Recomandările Rivulis Eurodrip pentru întreținerea sistemelor de irigații pentru performanță pe termen lung

irigatii porumb

Chiar dacă ați investit în achiziționarea celui mai bun echipament de irigație pentru culturile dvs., sistemul trebuie să fie monitorizat și întreținut cu regularitate pentru a asigura performanță pe termen lung.

Produsele Rivulis Eurodrip lucrează la cel mai înalt nivel din industrie. Acest nivel de excelență nu poate decât să fie benefic cultivatorului, atunci când sistemul de irigație este manipulat și operat în baza parametrilor de proiectare excelenți. Menținerea sistemului de irigare la eficiență maximă are loc printr-un management bun al sistemului, o întreținere corespunzătoare, o monitorizare bună și depistarea problemelor solului.

Citiți sfaturile rapide de mai jos care vă va ajuta sistemul de irigație să lucreze eficient:

  • Nu uitați să curățați filtrele atunci când diferența de presiune ajunge la 0,5 bari sau cel puțin o dată pe săptămână. Atunci când utilizați filtre pentru ecran automatizate sau filtre de mediu, evacuați apa cel puțin o dată pe lună.
  • Nu uitați să păstrați sursa de apă curată prin evitarea infiltrării poluanților, plantați vegetație în jur pentru a evita eroziunea solului și curățați apa din gurile de admisie și de evacuare.
  • În timpul sezonului, curățați liniile de picurare în funcție de calitatea apei. Pentru curățarea apei, evacuarea ar trebui să aibă loc o dată pe lună, pentru apă murdară la fiecare două săptămâni, iar pentru apă foarte murdară o dată pe săptămână. Evacuați, de asemenea, după fiecare deteriorare ale linilor principale sau ale subsistemelor principale și la finalul fiecărui sezon.
  • Este recomandabil să testați cu regularitate sistemul dvs. pentru scurgeri, fie prin inspecție vizuală, fie prin măsurarea presiunii și debitului. Dacă debitul crește și presiunea scade, acesta este un semn comun al unei scurgeri. Pe de altă parte, un debit redus și o presiune ridicată indică un blocaj. Prin menținerea măsurătorilor sistemului dvs., este ușor să identificați fluctuațiile și să acționați asupra lor. Scurgerile în sistem pot provoca risipă de apă și îngrășăminte, coroziune, acumulare de sedimente, băltoace (sursă pentru țânțari) și noroi (care este aspirat în liniile de picurare).
  • Monitorizați și înregistrați presiunea de operare cu regularitate. Opriți irigarea dacă presiunea în sistemul principal scade sub nivelul minim pentru filtrare (1,5 – 2,5 bari, în funcție de tipul filtrului) și folosiți un indicator de presiune pentru a verifica presiunea la începutul fiecărui ciclu de irigație.

Experții companiei vă pot sfătui în funcție de nevoile dvs. specifice. Accesati www.rivulis.com.

Pentru mai multe informații vă rugăm să contactați:

Vicky Barbouti, Marketing Manager – Europa de Est & Orientul Mijlociu

EURODRIP AVEGE

55th km National Road Athens Lamia

32011 Inofyta, Viotia, Greece

Birou: +30 22620 54812

Mobil: +30 695 847 5005

vicky.barbouti@eurodrip.gr

Despre Rivulis Eurodrip

Rivulis Eurodrip este un creator de soluții de micro-irigare, oferind sectorului agricol global cel mai larg portofoliu de pe piață și cea mai cuprinzătoare gamă de servicii. Expertiza noastră în găsirea soluțiilor reale în domeniu permite producătorilor de pretutindeni să obțină culturi mai bogate și să sporească randamentul cu o eficiență mai mare a costurilor, gestionând în același timp deficitul de apă și de teren.

Anotimp după anotimp, lucrăm împreună cu producătorii individuali și cu plantații corporative mari, pentru a oferi soluții potrivite de irigare, pentru orice provocare. Suntem dedicați susținerii unui ecosistem de succes pentru producătorii și partenerii noștri de afaceri.