Victor Sandu, General Leasing: “Performanţa generează întotdeauna profit!”

sdr

Interviu cu Victor Sandu, director general al companiei General Leasing

 

Ce reprezintă anul 2019 pentru compania General Leasing, dar şi pentru managerul ei general?

Trăim vremuri umbrite de multe provocări din punct de vedere pedoclimatic, însă noi suntem în continuare optimiști. Raportându-ne strict la 2019, pot să afirm că ne așteptăm la o creștere destul de mare, chiar și la combine, asta într-un an destul de descurajator pentru majoritatea jucătorilor din piața agricolă. În prezent, fermierii s-au mai liniștit și sunt mai optimiști în ceea ce privește investițiile în tehnică agricolă, iar noi am simțit imediat această schimbare de atitudine. În momentul de față, la combine, am atins nivelul de vânzări de la sfârșitul anului trecut. Avem o țintă de creștere de 30% față de 2018. Foarte important este și faptul că la tractoare, la sfârșitul lunii iunie, am atins nivelul de livrări din decembrie 2018, iar până la sfârșitul anului sperăm să dublăm numărul de tractoare vândute.

De asemenea, tot în acest an, în urma investițiilor realizate, vom deschide oficial noile puncte de lucru din Constanța și Craiova. Ca urmare a creşterii volumului de vânzări şi a dezvoltării unor noi puncte de lucru s-a impus şi mărirea echipei atât la departamentul de vânzări, cât și la cel de service, ajungând să avem peste 130 de angajați. În urma acestor investiții, pot să afirm că rezultatele au început să se observe, iar fermierii să aprecieze că ne-am implicat foarte mult pentru a fi mai aproape de ei. Totodată, am dorit să demonstrăm că o firmă românească, cu capital 100% românesc, cu un management tânăr, continuă să se dezvolte și să evolueze chiar şi în condiţii mai puţin favorabile. Poziția de manager general pentru mine este o provocare frumoasă, care necesită foarte multă implicare, dar și responsabilitate.

 

Un eveniment unic a marcat în această vară lansarea în premieră, în România, a noii combine MF IDEAL 9T. Ce ne puteţi spune în acest sens?

Remarcabila combină IDEAL de la Massey Ferguson este într-adevăr o tehnologie revoluționară, fiind remodelată și proiectată pentru a transforma modul în care fermierii gestionează activitățile de recoltare. Modelul IDEAL 9T pot spune că este unic în lume, pentru că dispune de cel mai mare rotor, de cea mai mare suprafață de separare, are cea mai mare viteză de descărcare și cel mai mare buncăr. Lățimea redusă în transport este o altă noutate.

Combina MF IDEAL 9, cu anvelope de 800 mm sau cu noile șenile de 26-inch (660 mm) se poate înscrie în cerințele de gabarit maxim de 3.3 m, un element important pentru fermierii a căror lățime maximă de recoltat este impusă. De asemenea, auto-reglarea este o altă noutate extrem de importantă la această combină. Pentru ușurința în utilizare, opțiunea IDEALharvest™ App reglează automat combina în lucru. Utilizând camerele pentru calitatea semințelor și 52 Senzori de Detecție Acustică a Masei (MADS) se reglează automat rotorul combinei, turația ventilatorului și setările sitelor pentru a menține performanțele optime ale mașinii și eficiența în orice moment, în conformitate cu alegerile operatorului.

IDEAL este chiar acel vârf de tehnologie, care poate aduce cu succes performanță în agricultura românească. Combinele MF IDEAL de 451-647 CP sunt concepute pentru exploatațiile arabile la scară largă. Complet conectate și cu funcționalități unice noi, aceste combine excelează pe toate fronturile, oferind o calitate senzațonală a boabelor și a paielor, precum și un randament impresionat.

WhatsApp Image 2019-07-03 at 09.09.57

Cum au primit fermierii lansarea pe piaţa din România a combinei Massey Ferguson IDEAL 9T?

Când vine vorba de combine, Massey Ferguson are o reputație foarte bună în piață, în special pentru combinele cu căișori, pe care le distribuim de foarte mulți ani si care sunt extrem de apreciate la nivelul întregii țări. IDEAL întregește gama de combine MF și se potrivește ca o mănușă pentru nevoile fermierilor. Oferă o listă valoroasă de calități și avantaje, precum fiabilitate, durabilitate, consum eficient de carburant, calitatea boabelor, ușurință în utilizare, gestionarea reziduurilor, gestionarea datelor și multe altele. Ținând cont de provocările climatice, fermierii au nevoie de tehnologii care să-i ajute să se miște mult mai repede. Ușor, toți vor ajunge în punctul în care să devină obligați să îmbrățișeze tehnologii și inovații care să le ofere excelență în afaceri. Toate aceste avantaje şi caracteristici nu au putut trece neobservate, astfel încât, noile combine Massey Ferguson – MF IDEAL au fost apreciate deja, iar  fermierii prezenţi la demonstraţia şi lansarea de la Căzăneşti s-au convins de performenţele acestei maşini de recoltat şi, cu siguranţă, mulţi dintre ei şi-o doresc în fermele lor.

 

În încheierea discuţiei noastre, vă rog să transmiteţi un mesaj fermierilor din România.

Mesajul meu pentru fermieri se îndreaptă către viitor. Pentru a ține pasul cu schimbările climatice și nu numai, producătorii agricoli trebuie să se documente și să îmbrățișeze toate inovațiile tehnologice, fie că este vorba de hibrizi, sisteme de monitorizare și ghidare automata, drone ș.a. Este absolut obligatoriu să fie deschiși la tot ceea ce este nou, pentru că tehnologia le va aduce eficienţă și va face diferența dintre a supraviețui și a avea profit. De exemplu, un IDEAL schimbă cu adevărat regulile recoltării și fără niciun termen de comparație. Cine își achiziționează un IDEAL știe că are topul în materie de combine.

Doresc să îi asigur pe toți fermierii români că IDEAL 9 T este o soluție rentabilă și durabilă pentru afacerea lor, care îi va ajuta să profite la maximum de resursele și aporturile de producție de la pământul pe care îl cultivă, până la carburantul, semințele și îngrășămintele pe care le folosesc. Îi îndemn pe toţi să evalueze avantajele și rentabilitatea potențială a investiției şi apoi să ia decizia în cunostinţă de cauză, pentu că performanţa genereză întotdeauna profit.