Reţeta magiunului de prune Topoloveni a ajuns la venerabila vârstă de 105 ani

magiun reteta

Magiunul de prune Topoloveni, primul produs românesc certificat la nivel european prin Indicaţia Geografică Protejată (IGP) este preparat după o reţetă păstrată din anul 1914. Tradiţia gastronomică românească este astfel reprezentată cu mândrie şi corectitudine peste tot în lume.

Magiunul de prune Topoloveni se bucură de cele mai preţioase aprecieri, din partea tuturor consumatorilor care preferă produse naturale, de cea mai bună calitate, fără zahăr adăugat, fără conservanţi şi aditivi alimentari. O dovadă în acest sens este titlul de Furnizor al Casei Regale a României, siglă pe care consumatorii o pot regăsi pe eticheta produselor Topoloveni.

Pentru a marca aniversarea celor 105 ani de tradiţie respectată cu grijă, Magiunul de prune Topoloveni a fost prezent la două dintre evenimentele care s-au desfăşurat la jumătatea lunii iulie şi al căror mesaj îndeamnă la abordarea unui stil de viaţă sănătos.

Primul eveniment unde Magiunul de prune Topoloveni i-a încântat pe participanţi cu gustul inconfundabil a fost Marşul Maşinilor ECO şi Marşul Bicicletelor SmartiCity. Acest eveniment a avut loc la Bucureşti, sâmbătă 13 iulie, în faţa Bibliotecii Naţionale.

Pentru a rămâne în acelasi ton sportiv şi a oferi energie celor care participă la astfel de evenimente, duminică 14 iulie, produsul vedetă al companiei Sonimpex Topoloveni a fost prezent la Maratonul Topoloveni Summer Tour, organizat de Riders Club.

„Am reuşit să continuăm tradiţia şi să facem cinste gastronomiei româneşti, oferind pieţei produse funcţionale cu care românii să se hrănească, produse care se regăsesc şi pe masa Casei Regale a României, produse recunoscute la nivel internaţional. Pentru a fi mai aproape de consumatorii noştri am deschis două magazine proprii în Bucureşti, pe Bd. Carol I, nr 57 şi pe Str. C.A. Rosetti, nr. 26.

Atât în magazine cât şi pe site-ul www.magiun-sonimpex.ro, aceştia pot găsi toate produsele noastre la preţ de producător – magiunurile Topoloveni (de prune, de struguri, de măr şi de dovleac), dulceţurile Topoloveana şi zacuştele sau bulionul de roşii Topoloveana. Noi menţinem ştacheta ridicată şi nu ne abatem de la calitate, respectăm consumatorii şi le oferim produse naturale, sănătoase 100%”, a declarat doamna Bibiana Stanciulov, director general Sonimpex Topoloveni.

La 105 de ani de tradiţie şi peste opt ani de recunoaştere internaţională, Magiunul de prune Topoloveni a fost promovat cu ajutorul fondurilor accesate de la Uniunea Europeană, în Elveţia, Norvegia, Rusia, America de Nord şi Orientul Mijlociu. De asemenea, Magiunul de prune Topoloveni este protejat prin certificarea IGP din 7 aprilie 2011 şi cu sprijinul UE în state precum Canada, Republica Singapore şi Japonia.

Magiunul de prune Topoloveni este certificat de către Institutul de Cercetări Alimentare drept aliment funcţional, care consumat în mod curent contribuie la menţinerea stării optime de sănătate, prin aportul de macroelemente, microelemente, macronutrienţi, micronutrienţi (fitonutrienţi, în special antioxidanţi, vitamine, fibre alimetare).

Poate fi consumat de persoane de toate vârstele (de la 6 luni, când începe diversificarea alimentaţiei bebeluşilor, până la persoanele diagnosticate cu diabet – cu acordul medicului curant, întrucât are indice glicemic scăzut: 39/100 gr). Prunele atent selecţionate (din cel puţin patru soiuri) sunt fierte în vase speciale cu pereţi dubli, fără foc direct, în aşa fel încât sunt păstrate aproape integral calităţile sanogene ale prunelor proaspete.