Biostimulatorii Timac Agro România conțin extracte de alge marine

timac biostimulatori

Biostimulatorii Timac Agro România sunt unici prin faptul că aceștia conțin extracte de alge marine și alte extracte de plante, pe lângă substanțele nutritive esențiale pentru plante. În ciuda dezvoltării în condiții dure, fără îngrășăminte, în apă sărată și mediu de viață extrem din cauza fenomeneor de flux și reflux, algele marine sunt cele mai productive plante din lume.

În ceea ce privește producția de biomasă uscată, algele marine pot fi de 30 de ori mai productive decât soia și de mai mult de 50 de ori mai productive decât porumbul. Elementele cheie ale acestei productivități sunt substanțele bioactive specifice ce se găsesc în interiorul plantelor de alge marine, numite compuși biostimulatori.

Modul în care Timac Agro formulează produsele din gama de biostimulatori depășește cu mult concurența. Tehnologia specifică de extracție permite focusarea funcțiilor specifice ale moleculelor bioactive la nivel de produs.

Prin eforturi suplimentare de cercetare și dezvoltare, fiecare biostimulant este încadrat pe baza efectelor sale asupra rădăcinilor, vârfurilor de creștere  și  a metabolismului pe fiecare dintre  culturile agricole. Biostimulatorii Timac Agro brevetați sunt disponibili în mai multe formulări: Fertileader, Fertiactyl, Maxifruit şi Oligal SD.