Precizările AISR privind informațiile referitoare la o presupusă criză de semințe

aisr cd2019

Alianța Industriei Semințelor din România (AISR) vine cu unele precizări în legătură cu apariția, în mass media, a unor informații referitoare la o presupusă criză de semințe, provocată de epidemia de COVID-19.

În contextul condițiilor climatice particulare din acest an, în acest moment, doar o parte dintre fermierii români au început lucrările de semănat din campania de primăvară și doar în anumite zone din țară.

Companiile membre în Alianța Industriei Semințelor din România, producătoare de inputuri, depun toate eforturile necesare și sunt aproape de fermieri pentru a le furniza tot ceea ce este necesar, astfel încât campania agricolă din acest an să nu fie afectată. Este un an agricol al adevărului!

Industria și fermierii din România vor strânge rândurile pentru a ne asigura că agricultura din țara noastră nu va avea de suferit ca urmare a evoluției pandemice a COVID-19. Securitatea și siguranța alimentară sunt o prioritate pentru noi toți în aceste momente!

Membrii Alianței Industriei Semințelor din România fac apel la toate instituțiile statului să ia toate măsurile necesare protejării economiei prin susținerea liberei circulație a mărfurilor.

Companiile membre în AISR fac tot ceea ce stă în puterile lor pentru a răspunde cererii de semințe din piață. Fiecare membru al Alianței a luat toate măsurile de siguranță ce se impun în contextul actual privind reducerea riscului răspândirii virusului COVID-19.

Alianța Industriei Semințelor din România este o organizație profesională care reunește 11 dintre cele mai mari companii care produc, condiționează și comercializează semințe în România. Împreună, membrii AISR acoperă aproximativ 70% din piața semințelor pentru cultura mare din țara noastră.