Uniunea Salvați Țăranul Român vă îndeamnă să consumați produse cu gusturi românești de la gospodari

ustr

În condițiile actuale, când datorită crizei provocate de coronavirus mulți producători își văd marfa dusă pe apa sâmbetei sau o comercializează la cele mai mici prețuri din ultimii 20 ani, fapt care o să ducă la imposibilitatea desfășurării activității în viitorul apropiat, sunt și producători fără frica zilei de mâine. Vorbim despre 195 de producători care cultivă 120 ha în spații protejate, reprezentând circa 9% din suprafața declarată la APIA în 2019.

Mega Image este singura companie de retail din România care a creat și dezvoltat “Programul gusturi românești de la gospodari” prin surse financiare și umane proprii, oameni cu suflet și pasiune și a venit în sprijinul legumicultorilor prin achizitia legumelor direct de la aceștia eliminând din acest lanț intermediarii, doar pentru a arăta că se pot aduce pe rafturi legume proaspete și de calitate pentru consumatori direct din gospodarie. Dupa 7 ani de implementare programul este un real succes și o bulă de oxigen pentru fermierii care produc legume și un exemplu de urmat.

“Programul Gusturi românești de la gospodari” pe care retrailerul Mega Image îl derulează de 7 ani aduce beneficii și pentru producători, de la stabilitate financiară la formarea lor continuă în legumicultură, prin consultanță de specialitate, cu impact direct asupra agriculturii locale. Vorbim despre planificarea culturilor in functie de cerintele pietei,  cantitati contractate din luna ianuarie a anului in curs, vorbim despre preturi asumate de cele doua parti, despre inputuri acordate cu plata la recoltare, despre gratuitatea  certificarii EUROGAP, despre caltitatea produselor, despre siguranța consumatorului și nu în ultimul rând despre un exemplu de urmat pe piața de retrailer – PARTENERIATUL!

Rugăm aplecarea asupra produsului local și importarea doar a produselor deficitare!

Noi, cei care livrăm legumele direct la Mega Image, le mulțumim pentru ceea ce fac pentru noi, iar pe dumneavoastră, consumatorii, vă rugăm să cumpărați de la Mega Image legume cu gusturi românești de la gospodari.

Semnatarii acestui comunicat sunt și inițiatorii Grupului Uniunea Salvați Țăranul Român sunt:

Breazu Claudiu, Președintele Cooperativei Agricole Legume De Glodeanu Sărat și reprezentantul Bazinului legumicol Glodeanu Sărat jud. Buzău

Tudor Dorobanțu, președinte Federația Națională a Sindicatelor Democratice din Agricultură

Rosculet Roxana, Președintele Cooperativei Agricole Ialomiteana și reprezentanta Bazinului legumicol Ialomița

Ion Păunel, Președintele Sindicatului Producătorilor Agricoli OLT

Tănase Aurel, Președintele OIPA Legume și Fructe

Bujor Mircea, Președinte Organizația de producători Tomate Com