Tradus.com: Top 5 semănători preferate de fermieri

Tradus.com, platformă online globală pentru echipamente agricole și vehicule comerciale rulate, a alcătuit topul celor mai populare semănători în rândul fermierilor, folosind datele de pe platformă. Astfel, locul 1 este ocupat de seria Horsch Pronto, pe locul al doilea se situează utilajele Amazone D, pe locul 3 au fost clasate modele producătorului Lemken Solitair, iar pe locurile 4 și 5 s-au clasat modelele Amazone AD, respectiv Amazone ED.

Seria Horsch Pronto

Primul loc este ocupat de modelele din seria Pronto de la Horsch. Tehnica universală de semănat pentru toate condițiile oferă un grad ridicat de flexibilitate, fapt foarte apreciat de fermieri.

Modelele Amazone D, Amazone AD și Amazone ED

Pe locul al doilea se situează Amazone D (printre modele căutate se numără D9, D8 sau D4). De exemplu, modelul D9 oferă o tehnică de semănare mecanică fiabilă, pe care se poate baza orice agricultor, indiferent de dimensiunea fermei.

De asemenea, de la același producător, căutate sunt și semănătorile atașabile Amazone AD (locul 4), potrivite pentru fermele medii și mari, precum și modelele din seria Amazone ED (locul 5).

Utilaje Lemken Solitair

Cu toate acestea, mulți fermieri se bazează și pe tehnologia pneumatică: utilajele producătorului Lemken Solitair s-au clasat pe locul 3. Acestea pot fi utilizate atât în combinație cu diverse instrumente de prelucrare a solului, cât și în exploatare individuală.

„Cele mai căutate modele de semănători arată că utilajele bune trebuie să ofere, mai presus de toate, versatilitate și flexibilitate pentru a sprijini fermierii în munca lor grea. Se pare că aceștia sunt factorii decisivi în alegerea unei semănători pe platforma noastră.” spune Nadja Sörgel, general manager Tradus.

Specialiștii Tradus au evaluat comportamentul vizitatorilor, iar în analiză au fost incluse cele aproape 2.000 de semănători second hand disponibile pe site.

Despre Tradus

Tradus este o platformă online globală pentru vehicule comerciale și utilaje grele rulate. Platforma de anunțuri, cu sediul în Amsterdam (Olanda), este specializată în următoarele sectoare: transporturi, logistică, construcții și agricultură. Lansată în 2017, platforma B2B conectează cumpărătorii și vânzătorii din peste 50 de țări cu scopul de a face tranzacționarea cu vehicule comerciale second hand mai ușoară și mai transparentă prin utilizarea datelor și tehnologiilor inteligente.

Prin abordarea sa inovativă bazată pe date, Tradus schimbă fundamental comerțul cu bunuri de capital uzate. Tradus a fost prima platformă de tranzacționare care a introdus 100% transparența prețurilor pe piața vehiculelor comerciale. În acest scop, experții în date ai platformei au dezvoltat Tradus Market Value (TMV), o metodă complexă de calcul bazată pe algoritmi inteligenți și milioane de date pentru a determina prețurile pieței pentru anumite vehicule. Compararea prețurilor ofertelor cu prețurile practicate în mod obișnuit pe piață arată dacă un preț este rezonabil. Acest lucru facilitează deciziile de achiziție și fixarea prețului. În plus față de numeroase alte servicii, Tradus oferă acces la o cerere și ofertă internațională.

Tradus face parte din portofoliul de companii al grupului OLX, furnizorul principal de platforme online pe piețele emergente. Grupul reunește peste 20 de piețe cu peste 300 de milioane de utilizatori lunar sub acoperișul său și este activ în mai mult de 30 de piețe de pe cinci continente. Este numărul unu în unele dintre cele mai importante piețe emergente din lume, cum ar fi Rusia, India și Brazilia.