Vremea frumoasă și startul campaniei de semănat la cultura de floarea soarelui

floare LG

Pe fondul unui deficit mare de apă în sol și a unui regim termic mai ridicat decât în mod obișnuit în cea mai mare parte a zonelor de cultură din țară, în special în Dobrogea, Moldova și Muntenia, unii fermieri din aceste zone au început campania de semănat la cultura de floarea soarelui cu câteva săptămâni mai devreme decât în anii precedenți.

Nu doar vremea a contribuit la luarea deciziei de a începe semănatul atât de devreme, ci și decizia MADR de a nu solicita derogare pentru folosirea insecticidelor neonicotinoide în tratarea semințelor de floarea soarelui, semănatul devreme fiind una dintre metodele de prevenire a unui atac masiv de Tanymecus.

Pentru a diminua efectele schimbărilor climatice și pentru a reduce impactul secetei și arșiței din vară asupra producției de floarea soarelui și asupra calității acesteia, compania Limagrain vă recomandă să începeți semănatul cu cel mai timpuriu hibrid de pe piață, hibridul adaptat tehnologiei sulfo, LG 59.580 SX. Vigoarea foarte bună la pornirea în vegetație, înflorirea timpurie și rezistența genetică la lupoaie (rasele A-G), fac din acest hibrid alegerea ideală pentru zonele secetoase din Sudul, Sud-Estul și Estul României.

În cazul în care aveți o infestare puternică cu buruieni problemă precum Ambrosia, Xanthium, Cirsium, Vulpia, Orobanche sau Sorghum și optați pentru tehnologia Clearfield Plus, vă recomandăm hibridul LG 50.635 CLP, cel mai productiv din portofoliul LG, cu o adaptabilitate deosebită atât în condiții de secetă, cât și în condiții de aprovizionare în optim cu apă.

Vă dorim o primăvară frumoasă, un an agricol bun, fără provocări deosebite, la sfârșitul căruia să vă bucurați de roadele muncii dvs.

Mariana GHEORGHE
Oleic Crops Product Manager

floare 2 LG