19-20 MAI – Zilele porților deschise Saaten Union România

Compania Saaten Union anunta desfasurarea evenimentului „Ziua portilor deschise”, eveniment cu o lunga tradiție pentru culturile de toamna dar si pentru cele de primăvara.

Pentru anul 2022 au fost înființate 10 culturi importante din portofoliul companiei Saaten-Union.

 1. Cereale păioase de toamna;
 2. Cereale paioase de primavara
 3. Leguminoase de toamna – mazare si bob.
 4. Leguminoase de primavara – mazare, soia si bob.
 5. Rapita de toamna
 6. Rapita de primavara
 7. Amestecuri pentru culturi verzi, „Cover crops”.
 8. Porumb
 9. Floarea-soarelui
 10. Lucerna

Platforma demonstrativa de la Drajna marca Saaten Union reprezinta expunerea pe viu a intregului portofoliu comercial, iar evenimentul „Zilele portilor deschise” are ca prim obiectiv prezentarea acestuia, in teren, colaboratorilor, partenerilor si fermierilor din Romania. Este un eveniment dar si o oportunitate la care toate persoanele din Agribusiness sunt invitate.

Colectia de cereale paioase de toamna cuprinde soiuri si hibrizi de grau, orz, triticale si secara, iar noutatea anului in portofoliul acestuia o reprezinta soiul de grau: Papillon.

Papillon este un soi de grau semitimpuriu, incadrat la clasa de panificatie A, aristat si este recomandat in toate zonele de favorabilitate pentru cultura graului de toamna. Capacitatea de infratire a soiului Papillon este una foarte ridicata, 4-6 frati fertili si norma de semanat recomandata este de 360 b.g/mp.

Pentru segmentul de hibrizi de grau, o inovatie marca Saaten Union Romania, vizitatorii vor avea oportunitatea sa admire hibrizii: Hydrock, Hyfi, Hystar.

Pentru cultura orzului, compania Saaten Union este deja consacrata prin rezultatele deosebite obtinute de catre fermieri cu genetica marca Saaten Union. Soiul de orz SU Ellen a obtinut in anul agricol 2021 productii de peste 10t/ha. SU Ellen este un soi de orz de toamna pe 6 randuri cu un randament superior pentru grupa sa de maturitate – extratimpurie. Plantele au o talie medie, toleranta la cadere este foarte ridicata si manifesta o capacitate de infratire foarte buna. Densitatea de semanat recomandata este de 350 b/g/ha.

Pentru platforma de primavara, unde s-au infiintat culturile de floarea-soarelui si porumb s-au semanat aproximativ 74 de hibrizi . Portofoliul de porumb cuprinde hibrizi cu maturitati intre FAO220 si FAO450, fiind prezente diverse convarietati: dentiformis, indurata si aorista.

Portofoliul de floarea-soarelui insumeaza 3 tehnologii importante:

 1. Clearfield si Clearfield Plus
 2. Tribenuron-metyl
 3. Conventional

Va invitam sa ne fiți alături si in anul 2022, in perioada 19-20 mai, pentru a descoperi impreuna intregul portofoliu al companiei Saaten Union Romania.

Cu deosebita considerație, Ionut Barbulescu