Adjuvanții Lebosol® – Cheia tratamentelor foliare de maximă eficiențăv

Care Of New Life - Watering Young Plant

Compania Lebosol®, cu sediul în Germania, este specializată, de mai bine de 30 de ani, în producția și comercializarea de îngrășăminte lichide pentru agricultură și horticultură, având și produse OMOLOGATE pentru agricultura ecologică. Portofoliul de produse, prin intermediul căruia suntem partenerul inovativ în nutriția plantelor, cuprinde soluții, suspensii concentrate și adjuvanți cu formulare lichidă pentru aplicare foliară. Consultanța tehnică individuală este oferită de către personalul competent și calificat.

Misiunea echipei Lebosol® România este de a identifica necesitățile nutritive ale plantei, de a maximiza profitabilitatea fermei și sustenabilitatea acesteia în timp și desigur de a purta de grijă mediului înconjurător.

De aceea, portofoliul de produse al Lebosol® România cuprinde 4 adjuvanți special formulați pentru a ajuta fermierii să corecteze o listă lungă de probleme survenite în timpul preparării soluțiilor de stropit dar și după aplicarea acestora.

  • Aquasol® este cel mai bun adjuvant pentru condiționarea apei care ajută la creșterea eficienței tratamentelor fitosanitare și foliare prin: acțiunea de tampon-pH a soluției de stropit, funcția sa de agent de umectare, acoperire și aderență, reducerea driftului soluției pe culturile învecinate, creșterea rezistenței substanțelor active la spălare și stoparea spumei. Produsul Aquasol® se recomandă a fi utilizat în doză de 0,25-0,75 l/100 l apă, în funcție de duritatea apei. Atenție! A se adăuga Aquasol®  în soluția de stropit înaintea produselor de protecție fitosanitară și/sau a fertilizanților.
  • Herbosol®, în doză de 0,4 l/ha, este cel mai bun adjuvant care servește la creșterea eficienței tratamentelor cu erbicide peliculare prin dispersia fină a soluției de stropit, îmbunătățirea aderenței erbicidului la particulele de sol și menținerea acestuia în stratul superficial (0-5 cm). Herbosol® esteidealpentru îmbunătățirea efectului erbicidelor peliculare (s.a. s-metolaclor, terbutilazin, pendimetalin, dimetenamid etc.). Adăugând Herbosol®, erbicidul este mai eficace deoarece o cantitate mai mare de soluție ajunge pe suprafața vizată. Îmbunătățește aderența erbicidului la particulele de sol și previne levigarea acestuia în adâncime, fenomen ce provoacă, ulterior, stres culturii. De asemenea, previne degradarea fotochimică a substanțelor active și prelungește durata de acțiune a erbicidului.
  • Lebosol®-Schaumstopp previne formarea spumei în procesul de pregătire a soluțiilor de stropit și la umplerea rezervoarelor cu gunoi de grajd lichid. Se recomandă adăugarea a 1,4 ml/100 l apă înainte de încorporarea celorlalte produse de protecție a plantelor sau fertilizare foliară. Mai mult decât atât, Lebosol®-Schaumstopp este potrivit pentru spălarea rapidă a echipamentelor și ambalajelor după efectuarea tratamentelor fitosanitare.
  • Deoarece calitatea apei poate reduce considerabil efectul tratamentelor fitosanitare, Lebosol®-Acid citric este adjuvantul perfect care acidifiază apa folosită la aplicarea tratamentelor fitosanitare. Doza folosită uzual este de 20 ml/100 l apă. Lebosol®-Acid citric se introduce în apă înainte de oricare alt produs, barbotând continuu.  De aseamenea, Lebosol®-Acid citric reprezintă soluția în situațiile în care produsele fitosanitare utilizate produc reacții nedorite (precipită).

Lebosol® garantează calitatea, de la dezvoltarea unui produs până la absorbția acestuia în plantă!

Echipa Lebosol® România