Genetica Saaten Union, în top privind calitatea

saaten Matador

Majoritatatea fermierilor cultivatori de grâu își doresc de la recolta obținută producții cât mai mari și conținut ridicat de proteină și gluten.

Compania Saaten Union România vine în sprijinul acestor fermieri și le pune la dispoziție soiuri de grâu de performanță ridicată în condițiile țării noastre. Astfel, Saaten Union susține fermierii care își doresc să obțină recolte profitabile, furnizându-le semințe de calitate, din genetică de generație nouă.

Calitatea pentru panificație, un atuu important pentru soiurile de grâu marca Saaten Union

Saaten Union România comercializează doar soiuri de calitate foarte bună pentru panificație. Cele mai multe soiuri din portofoliul companiei sunt încadrate în clasa A pentru panificație, ceea ce înseamnă că valoarea proteinei este cuprinsă între 12-13%. Aici putem aminti soiurie: Joker, Katarina, Trublion, Python.

Însă, portofoliul Saaten Union cuprinde și soiuri din clasă extra pentru panificație, cum ar fi Genius, la care conținutul de proteină este peste 14%.

De menționat că acest conținut de proteină este stabilit de capacitatea genetică a unui soi, însă un rol extrem de important îl deține și aplicarea unei fertilizări echilibrate, în punctele cheie.

Conținutul de proteină este direct influențat de genetica soiului, însă poate fi ușor reglat din tehnologia aplicată, în special fracționarea azotului.

Fertilizarea cu azot

Pentru a se evita pierderile și a se asigura “hrana” în momentele cheie, un rol extrem de important îl are aplicarea fracționată a azotului. Recomandarea specialiştilor Saaten Union:

  • în primăvară, pentru a stimula pornirea în vegetație și dezvoltarea egală a fraților, se recomandă aplicarea a 40-50 kg N;
  • în stadiul de 2-3 internodii, când este consum mare de azot și are loc diferențierea organelor de reproductive, se recomandă să se aplice 40-70 kg N. Această cantitate se aplică în funcție de precipitații și nivelul de dezvoltare al culturii;
  • de la stadiul de burduf până la înspicare se recomandă aplicarea a 25-30 kg N pentru a spori calitatea producției (proteină și glutenul).

Totodată, specialiştii companiei atrag atenția că fertilizarea unilaterală numai cu N determină o creștere vegetativă puternică în detrimentul numărului de flori în spic. Ca urmare, fertilizarea echilibrată cu NPK, dar și cu microelemente reprezintă factorul esențial în realizarea unor culturi de cereale păioase profitabile cu producții mari, dar și de calitate.

Soiurile de cereale Saaten Union asigură producții ridicată și calitate deosebită pentru panificație dacă se respectă toate aceste condiții.