Noua serie 6C de tractoare Deutz Fahr

Agilitate, confort și simplitate: aceștia sunt pilonii noii serii de tractoare Deutz Fahr 6C. Cuprinde 3 modele (6115C, 6125C și 6135C) care pot fi echipate cu 3 transmisii diferite (PowerShift, RVShift și TTV) și având disponibile multe extra opțiuni, fermierii au posibilitatea de a configura tractorul în funcție de nevoile lor individuale. Tractoarele din această nouă serie nu oferă doar dimensiuni compacte, ci și, datorită noilor cabine TopVision cu 4 stâlpi, cea mai bună vizibilitate și o capacitate hidraulică impresionantă, pentru cele mai înalte performanțe cu încărcătorul frontal și atașamente.

Motoare Deutz, putere mare în orice moment

Noua serie 6C este echipată cu motoare Deutz Stage V cu 4 cilindri, permițând lucrul productiv în toate condițiile posibile. Performanța și economia sunt principalele caracteristici ale celor trei modele, variind de la 120 CP la 6115C și până la 136 CP la 6135C. Pentru performanță suplimentară în timpul aplicațiilor care necesită priză de putere și transport, toate modelele au un boost al motorului, generând până la 7 CP mai mult, permițând lui 6135C să atingă o putere maximă de 143 CP.

Transmisie nouă, o experiență noua de a conduce

Noua serie 6C oferă o gamă cu 3 tipuri diferite de transmisie: Powershift, RVshift și TTV. Transmisia Powershift cu 3 trepte de viteză, cu 4 sau 5 game, este dezvoltată pentru a răspunde  tuturor nevoilor de bază. La fel ca RVShift și transmisia TTV, include și PowerShuttle reglabil care asigură manevre fine și precise.

Noua transmisie RVshift se bazează pe un concept complet Powershift și oferă 20 de trepte înainte și 16 trepte înapoi cu funcție automată Powershift (APS). În funcție de necesități, transmisia poate fi echipată și cu un supercreeper care acoperă viteze mai mici de 100 m/h. Transmisia RVShift le permite tractoarelor din seria 6C să accelereze rapid până la 50 km/h (la turații economice ale motorului, economisind combustibil), ceea ce este o caracteristică unică în acest segment. Viteza de 40 km/h este atinsă la mai puțin de 1650 rpm pentru a asigura un consum minim de combustibil. Datorită aspectului transmisiei, permite schimbări rapide și neîntrerupte a treptelor și oferă, de asemenea, posibilitatea de a „sări treptele” pentru o accelerare și mai rapidă. O schimbare rapidă între vitezele pe câmp și pe drum este posibilă printr-o simplă apăsare a unui buton din cotieră. În plus, joystick-ul modelelor RVShift este minimalist, pentru o experiență autentică de condus.

Transmisia TTV este disponibilă și este versiunea cea mai cuprinzătoare. Oferă o gamă infinită de viteze, de la 0,02 la 50 km/h (acolo unde permite legea). Cu diferite moduri de conducere, tractorul funcționează întotdeauna în cea mai bună treaptă de viteză. Transmisia TTV oferă și funcția PowerZero, care împreună cu frâna de parcare hidraulică (HPB) și frâna pe toate cele 4 roți garantează un nivel ridicat de siguranță în orice condiții.

Cea mai bună performanță hidraulică, la ridicare și la priza de putere.

Noua Seria 6C oferă diverse configurații hidraulice pentru a se potrivi tuturor nevoilor. Indiferent dacă versiunea este cu supape hidraulice mecanice sau electro-hidraulice, cu un debit de ulei de până la 120 l/min printr-o pompă cu senzor de sarcină, cerințele tuturor aplicațiilor sunt acoperite. De asemenea, contribuie la acest lucru până la 5 supape hidraulice independente în spate, cuplele opționale Power-Beyond și cuplele hidraulice de pe priză față.

După cum se știe, tractoarele Deutz Fahr, oferă o capacitate de ridicare suficientă în față și în spate. Ridicătorul hidraulic față are o capacitate de 3000 kg și poate fi echipat cu  priză de  1000 rpm. Ridicătorul hidraulic spate are o capacitate de ridicare de până la 7000 kg și, în funcție de transmisie, până la 4 turații la priză. Ca opțiune, toate modelele sunt disponibile cu o priză de putere sincronă (proporțională cu viteza de deplasare), cu ax independent.

Ca de obicei, pentru orice tractor polivalent, noua Seria 6C este, de asemenea, disponibilă din fabrică cu un kit pregătit pentru încărcător frontal. Complet integrat în  pe tractor, clientul poate alege să-l opereze cu un joystick mecanic sau electronic pe cotieră. Prin alegerea acestuia din urmă, se oferă un plus de confort și chiar mai multe funcționalități (cum ar fi schimbarea direcției pe joystick).

Cabinele Top Vision – confort excelent

Noile cabine TopVision garantează o vizibilitate perfectă de jur împrejur datorită conceptului cu 4 stâlpi. În combinație cu trapa de înaltă vizibilitate, lucrul cu încărcătorul frontal devine o adevărată plăcere. Un mediu de lucru confortabil și ergonomic este asigurat de suspensia cabinei în combinație cu suspensia punții față și scaunele premium, precum și cutia frigorifică disponibilă. Iar împreună cu până la 16 lumini de lucru  și lumini de conducere cu LED, tractoarele Deutz Fahr din seria 6C obțin, de asemenea, cele mai bune rezultate de lucru pe timp de noapte.

Desigur, noua serie 6C este, de asemenea, pregătită pentru agricultura 4.0. iMonitor permite operatoruluii să controleze toate funcțiile tractorului. Opțiunea de telemetrie complet integrată oferă, de asemenea, o funcție de întoarcere la capăt de rând sau întoarcere în lucrul cu încărcătorul frontal. Pe lângă ISOBUS, modelele pot fi echipate și cu cele mai avansate sisteme automate de ghidare și telemetrie.

Opțiuni suplimentare pentru fiecare nevoie

Seria 6C iese în evidență nu numai în fermă, pe pajiști sau câmpuri arabile, ci și în operațiunile de transport. Pe lângă sistemele de frânare pneumatice sau hidraulice ale remorcii disponibile, poate fi adăugată și frâna hidraulică de motor (HEB). Această funcție activează ventilatorul E-Visco pentru o creștere a absorbției energiei de frânare fără uzură și poate chiar regla intensitatea decelerației la modelele cu transmisie RVShift sau TTV – element unic pe piață.

Nu în ultimul rând, pentru clienții care se concentrează pe protecția culturilor și fertilizarea în etape târzii de dezvoltare a culturilor, noua Seria 6C poate fi comandată din fabrică cu anvelope pentru culturi cu garda la sol mare de până la 505 mm.

La începutul primăverii urmează a se livra primele unități în România, astfel încât în curând se vor vedea la lucru aceasta nouă serie de tractoare Deutz Fahr.