SERVO T 6000 echipat pentru arat în afara brazdei

Plugul reversibil semimontat Poettinger iese din brazdă pentru confort sporit al operatorului și rezultate optime

Producătorul de mașini agricole Poettinger adaugă o caracteristică importantă opțiunilor de echipare de pe SERVO T 6000. Cu pachetul On-Land, plugul reversibil semimontat pentru tractoare cu o putere de până la 500 CP obține o flexibilitate suplimentară în utilizare. Trecerea de la arat în brazdă la arat în afara brazdei se efectuează doar în câțiva pași simpli. Conservarea solului este îmbunătățită prin utilizarea tractoarelor cu anvelope late, roți duble sau șenile pentru o transmisie eficientă a puterii. Totuși, dacă acest lucru nu este posibil din cauza condițiilor de din zona de lucru, mecanismul de schimbare al plugului poate fi setat și pentru arat în brazdă dacă este necesar.

Când condițiile de lucru se schimbă, trecerea între arătul în brazdă și arătul în afara brazdei se face foarte rapid în câțiva pași. Elementul de legătură hidraulic al șasiului On-Land împinge cadrul SERVO T 6000 spre exterior, astfel încât plugul să urmeze central tractorul. Aceasta înseamnă că poate fi folosit cu tractoare cu o lățime exterioară de până la 4 metri, oferind mult spațiu pentru roți duble și șenile. Pentru a asigura o ghidare constantă a adâncimii atunci când se ară în afara brazdei, o roată opțională pentru adâncime oferă sprijin în fața primului rând de trupițe, astfel încât acesta să fie ghidat la adâncimea de lucru precisă. Acesta este proiectat ca o roată de adâncime a pivotului care economisește spațiu în cadrul șasiului plugului. Datorită utilizării inteligente a ventilelor, nu este necesară nicio conexiune suplimentară la tractor pentru mecanismul de reglare hidraulică.

Conservă solul

Tractoarele mari sunt adesea echipate cu anvelope late sau roți duble, ceea ce duce la lipsa spațiului suficient în brazda plugului și conducerea pe terenul arat este uneori inevitabilă. Aici intervine SERVO T 6000 cu opțiunea de echipare On-Land, deoarece tractorul se deplasează în afara brazdei pe terenul care nu a fost arat. Acest lucru nu numai că îmbunătățește transmisia de putere a tractorului la sol, dar și protejează solul datorită suprafeței mari de contact a tractorului și minimizează compactarea dăunătoare în straturile mai adânci de sol. De asemenea, elimină riscul de a strica fundul brazdei din cauza alunecării roților de la tractoarele care circulă în brazdă. Prevenirea compactării favorizează creșterea rădăcinilor culturii, calitatea îndelungată a solului și asigură accesul la apă și nutrienți. Acestea sunt premisele pentru o recoltă sănătoasă și o recoltă de succes.

Operare eficientă și convenabilă

Conducerea în afara brazdei în timpul aratului asigură o linie dreaptă de tragere, ceea ce are ca rezultat un transfer mai eficient de putere de la tractor la plug și o tracțiune laterală mai mică, reducând uzura pe partea de uscat. Sistemele de ghidare pot fi utilizate pentru un confort sporit, ceea ce asigură o muncă precisă și reduce oboseala șoferului. În plus, tractorul este la nivel cu solul din cauza lipsei roților care circulă în brazdă, asigurând șoferului o poziție de șezut mai dreaptă și mai ergonomică, ceea ce este deosebit de important în zilele lungi de lucru.

Un partener puternic

Poettinger SERVO T 6000 este proiectat pentru utilizare cu tractoare puternice de până la 500 CP. Abilitatea de a ară cu opțiunea On-Land folosește și mai bine puterea disponibilă a tractorului. Acest lucru asigură o arătură eficientă și o transmisie fiabilă a puterii chiar și în condiții dificile. Acest sistem este conceput pentru ani de funcționare profesională.

Plugul Poettinger T6000 On Land va putea fi văzut în premieră la cea mai mare expoziție din domeniul agricol, Agriplanta Romagrotec care se desfășoară în localitatea Fundulea, județ Călărași, în perioada 25-28 mai 2023.

Utilajelele agricole Poettinger sunt comercializate  în România de către NHR Agropartners, importator de utilaje agricole de înaltă calitate. În prezent NHR Agropartners  deţine o reţea de 13 filiale care oferă gamă complexă de produse şi servicii: vanzare utilaje agricole şi piese de schimb, ateliere de reparaţii şi echipe mobile de intervenţii, mai mult de 230 de angajati şi în portofoliu mărci de top distribuite exclusiv cum ar fi DEUTZ-FAHR, JCB, Hardi, Bogballe, Sfoggia, Einboeck pentru a numi doar câteva dintre acestea. În activitatea NHR Agropartners pilonii de bază îi reprezintă stabilitatea şi sustenabilitatea, respectul faţă de client, încrederea în relaţiile construite, seriozitate şi cu certitudine, perspectiva în viitor.