AGRARIA 2018: Tehnică agricolă de ultimă generație. Inovație în zootehnie

agraria11

  • AGRARIA a pus accent la cea de-a 24-a ediție pe soluții inovatoare, adaptate zootehniei și agriculturii românești

  • Peste 300 de firme participante au expus pe o suprafață de peste 10 ha, pentru cei 23.200 de vizitatori la cea mai dinamică expoziție din Transilvania

  • Evenimentul a avut loc în perioada 19 – 22 Aprilie 2018, în localitatea Jucu, Județul Cluj, Parc Industrial Tetarom III

 

AGRARIA – Târg Internațional pentru Agricultură, Industrie Alimentară și Zootehnie a demonstrat încă o dată că reprezintă evenimentul emblematic pentru agricultura din Transilvania, fermieri, specialiști, manageri și autorități din domeniul agriculturii, regăsind la AGRARIA 2018 ultimele noutăți privind tehnica agricolă, soluții privind mecanizarea și inovațiile din domeniul zootehniei.

Peste 300 de firme expozante, din țară și din străinătate, au expus anul acesta pe o suprafață de peste 10 ha, cei 23.200 de vizitatori având ocazia să afle ultimele tendințe în cadrul secțiunilor dedicate, din programul AGRARIA: demonstrații zilnice cu mașini agricole, lansări de produse și servicii, expoziția de animale de rasă, prezentări în ring ale celor mai valoroase exemplare, licitația de bovine Angus, concursuri și bonitare, seminarii și conferințe pe teme de interes din domeniul agricol. Totodată, firmele expozante au pregătit oferte de finanțare și oferte speciale pentru perioada târgului, precum și tombole pentru vizitatori.

“Din dorința de a pune la dispoziția specialiștilor, fermierilor, furnizorilor de input-uri și echipamente cele mai eficiente soluții pentru sectorul zootehnic, am introdus, încă din 2017 la AGRARIA, conceptul ZOOTEHNICA Show. Anul acesta, ZOOTEHNICA Show, s-a organizat într-un spațiu generos, având ca temă Inovația în zootehnie și devenind un concept integrat, care îmbină expoziţia de animale de rasă cu un salon de zootehnie, unde au fost prezente firme care oferă input-uri pentru acest sector.”Corina Mareș, Managing Partner DLG InterMarketing.

Peste 300 de exemplare de animale de rasă (bovine, ovine și cabaline) au fost prezentate vizitatorilor în cadrul ZOOTEHNICA Show, iar prezentările în ring, licitația de bovine ANGUS și forumul pe teme de actualitate din zootehnie s-au bucurat de un mare succes în rândul acestora. Asociațiile de crescători de animale au prezentat la ZOOTEHNICA Show exemplare valoroase de:

  • bovine din rasele Bălțată Românească, Angus, Red Holstein, Brună, Limousine și Aubrac. Expoziţia de bovine a fost organizată în parteneriat cu Agenţia Naţională de Zootehnie, Direcţia Sanitară-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Cluj, Asociația Aberdeen Angus România, Asociaţia Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească de tip Simmental, Cooperativa Agricolă Someș – Arieș.
  • ovine din rasele Țurcană (şi varietăţi), Țigaie Ruginie, Cap Negru de Teleorman, Merinos, Île de France, Suffolk ş.a. Printre participanții în cadrul expoziției de ovine s-au numărat: Someș-Arieș Cooperativa Agricolă, Asociația Someșana, Asociația ProOvis, ş.a.

Licitația de bovine Angus – ediția a 2-a

După succesul înregistrat la ediția 2017, Asociația Aberdeen Angus România a organizat și anul acesta licitația de bovine Angus, sâmbătă, 21 aprilie, intrând în licitație 27 de animale. La final a fost organizată și o tombolă ce a adus premiu o vițea din această rasă, unui fermier norocos. Evenimentul s-a bucurat de un public numeros, interesat de animalele cu genetică de top și de achiziția acestora.

Miss AGRARIA 2018

În ziua de duminică, 22 aprilie, vizitatorii au desemnat Miss AGRARIA – Bălțata Românească, avându-l ca proprietar pe domnul Pastor Nicolae, crescător din judeţul Covasna. Marele premiu pentru câștigătoare a venit din partea Purina® furaje, prin Cargill Nutriţie Animală – Partenerul principal Zootehnica Show. Susținând performanța, Miss Agraria – Bălțata Românească a primit din partea Partenerului Principal Zootehnica Show furaje pentru 1 an.

NHR Agropartners, Milkline, Super Farm Land, Semtest Craiova, IPSO Agricultura, Bonafarm Babolna, Agroland ş.a. s-au numarat printre companiile care au oferit premii câştigâtorilor.

Premieră în România: Evaluarea în ring pentru speciile de ovine

Vineri, 20 aprilie, a avut loc o premieră pentru România, respectiv prima evaluare în ring a caracterelor de exterior pentru speciile de ovine, fiind evaluate conformația și constituția acestora. Ministrul Agriculturii, domnul Petre Daea, a participat la acest eveniment, parte a campaniei de promovare și încurajare a consumului de carne și produse din carne de oaie în rândul românilor, „Alege Oaia!”.

Expoziția de animale de rasă, prezentările live de animale de rasă, licitația de bovine Angus, conferințele și forumurile organizate în parteneriat cu Agenția Națională pentru Zootehnie-ANZ, Direcția Sanitară-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Cluj, Someș-Arieș Cooperativa Agricolă, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Asociația Crescătorilor de Vaci ”Bălțată Românească” tip Simmental şi Asociația Aberdeen Angus România au contribuit la succesul acestei ediții.

Pavilionul ZOOTEHNICA Show a răspuns dorinței vizitatorilor de a regăsi localizate într-un singur spațiu dedicat, producători reprezentativi, distribuitori și furnizori de tehnologii și instalații pentru creșterea și îngrijirea animalelor de rasă, inginerie genetică, produse de uz veterinar, furaje și nutrețuri combinate.

Mașini agricole în demonstrații

Plecând de la interesul crescut al fermierilor pentru demonstrațiile comentate cu mașini agricole și dezvoltând o tematizare a zonelor dedicate acestora, peste 10.000 mp au fost alocați prezentării unora dintre cei mai reprezentativi furnizori de mașini agricole. La secțiunea ”Tractoare Inteligente”, fermierii au avut posibilitatea să participe la demonstrații cu mașini agricole mărcile Deutz Fahr prin NHR Agropartners și John Deere prin IPSO Agricultură. Totodată, la secțiunea ”Tractor și Tractorist”, peste 500 de vizitatori care au dorit să își testeze abilitățile în manevrarea tractoarelor au avut ocazia să conducă: Deutz Fahr prin NHR Agropartners, John Deere prin IPSO Agricultură, Valtra prin MEWI, Massey Ferguson prin Tehnodiesel.

La standul USAMV Cluj-Napoca, amplasat lângă zona de demonstraţii cu maşini agricole, vizitatorii interesaţi au putut afla de la specialiști cum trebuie aplicate substanțele de protecție a plantelor, în cadrul secțiunii “Tehnici Moderne pentru Protecția plantelor. Testarea mașinilor. TOPPS”.

”Începând cu această ediție ne-am propus să evidențiem sectorul horticol, vizitatorii putând identifica în cadrul expozţiei firme din domeniu, standurile cu utilaje, echipamente și input-uri pentru acest sector fiind semnalizate distinct, atât pe spaţiul exterior, cât și în cadrul Pavilionului Agricultură. Prin dialogul cu specialiștii participanţi la forum și demonstrații, fermierii au putut decide care este tehnologia potrivită în funcţie de specificul zonei și al culturilor, acestea reprezentând oportunități de consolidare a fermelor şi de creştere a competitivităţii.”Raluca Mareș, Director Departament Expoziții, DLG InterMarketing.

AGRARIA s-a bucurat de vizita Ministrului Agriculturii, domnul Petre Daea, delegația oficială participând vineri, 20 aprilie, la evenimentele organizate în cadrul târgului.

AGRARIA a beneficiat și în acest an de parteneriatele tradiţionale: Partener Oficial – NHR Agropartners, Parteneri: IKB Leasing, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Partener tehnic: Direcția pentru Agricultură a Județului Cluj.

Cea de-a 24-a ediție a fost organizată în colaborare cu AgroTransilvaniaCluster, cu sprijinul Tetarom, Consiliului Județean Cluj și al Primăriei Jucu.

A doua ediție a ZOOTEHNICA Show a avut alături ca: Partener Principal – Purina® furaje, Parteneri: Asociația Aberdeen Angus Romania, Asociatia Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească Tip Simmental, Cooperativa Agricolă Someș – Arieș, Parteneri Tehnici: Agenția Națională pentru Zootehnie „Prof. Dr. G. K. Constantinescu” (ANZ) și Direcția Sanitară-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Cluj.