Porumbul, minunea care a schimbat istoria lumii! – Pilda porumbului bun

porumb EAB

A fost odată un fermier care se ocupa de cultivarea unui soi de porumb de calitate. În fiecare an el câștiga premiul pentru cel mai bun porumb din sat. Într-o zi, l-a vizitat un jurnalist de la ziar pentru a-i lua un interviu.

Tânărul a descoperit că bătrânelul oferă și vecinilor săi boabe de porumb pentru a le cultiva.

„Cum este posibil să împarți porumbul tău de calitate și cu ceilalți? De ce ai face asta dacă ei, în fiecare an, se înscriu în concurs? Sunt, practic, concurența ta! De ce îi ajuți?” a întrebat reporterul.

„Cum adică de ce, tinere? Nu știi!? Vântul preia polenul și îl duce din cultură în cultură. Dacă vecinii mei ar crește porumb inferior, această polenizare va degrada în mod constant calitatea porumbului meu. Dacă eu vreau să cresc porumb bun, trebuie să îmi ajut vecinii… pentru ca și ei să crească porumb bun.”

Așa este și cu viețile noastre. Cei care doresc să trăiască frumos trebuie să îi ajute și pe cei care sunt pierduți și nu au găsit sensul vieții.

Iar cei care aleg să fie fericiți trebuie să îi ajute și pe ceilalți să își găsească fericirea. Poate că este puterea unei colectivități… sau un principiu de succes… sau legea nescrisă a vieții. Adevărul este că nici unul dintre noi nu câștigă cu adevărat până când nu câștigă toți.

Această pildă se regăseşte în primele pagini ale catalogului de produse pentru primăvara 2019 al companiei Expert Agribusiness, cu sediul în loc. Fundulea, jud. Călăraşi, care pune la dispoziţia fermierilor o gamă variată de hibrizi de porumb cu genetică pur românească.

Cotidianul Agricol şi Business Press Agricol lansează campania de promovare a hibrizilor produşi în exclusivitate de Expert Agribusiness sub logo-ul companiei: „Suntem români şi susţinem agricultura din România”.

“Noi suntem furnizorul potrivit! Oferim servicii complete de condiţionare şi tratare semințe de orz, grâu, mazăre, rapiţă, floarea-soarelui, porumb şi soia, utilizând echipamente şi utilaje de ultimă generaţie. Toţi hibrizii de porumb şi floarea soarelui sunt creaţi, testaţi şi înregistraţi în şi pentru condiţiile pedo-climatice ale ţării noastre şi se pretează pentru toate zonele de favorabilitate ale culturilor”, a precizat cercetătorul Georgeta Dicu.