TERRIA, un nou cultivator de la Poettinger!

 

POETTINGER_TERRIA_6030_1

Producătorul de renume Poettinger prezintă un nou cultivator pe nume Terria. Noua serie de cultivatoare tractate TERRIA acoperă o largă gamă de aplicaţii în prelucrarea solului. Alegerea vă aparţine – de la dezmiriştire până la pregătirea patului germinativ. Oferă flexibilitate maximă în utilizare pentru cei mai exigenți fermieri.

Acest cultivator este disponibil începând cu noiembrie 2020. Vor exista variante de 4, 5 și 6 cu 3 și 4 rânduri de organe de lucru (TERRIA 4030, 5030, 6030, respectiv TERRIA 4040, 5040, 6040) oferind o gamă largă de aplicații de cultivat, de la prelucrarea  superficială până la prelucrarea terenului în adâncime.

Fiabilitate optimă

Organele de lucru ale cultivatorului tractat TERRIA sunt dispuse simetric de-a lungul liniei de tracțiune. Acest lucru asigură o penetrare sigură chiar și în condiții dificile, precum și stabilitatea direcției,  afânarea completă a solului și amestecarea perfectă a resturilor vegetale. Pentru a garanta un flux constant de pământ prelucrat chiar și acolo unde există cantități mari de paie și resturi vegetale, cultivatorul TERRIA beneficiază de o gardă la sol generoasă. Sunt posibile adâncimi de lucru între 5 și 35 cm

La Terria, producătorul Pöttinger și-a îmbunătățit soluția existentă pentru sistemul nonstop de protecție la suprasarcină. Acest lucru este vital pentru funcționarea fără întreruperi a utilajului. Pe lângă organul de lucru clasic NOVA (care necesită o forță de declanșare de 600 kg), a fost adaugată versiunea hidraulică reglabilă (care necesită o forță de declanșare de 650 kg). Ambele sisteme garantează o gardă la sol maximă și reduc atât uzura pe cadru cât și pe echipament.

Alegerea organelor de lucru pentru o mai mare flexibilitate

Organele de lucru se pot regla în poziții diferite (plan sau abrupt) în funcție de lucrarea de efectuat, care determină intensitatea prelucării. Șuruburile funcționează, de asemenea, ca protecție cu șuruburi  de forfecare. Flexibilitatea este, de asemenea, asigurată de două poziții ale aripioarelor: pentru prelucrare superficială sau amestecare generoasă. Piesele de uzură furnizate de Pöttinger sunt reprezentate de binecunoscutele organe de lucru CLASSIC, DURASTAR și DURASTAR PLUS. Pentru prelucrarea adâncă a solului  este responsabil un organ de lucru îngust Durastar de 40mm.

Șasiul

Pentru a garanta o rază de viraj cât mai strânsă, roțile au fost integrate în zona de lucru, rezultând o lungime totală mai mică. Mașina este echipată fie cu un șasiu pe două roți, fie, ca opțiune, cu un șasiu cu 4 roți, în funcție de lățimea de lucru. Astfel se asigură o distribuție ideală a greutății și o protecție perfectă a solului.

Controlul hidraulic al adâncimii de lucru, pentru o mai mare comoditate

Pentru o adaptare rapidă și precisă la toate tipurile sol și la toate condiții de lucru, Pöttinger introduce în configurația standard a cultivatorului TERRIA reglarea hidraulică completă a  adâncimii de lucru. Roțile pivotante din față mari și tăvălugul din spate asigură adâncimea dorită și păstrează adâncimea de lucru selectată. Bara de tracțiune este prevăzută cu un cilindru hidraulic care asigură copierea terenului pe direcția de deplasare. În plus, acest cilindru poate îmbunătăți tracțiunea cu ajutorul unor distanțiere care se pot introduce pe tija sa și poate transfera greutatea cultivatorului pe puntea din spate a tractorului.

Pentru o nivelare perfectă, Pöttinger furnizează un câmp de discuri concave fără întreținere, aranjate în perechi, care sunt ghidate în sol de către tăvălugul din spate. Prin urmare, ajustarea repetată a adâncimii de lucru este inutilă. O gamă largă de tipuri de tăvălugi cu discuri de tăiere, cu discuri de cauciuc  și tăvălugul TANDEM CONOROLL, asigură o compactare perfectă în orice tip de sol.