Produsele Corteva vă ajută să deveniţi CAMPIONI ai culturilor agricole!

Corteva Agriscience, o companie globală, tranzacționată pe bursă, le oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – un mix echilibrat și divers de semințe, soluții pentru protecția culturilor și soluții digitale axate pe maximizarea productivității și creșterea randamentului și profitabilității. Având în portofoliu unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură și o linie de produse și tehnologii de top în industrie, compania se angajează să colaboreze cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă, asigurând astfel progresul generațiilor viitoare. Corteva Agriscience™ a devenit o companie independentă listată la bursă pe data de 1 iunie 2019, anterior fiind divizia agricolă a DowDuPont.

Mesajul Mariei Cîrjă, marketing manager Romania şi Moldova, Corteva Agriscience, la început de an

“Angajamentele pe care Corteva și le-a luat pentru următorii 10 ani vor oferi instrumentele și pregătirea necesare pentru a reduce variabilitatea randamentelor culturilor, a optimiza utilizarea input-urilor și a spori capacitatea de a face față schimbărilor climatice. Grija față de calitatea solului, gestionarea corectă a apei și biodiversitatea sunt parte a viziunii companiei.

Între obiectivele Corteva mai sunt incluse dezvoltarea și protejarea resurselor umane proprii, dar și ale celor din sistemul agro-alimentar și din comunitatea agricolă în sens larg. Compania promite să pună inovarea durabilă în centrul preocupărilor sale, să elaboreze o strategie pentru diminuarea efectelor schimbărilor climatice, să folosească ambalaje nepoluante și să-și intensifice efortul de creștere a sustenabilității activității de producție”, a spus Maria Cîrjă, marketing manager Romania şi Moldova,Corteva Agriscience, în mesajul său.

“În acest moment dispunem de soluțiile complete, echilibrate și diverse pentru semințe, produse pentru protecția culturilor și servicii digitale care aduc rezultate mai bune în orice fermă. Aceste soluții combină genetica, chimia și agricultura de precizie tocmai pentru a-i ajuta pe fermieri să maximizeze valoarea investițiilor prin soluții eficiente, bazate pe știință, care să contribuie la optimizarea producției și la protecția culturilor. Am dovedit că tehnologiile inovatoare de ameliorare, precum markerii moleculari, fenotipizarea cu precizie, analiza predictivă, biotehnologia și instrumentele digitale pot ajuta agricultura să gestioneze mai bine provocările vremii extreme.

Oferim hibrizi și produse de protecția plantelor care sporesc productivitatea și profiturile, reducând, în același timp, riscurile și sporind controlul asupra dăunătorilor, buruienilor și bolilor, iar instrumentele noastre digitale elimină incertitudinile și asigură informații utile pe întreg ciclul de funcționare. Deci, acum puteți aplica produsul acolo unde este necesar la momentul potrivit.

Tocmai de aceea una dintre devizele noastre este furnizarea de soluții agronomice specifice, iar abordarea noastră le permite fermierilor să își gestioneze culturile până la nivel de hectar.

Ca o exemplificare, fermierii care au cultivat hibrizi de porumb marca Pioneer® au câștigat 10 premii naționale și 245 premii la nivel de stat în cadrul concursului anual Corn Yield Contest organizat de Asociația Națională a Cultivatorilor de Porumb (NCGA) din Statele Unite. Este al treilea an consecutiv în care un produs marca Pioneer® a obținut performanțe excepționale în cadrul concursului, stabilind în același timp două recorduri mondiale. NCGA a anunțat de curând rezultatele concursului.

Pentru a treia oară, David Hula din Charles City, Virginia, a stabilit un nou record mondial cu ajutorul hibridului de porumb marca Pioneer® P1197. Hula a obținut o producție impresionantă de 38.700 kg/ha cu hibridul P1197YHR, depășindu-și propriul record anterior de 34.000 kg/ha, stabilit în 2017 cu hibridul de porumb marca Pioneer® P1197AMTM.

Și în România am avut producții record obținute cu hibrizii Pioneer de porumb în ultimii ani cu care mulți dintre dumneavoastră ați devenit Campioni. În ciuda provocărilor climatice din timpul perioadei de vegetație, fermierii din diverse zone ale țării au făcut față cu brio provocărilor și au reușit să obțină rezultate de top datorită expertizei de gestionare, cumulată cu potențialul ridicat al geneticii Pioneer® și respectarea sfaturilor agronomice. Peste 30 de hibrizi de porumb marca Pioneer® s-au clasat printre câștigătorii la nivel național, ceea ce demonstrează diversitatea bogată a produselor Pioneer®, care asigură performanță în diferite condiții.

Soluții inovatoare, molecule noi pe care le lansăm în fiecare an se adresează celor mai importante culturi din România.

Cultivatorii de cereale au la dispoziție erbicide performante precum PixxaroTM Super, FloramixTM sau BizonTM. Cultivatorii de rapiță se pot bucura de erbicidul KorvettoTM cu aplicare în primăvară. Oferim cea mai performantă soluție pentru combaterea manei ZorvecTM Active și cele mai noi molecule insecticide precum IsoclastTM Active și SpinetoramTM Active care protejează culturile agricole de atacul unei game diverse de dăunători. Portofoliul de hibrizi de floarea-soarelui Pioneer este îmbunătățit cu produse noi, cu performanțe de producție și adaptabilitate unice cum ar fi hibrizii de porumb P9610, P9889, P0217, P9978, P0900 și hibrizii de floarea-soarelui P64LE136, P64LE137.

Agricultorii sunt primii care se confruntă cu un peisaj în continua schimbare și se străduiesc constant să obțină un randament mai ridicat al producțiilor. Ei au nevoie de semințe și produse de protecție a culturilor care să corespundă provocărilor de la nivelul regiunilor mari până la suprafețe mici de un ha.

De aceea suntem pe teren alături de fermieri, mai întâi ascultându-i și apoi inovând colaborativ, pentru a contribui la succesul din fermele lor. De aceea susținem faptul că prioritatea noastră este succesul fermierului, deoarece atunci când producătorii prosperă, lumea întreagă prosperă. Corteva Agriscience susține și prezintă tehnicile avansate de ameliorare a plantelor și succesul dovedit în sporirea productivității culturilor în regiunile dezvoltate asigură pașii ce trebuie urmați în gestionarea riscurilor legate de securitatea alimentară și caracterul imprevizibil al climei din întreaga lume. Din aceste motive lucrăm cu fermierii, hectar cu hectar și încercăm să-i ajutăm să depășească toate dificultățile, să opereze la capacitate optimă resursele de care dispun, tocmai pentru a-și spori veniturile.

În România oferta integrată de produse pentru protecția plantelor și semințe situează Corteva Agriscience pe primul loc în clasamentul furnizorilor de input-uri. Folosiți cu încredere produsele nostre și aveți încredere în sfaturile pe care vi le oferim!

Ne aflăm la început de an şi așa cum ne-am obișnuit, trebuie să fim pregătiţi pentru ceea ce vrea să vină.  Dorim să aveţi parte un AN NOU cu sănătate şi plin de realizări și, nu în ultimul rând, să vă mulțumim că aţi avut încredere în sfaturile și în produsele Corteva care vă ajută să deveniţi CAMPIONI ai culturilor agricole”, a mai subliniat Maria Cîrjă.