Sigma CVM România, importator al mărcii Massey Ferguson, a venit cu noutăți la Indagra 2021!

Sigma CVM România, importator al mărcii Massey Ferguson, a expus la Indagra 2021 cele mai noi modele de tractoare din gama S, prezentate recent în premieră la nivel mondial, printre care se remarcă modelul MF 8S, cu o serie de echipări performante, inclusiv pentru agricultura de precizie.

La standul companiei, Alexandru Antonesei, Brand Manager Massey Ferguson, a prezentat caracteristicile echipamentelor prezente la expoziție.

Dacă în 2017 am lansat combinele IDEAL de la Massey Ferguson – un pas spre viitor, care schimbă regulile recoltării, ulterior am continuat cu lansarea gamelor de tractoare: 8S, 7S, 6S și 5S – noua eră a tractoarelor Massey Ferguson.

Gama de combine IDEAL, de la Massey Ferguson, pune accent şi pe îmbunătăţirea eficienţei consumului de combustibil. Combinele MF IDEAL, așa cum bine știți, au fost apreciate deja de lumea bună a agriculturii mondiale, primind numeroase premii internationale pentru înaltă performanţă.

Combinele de recoltat MF IDEAL prezintă caracteristici de top, fiind produse în trei modele complet noi, dotate cu sisteme de treier cu flux axial cu unul sau două rotoare – MF IDEAL 7 de 451CP, MF IDEAL 8 de 538 CP şi MF IDEAL 9 de 647 CP – plus versiunile ParaLevel.

Combina MF IDEAL 9 de 647 CP reprezintă un segment de piaţă complet nou pentru Massey Ferguson şi beneficiază de caracteristici speciale, oferind avantaje fără precedent.

Rotorul de 4,84 m Dual Helix montat pe MF IDEAL 9 este cel mai lung din industrie. Această combină oferă cea mai mare suprafaţă de treierat din piaţă, beneficiază de cerinţe foarte scăzute de putere, fiind insensibilă faţă de diferitele condiţii ale culturilor.

Motorul MAN 15.2 litri asigură eficienţa consumului de combustibil. Şi pierderile de seminţe şi de paie sunt reduse, graţie manipulării delicate.

Buncărele de seminţe – cu aproximativ 18% mai multă capacitate decât cea mai mare existentă astăzi – reduc frecvenţa de descărcare pentru o eficienţă îmbunătăţită. Viteza de descărcare este de 140 şi 210 l/sec, iar opţiunea Streamer 210 asigură cu aproximativ 32% mai multă viteză decât cea mai mare viteză actuală.

Opţiunea IDEALharvest™ App reglează automat combina în lucru, aceasta fiind o altă noutate. Utilizând camerele pentru calitatea seminţelor şi 52 Senzori de Detecţie Acustică a Masei (MADS), se reglează automat rotorul combinei, turaţia ventilatorului şi setările sitelor, pentru a menţine performanţele optime ale maşinii şi eficienţa în orice moment, în conformitate cu alegerile operatorului.

Designul şi construcţia tăvii pentru seminţe IDEALbalance™ asigură seminţe curate şi de calitate mai bună. Fără părţi în mişcare suplimentare, cele două tăvi colectoare de seminţe profilate sub rotor creează o distribuţie uniformă a seminţelor spre casa sitelor şi asigură o compensare pe pante de până la 15%.

Distribuitorul centralizat al motorului DriveCenter include transmisia pentru tocător, heder şi procesor. Numărul redus de curele şi lanţuri presupune cerinţe reduse de putere şi foarte puţine întreţineri.

Lăţimea mică în transport este o altă noutate. Chiar şi combina cea mai mare, MF IDEAL 9, cu anvelope de 800 mm sau cu noile şenile de 26-inch (660 mm), se poate înscrie în cerinţele de gabarit maxim de 3,3 m. Pentru o amprentă redusă, opţiunea cu şenile cu suspensie TrakRide este soluţia perfectă în varianta MF IDEAL 9.

Conectivitatea completă este oferită de sistemul Fuse Connectivity Gateway care oferă transferul datelor de recoltare fără întreruperi şi utilizarea acestora în stabilirea hărţilor cu recolte. Noua cabină super-confortabilă şi silenţioasă Vision oferă o vizibilitate panoramică.

Hederul MF PowerFlow, cu lăţimi de până la 12,2 m, asigură colectarea impresionantă a culturilor prin transportorul cu benzi, alimentând uniform elevatorul cu spice. Economizorul de timp AutoDock™ asigură cuplarea automată a acţionării hederului, hidraulicii şi electricii direct din cabină.

Din 2019, când a demarat această ambiţioasă campanie de dezvoltare tehnologică, şi până la sfârşitul acestui an, 90 la sută din portofoliul de produse al companiei ar trebui să fie complet modernizat. În ceea ce priveşte gama de tractoare, noile actualizări pe care Massey Ferguson le-a anunţat vizează în primul rând crearea celor două noi serii 6S şi 7S. Prima vine să înlocuiască actuala serie 6700S, oferind cinci modele de gamă cu puteri între 135 şi 180 de cai putere. Aceste tractoare compacte şi agile sunt multifuncţionale, asigurând performanţe excepţionale pentru dimensiunea lor, sunt uşoare, dar extrem de puternice şi oferă cel mai bun raport putere-greutate din clasa lor.

Toate modelele noii serii MF 6S (MF 6S.135, MF 6S.145, MF 6S.155, MF 6P.165, MF 6S.180) sunt disponibile în variantele de echipare Essential, Panoramic, Efficient şi Exclusive. De asemenea, există multe opţiuni disponibile de configurare conform nevoilor specifice. În plus, fermierii pot beneficia de noile funcţii extinse, comenzi şi conectivitate care au fost introduse pentru prima dată pe MF 8S.

Seria de tractoare 7S, pe de altă parte, înlocuieşte populara serie 7700S şi propune patru modele de tractoare (MF 7S.155, MF 7S.165, MF 7S.180, MF 7S.190) cu motoare în 6 cilindri şi puteri nominale pornind de la 155 CP până la 190 CP. În funcţie de model, însă, puterea poate creşte cu până la 30 de cai putere, datorită tehnologiei de management al puterii (EPM). Sunt disponibile două variante de transmisie – noua Dyna-VT Super ECO, opţiune oferită pe toate modelele, respectiv Dyna-6 Super Eco cu regim automat, eficientă şi uşor de utilizat pe tractoarele de până la 180 CP. Aceste tractoare au fost dezvoltate pentru utilizatori profesionişti, pretenţioşi şi sunt echipate standard cu echipamente de înaltă calitate, asigurând un confort sporit în cabină, automatizare şi tehnologie de control, potrivite pentru toate aplicaţiile. Ampatamentul lung de 2,88 m şi şasiul robust combină rezistenţa şi stabilitatea cu manevrabilitatea optimă – raza de întoarcere este de numai 4,93 m.

Seria MF 8S cuprinde patru modele: 8S.205, 8S.225, 8S.245 şi 8S.265, acestea fiind echipate cu motoare AGCO Power de 7,4 litri cu 6 cilindri, ele având puteri de la 205 până la 265 CP şi respectând standardul de emisii Stage 5. Puterea maximă a motorului este dezvoltată la 1.850 rot./min., consumul de combustibil fiind mai mic cu 10%. Capacitatea rezervorului este de 460 de litri de combustibil şi 43 de litri de AdBlue. Tractoarele pot fi dotate cu trei variante de transmisii, în funcţie de cerinţele pieţei: Dyna-V T, Dyna E-Power şi Dyna-7. Ultimele două transmisii beneficiază de opţiunea Engine Power Management, pentru a livra mai multă putere atunci când ea este necesară. Seria dispune de un sistem hidraulic performant care permite lucrul la viteze mari în angrenaj cu o multitudine de utilaje.

Cabina oferă un spaţiu mai mare şi un confort sporit, fiind cea mai silenţioasă din industrie, având un nivel de zgomot de doar 68 dB. Vizibilitatea oferită este de 360 de grade. În interior, noul monitor permite accesul facil la toate informaţiile în timpul lucrului. Montarea comenzilor pe scaunul operatorului asigură un control superior al tuturor funcţiilor tractorului. Pentru o agricultură de precizie şi creşterea eficienţei în fermele agricole, Massey Ferguson a dezvoltat o serie de funcţii precum MF Guide, MF Section and Rate Control, MF TaskDoc şi MF Connect. Și pe mai departe, Massey Ferguson promite fermierilor noi performanțe”, a spus Alexandru Antonesei, Brand Manager Massey Ferguson.