Noua gamă MICHELIN AGRIBIB ROW CROP IF

Michelin a lansat noua gamă de anvelope agricole AGRIBIB ROW CROP IF* (Improved Flexion), concepută special pentru pulverizatoarele autopropulsate și tractate, precum și pentru tractoarele de cultură pe rânduri, de putere mică și medie între 70 și 180 CP.

Anvelopele MICHELIN AGRIBIB ROW CROP IF oferă fermierilor și antreprenorilor trei beneficii majore:

  • o capacitate de încărcare mai mare datorită carcasei sale standard IF
  • tracțiune îmbunătățită datorită modelului benzii de rulare ce oferă un contact cu 14%** mai mare și datorită benzii sale de rulare standard R1W*** care este mai adȃncă
  • compactarea solului redusă datorită unei suprafețe de contact cu solul mai mare cu 20%** (amprentă)

Toate anvelopele din această gamă utilizează tehnologia MICHELIN ULTRAFLEX care asigură o amprentă mai mare a anvelopelor pentru a proteja solul împotriva compactării și pentru a îmbunătăți tracțiunea, în timp ce flancul consolidat le face extrem de durabile atunci când funcționează la presiuni scăzute. Beneficiile pentru fermieri sunt acelea că anvelopele protejează solul și, prin urmare, îmbunătățesc randamentul și productivitatea culturilor.

Discutând despre noua gamă, Ludovic Labeaume, Manager Segement Produse Agricole Michelin, a declarat: „Pulverizatoarele de astăzi au rezervoare din ce în ce mai mari pentru a crește productivitatea și pentru a reduce numărul de trasee pe care trebuie să le facă un fermier pentru a le reumple. Pentru a ne adapta la această nouă tendință, am dezvoltat gama MICHELIN AGRIBIB ROW CROP IF care permite transportarea unei încărcături mai mari la aceeași presiune în comparație cu o anvelopă standard, având în același timp mai multe bame la sol și îmbunătățind tracțiunea în condiții de nămol. Atunci când aceste anvelope sunt utilizate pe tractoare care nu necesită o creștere a sarcinii, fermierul poate lucra și la o presiune mai mică datorită standardului IF, rezultând o compactare redusă a solului.”

Gama de anvelope MICHELIN AGRIBIB ROW CROP IF va fi fabricată la fabrica Michelin din Troyes, Franța și va fi disponibilă în cinci dimensiuni:

IF 380/90 R 50 167A8/167B                IF 320/85 R 38 151A8/151B   

IF 380/90 R 46 165A8/165B                IF 320/90 R 54 159A8/159B   

IF 320/90 R 50 158A8/158B

* Standardul ETRTO Improved Flexion (IF) permite ca anvelopa să transporte o sarcină cu 20% mai mare decât o anvelopă standard la aceeași presiune. Organizația tehnică europeană pentru anvelope și jante (ETRTO) este o organizație europeană pentru standardizarea anvelopelor și jantelor.

** Comparație efectuată la Centrul de Cercetare și Dezvoltare Ladoux Michelin din Franța a amprentelor anvelopelor la sol între MICHELIN AGRIBIB ROW CROP normal flex și MICHELIN AGRIBIB ROW CROP IF în 380/90 R 50, cu o sarcină de 3.600 kg la o presiune corespunzătoare la 30 km/h.

***: Standardul R1W al TRA indică o înălțime cu o gardă de rulare cu 20% mai înaltă decât în cazul unei anvelope R1 echivalentă. TRA (Tire and Rim Association, Inc.) este organismul standard pentru industria anvelopelor, jantelor, valvelor și pieselor din Statele Unite.

Despre Michelin Group și Michelin România

Michelin, lider în domeniul anvelopelor, este dedicată îmbunătățirii sustenabile a mobilității bunurilor și persoanelor prin producția, distribuția și comercializarea de anvelope pentru fiecare tip de vehicul. Aceasta oferă, de asemenea, servicii inovatoare ce sprijină afacerile, servicii de mobilitate digitale și publică ghiduri de călătorie, ghiduri pentru hoteluri și restaurante, hărți și atlase rutiere. Grupul Michelin și-a început activitatea în România în august 2001. În prezent, Michelin are în România peste 4400 de angajați, 3 fabrici, 2 la Zalău și una la Florești și o rețea comercială. Începând cu anul 2018, Bucureștiul a devenit centru de coordonare a regiunii Europa Centrală (20 țări). 

Web: www.michelin.ro|https://business.michelin.ro/ 

Facebook: www.facebook.com/MichelinRomania.