Raluca Boţan, Syngenta: „Promovăm un portofoliu bogat de produse şi soluţii tehnologice!”

raluca botan1

Vizită efectuată la sediul companiei Syngenta ne-a oferit ocazia de a afla provocările cu care s-au confruntat cei din industria agricolă, dar și noutățile și soluțiile pregătite fermierilor pentru următoarea perioadă. Pentru aceste detalii, reporterii revistei Business Press Agricol au stat de vorbă cu specialiștii companiei Syngenta.

Raluca Boţan, director de marketing Syngenta România, făcând o retrospectivă a anului 2018, ne-a declarat: „Pot să spun, într-adevăr, că 2018 a fost un an bun pentru cultura de porumb, dar nu la toate culturile, așa cum s-a mai vehiclat prin diverse surse de informare. A fost un an cu multe provocări și dificil din multe puncte de vedere, iar acest fapt este confirmat și de interacțiunile avute cu partenerii noștri atât din zona de distribuție, cât și cu fermierii.

În ceea ce privește compania Syngenta, 2018 a fost un an în care am reușit să câștigăm, beneficiind de avantajele oferite de portofoliul nostru, unul extrem de complex și performant. Nu cred că există un an despre care să se poată spune că totul a fost perfect.

La nivel de marketing, în 2019 am început promovarea produselor noi, cotinuând şi promovarea celor deja consacrate. Fungicidul Elatus™Era, care anul trecut a fost în testare, iar anul acesta se află și în zona comercială, este un produs care conține o moleculă cu totul nouă și are o dublă acțiune, respectiv curativă și preventivă. Un alt produs nou este și fungicidul Amistar® Opti, care conține Clorotalonil și în acest caz poate fi recomandat fermierilor care se confruntă cu fenomenul de rezistență. Avem în continuare și produse consacrate cum este Artea®, un fungicid ce conţine două substanţe active: Propiconazol şi Ciproconazol. Această combinație de doi triazoli asigură o protecție de lungă durată a cerealelor păioase, cu efect rapid de acțiune în combaterea bolilor. Fungicidul poate fi aplicat atât preventiv, cât și curativ, în toate stadiile de vegetație, de la înfrățit până la înflorit.

Pe partea de semințe s-a pus accentul pe Artesian™, noua generație de hibrizi de porumb Syngenta, adaptați pentru utilizarea eficientă a resurselor de apă în condiții diferite de climă și tehnologie. Avem produse noi și în zona de erbicide. Calaris® Pro este un erbicid care conţine două substanţe active, asigurând un spectru larg de combatere împotriva principalelor buruieni întâlnite în cultura porumbului, precum şi o foarte bună fereastră de aplicare.”

syngenta logo camp

Proiecte inedite în activitatea Syngenta

“Fermierii ne cunosc și ne apreciază pentru un portofoliu performant și complet, dar anul trecut am făcut un pas și către lucruri total inovative. Astfel, am integrat pagina de facebook, dar și tot ceea ce înseamnă partea de strategie on-line, inclusiv dezvoltatea cataloagelor virtuale. Am păstrat şi varianta printată, însă cea virtuală aduce o serie de avantaje, precum albume de poze, testimoniale, video-uri, mărirea imaginilor cu graficele de producţie şi multe altele.

Un proiect cu totul nou a fost cel pentru zona de special, și anume Agroprof. Această iniţiativă vine în ajutorul fitofarmaciştilor, pentru a-i ajuta să promoveze cât mai bine produsele de protecţia plantelor Syngenta. Este, practic, o oportunitate de a face parte din programul Agroprofesioniștii cu beneficii pentru linia întâi din agri-business. Avantajul de a fi profesionist în agri-business și profesor când vine vorba de semințe, produse pentru protecția plantelor și îngrășăminte oferă posibilitatea de a câştiga mai mult din vânzările produselor Syngenta. Şi pe partea de legumicultură am început activitatea în forţă. Colegii noștri de la departamentul de legume au demarat deja încă din toamna anului trecut diverse evenimente în sală, facând un adevărat tur pentru a fi cât mai aproape de producători. Sunt foarte activi și fac evenimente deosebite şi de multe ori chiar cu un «gust extraordinar».

De asemenea, la data când revista dumneavoastră va ieşi din tipar, compania Syngenta va sărbători 10 ani de activitate în pomicultură, o ediție aniversară cu totul specială, în cadrul căreia vom pregăti multe subiecte interesante, dar şi surprize inedite”, ne-a împărtăşit Raluca Boţan la finalul întâlnirii.