Pe 4 august 2021 Sibiul te invită la Romanian Beef Master by Radu Zărnescu, competiție care va stabili titlul de cea mai bună echipă de bucătari români specializați în prepararea cărnii de vită!
Evenimentul reunește bucătari cu experiență în gătirea cărnii de vită, iar jurații vor evalua prestația culinară unică: gătirea cărnii de vită produsă în România.
Într-o atmosferă de sărbătoare iubitorii de carne de vită, gurmanzii și iubitorii de experiențe culinare sunt invitați la degustări în cadrul unor show-uri incendiare în care bucătarii chefi vor arăta diferite tehnici de gătire a cărnii de vită românești. Rețete inedite din bucătăria modernă, piese diferite din carcasa de vită vor fi gătite, folosindu-se grill-uri moderne (GreenEgg, asado), afumătoare, cuptoare si plite, dar și tehnici sous vide, în tandoor, gulaș etc.
Asistăm la un eveniment dedicat în exclusivitate cărnii de vită și vă provocăm să savurați carne de vită gătită în toate felurile, delicatese din toate colțurile lumii, o explozie de arome și culori un adevărat spectacol gastronomic, unic în România, cum nu ați mai văzut!
Personalități marcante din sectorul agroalimentar, specialiști și furnizori vor participa la eveniment în calitate de speakeri și vor pune la dispoziția participanților experiența și know-how-ul lor pentru a dezvolta piața autohtonă.
Vreme frumoasă, iarbă verde, locație de vis și multe delicii culinare – aceasta este rețeta perfectă pentru o zi de vară reușită. Haideți să vă răsfățați la un festin gastronomic cu preparate delicioase pregătite de maeștri bucătari ce vor încinge grătarele de la primele ore. Intrarea este liberă.
Programul evenimentului:
Competiție culinară profesională pentru Chefi avansați.
- 18 concurenți, 18 jurați, 1 categorie de concurs, 1 farfurie, 1 trofeu! Întrecerea culinară va fi împărțită pe mai multe etape şi categorii de concurs, iar concurenții gătesc aceeași grupă musculară de la o carcasă de vită.
Program pentru publicul spectator:
- Degustări de carne de vită produsă în România, gătită în diferite moduri
- Teste practice pe diverse instrumente și utilaje de gătit
- Asocierea cărnii de vită cu diverse ingrediente, sosuri și băuturi
- Pregătirea coastelor de vită în mai multe moduri tehnice
- Live Cooking Show cu Chefi specializați în carnea de vită, sesiuni practice de plate-ing
- Prezentări de echipamente profesionale: Smoker american, Mibrasa (cuptor și grill pe bază de cărbuni), Green Egg, Tandoor, Aparate Sous Vide
- Discuții despre: creșterea vitelor în fermele din România, gătirea corectă a cărnii de vită, procese de măcelărie