Performanță ridicată cu hibrizii de rapiță Lidea

Lidea se implică în evoluția agriculturii, pentru o lume și un mediu cât mai durabile. Prin cercetările noastre continue, pregătim hibrizii de mâine. Cultura de rapiță face parte din expertiza de bază Lidea.

Pentu a satisface cerințele fermierilor, o rețea de testare de peste 65.000 de microparcele permite ameliorarea hibrizilor potriviți pentru toate zonele climatice din Europa.

Parteneriatul cu compania Innolea – Franța, care dezvoltă programe de cercetare în genetică și genomică dedicate culturilor oleo-proteice, ne oferă posibilitatea de a lansa hibrizi care să corespundă nevoilor fermierilor și condițiilor climatice într-o continuă schimbare.

Lidea investește în cercetare-dezvoltare pentru a face față provocărilor culturii de rapiță și pentru a îmbunătăți performanța la nivelul fermelor. An de an, hibrizii Lidea demonstrează un nivel ridicat al randamentului.

Noutățile acestui an în portofoliul de rapiță sunt hibrizii Generoso și LID Ultimo.

Generoso, hibrid nou, semitimpuriu, cu toleranță la virusul TuYV, conferă siguranță pentru fermieri. Are un potențial productiv foarte ridicat și o capacitate excelentă de ramificare, compensează și intr- o densitate mai redusă. Vigoarea la pornirea în vegetație este foarte bună, oferind plantelor o dezvoltare rapidă în stadiile incipiente. Iși atinge potențialul maxim în tehnologie intensivă.

LID Ultimo, hibrid nou, semitimpuriu, cu un profil sanitar foarte bun până la sfârșitul ciclului vegetativ. Are o rezistență foarte bună la cădere și scuturare, prin urmare pierderi reduse la recoltat. Repornirea în vegetație este semitimpurie spre semitardivă, Lid Ultimo putând fi cultivat în zonele cu risc de producere a brumelor târzii de primavară. Își atinge potențialul maxim în tehnologie semiintensivă și intensivă.

Pe lângă cele două noutăți, în portofoliul Lidea regăsiți și hibrizii deja consacrați.

ES CAPELLO, hibrid semitimpuriu, cel mai bine vândut din portofoliu de rapiță Lidea. Are dublă toleranță la Phoma, securizează potențialul productiv și oferă eficiență economică fermierilor. Capacitatea de ramificare este una foarte mare, iar conținutul de ulei este unul ridicat – 48%.

MEMORI CS, hibrid semitimpuriu, cu aspect robust și o toleranță ridicată la Sclerotinia. Are o rezistență crescută la factorii de stres, prin urmare își menține potențialul ridicat de producție și în zone dificile (stres hidric, termic etc). Repornirea în vegetație este semitardivă, astfel evită riscul pierderilor datorate brumelor târzii din primavara, securizeaza înfloritul și fecundarea.

ES MOMENTO, hibrid semitardiv, cu toleranță foarte ridicată la bolile specifice, Sclerotinia și Phoma. Vigoarea la pornirea în vegetație este foarte bună, fiind pretabil și pentru un semănat întârziat, oferind astfel posibilitatea fermierilor să aibă o fereastră de semănat mai mare. Își atinge potențialul maxim în tehnologie semiintensivă/ intensivă.

DECIBEL CL, hibrid semitimpuriu, cu tehnologie Clearfield®. Are o rezistență foarte bună la iernare, pierderi reduse de biomasa, iar consumul de elemente nutritive la reluarea vegetației este direcționat către emiterea de ramificații florifere. Toleranța la scuturare este foarte mare, prin urmare pierderi minime la recoltare. În tehnologie intensivă își manifestă intreg potențialul productiv.

CALCULATI CL, hibrid semitardiv, cu tehnologie Clearfield®. Vigoarea la pornirea în vegetație este foarte bună, fiind pretabil și pentru un semănat mai tardiv. Are o creștere intensă la inceputul perioadei de vegetație, acumulează biomasă și evită riscul atacului dăunătorilor și îmburuienarea în primele fenofaze, oferind siguranța startului culturii. Își atinge potențialul maxim în tehnologie extensivă și semiintensivă.

Lidea oferă astăzi fermierilor soluții reale și eficiente pentru agricultura de maine.

Pentru detalii despre oferta comercială, vă rugăm să contactați reprezentanții Lidea:

www.lidea-seeds.ro/contact