de tehnologie la care a ajuns agricultura românească.
Field Academy New Holland este unic în Europa de Est şi pentru noi AgroConcept, partener indirect este o onoare şi o mândrie. Putem arăta că şi în ţara noastră, aici la Ileana, la ferma Lux Com, se face agricultură performantă. Trebuie să vă precizez că vom avea două zile dedicate angajaţilor şi una clienţilor noştri. Conferinţa de presă organizată este şi ea un lucru inedit, tocmai pentru că ne-am dorit să arătăm ce înseamnă un training, ce implică şi cât de mult investeşte New Holland în pregătirea specialiştilor.
AgroConcept este prezentă de trei ani pe piaţa agricolă din România şi a demonstrat în tot acest timp că face lucruri serioase pentru o agricultură performantă, aducând plus valoare în ferme. Ceea ce ne dorim acum, la început de proiect, este ca Field Academy New Holland 2018 în România să fie un succes!”, a subliniat Iulia Tudor, directorul de comunicare al AgroConcept.
“Ediția din 2018 este prima organizată în Europa de Est și este o mare onoare pentru AgroConcept să facă parte din acest proiect important. Este un motiv de bucurie că în cei trei ani de activitate am demonstrat că suntem o companie focusată pe performanţă. Trebuie să subliniez că pentru AgroConcept, cu o echipă de 230 de persoane în continuă creștere, programele de training sunt prioritare. Field Academy 2018 este astfel o nouă oportunitate de pregătire, dar și un prilej de a prezenta în avanpremieră inovațiile New Holland atât celor din interiorul companiei cât și clienților invitați pentru o zi dedicată, în luna iulie“, a evidenţiat Adriana Mitran, director de marketing AgroConcept.
Ferma Lux Com a devenit prima fermă din România care găzduiește un training de combine internațional cu peste 400 de participanți și 35 de utilaje pe o durată de 30 de zile. Astfel, ambasadorul New Holland este producătorul agricol Gheorghe Ţuţuianu, proprietarul fermei Lux Com din localitatea Ileana, judeţul Călăraşi.
“Mi-am început activitatea în 1997, acum mai bine de 20 de ani. Iniţial am avut în arendă 60 de hectare, însă an de an am mai adăugat câte ceva. În prezent, împreună cu cei doi fii ai mei administrez 4500 de hectare, din care 40% sunt în proprietate. Ca structură de cultură, în acest an avem 1200 hectare de grâu, 1300 hectare de porumb, 1100 hectare de rapiţă, iar restul, floarea soarelui şi alte culturi. Anul acesta nu putem estima producţiile având în vedere condiţiile meteo. La rapiţă am avut secetă după semănat, dar şi în primăvară, însă cultura a fost dispusă pe o distanţă de 50 de km şi au fost zone unde a mai plouat. Estimăm o producţie de 4 tone/hectar. La culturile de primăvară, din cauza lipsei de precipitaţii, răsărirea a fost neuniformă iar tratamentele au fost aplicate selectiv. Nu mă pot pronunţa, dar e clar că producţiile vor fi mai mici decât anul trecut, rămâne de văzut.
Şi pentru că suntem la un eveniment dedicat tehnicilor agricole, o să vă spun că la început am demarat activitatea cu clasicile tractoare româneşti U650, şapte la număr şi cu gama de combine C14, dar şi cu alte echipamente de pregătit solul, de întreţinere şi de aplicare a tratamentelor de protecţie. Ulterior, prin anii 2000 s-a dat o subvenţie substanţială şi atunci am cumpărat zece tractoare româneşti care sunt funcţionale şi acum, fiind chiar foarte bune, dar şi toată gama de utilaje, începând cu pluguri, discuri şi terminând cu maşinile de erbicidat şi tratamente.
În prezent, aceste maşini şi utilaje au rămas de domeniul trecutului. Prin sistemul buy-back am reuşit să schimb toată flota de maşini şi utilaje agricole. În timp, am făcut alegerea şi marca New Holland a câştigat. Am început la combine cu gama TC apoi cu CX şi CR. Avem în acest moment 6 tractoare de 195-400 CP şi 10 combine CX şi CR de la New Holland. Lucrez foarte bine cu reprezentanţii companiei AgroConcept, am înţeles că singura variantă de maximizare a profiturilor companiei rămâne creşterea randamentului la hectar. Şi dacă vorbim de creşterea producţiilor, atunci totul pleacă de tehnologie, de la input-uri, adică de la seminţe şi produse de protecţie a plantelor, dar şi de la tehnica agricolă. Dotarea tehnică mi-a asigurat o dezvoltare sănătoasă, iar colaborarea cu AgroConcept care ne oferă soluţii revoluţionare care aduc plus valoare în activitatea agricolă. Astăzi, agricultura nu mai este un hobby, este un business în care trebuie să fii implicat 100% pentru a face performanţă.
Despre Field Academy 2018, primul training internaţional de combine New Holland organizat în România, ce pot să vă spun decât că este un eveniment foarte mare care implică multă forţă, energie şi investiţii importante. Timp de 30 de zile, peste 400 de participanti din toată lumea vor lua parte la sesiunile de pregătire organizate în ferma noastră. Organizatorii s-au pregătit cu o lună înainte, vor fi aici încă o lună şi după eveniment, probabil că tot o lună va dura finalizarea. Am văzut cât de laborios este să organizezi o asemenea manifestare. Cred că ferma noastră a fost aleasă având în vedere flota de maşini şi utilaje agricole marca New Holland, structura culturilor şi performaţa afacerii. Sunt onorat că am fost ales ambasador New Holland şi că sunt partener în acest proiect care este benefic pentru dezvoltarea agriculturii noastre şi pentru imaginea României”, i-a spus Gheorghe Ţuţuianu reporterului Business Press Agricol.