Noua abordare a companiei BASF aduce o creștere de 25% a portofoliului de soluții inovatoare pentru agricultură

basf agricultural

  • Portofoliu bogat de soluții inovatoare pentru agricultură, cu un potențial maxim de vânzări estimat de peste 7,5 miliarde EUR.

  • Soluții inovatoare, care susțin echilibrul între productivitatea agricolă, protecția mediului și nevoile societății.

  • Un accent sporit pe cercetare și dezvoltare pentru a sprijini strategia BASF în agricultură.

BASF a anunțat un potențial maxim estimat de vânzări de 7,5 miliarde EUR pentru portofoliul său de soluții inovatoare pentru agricultură. Până în 2029, compania va lansa peste 30 de proiecte cheie, care includ semințe și trăsături genetice noi, soluții chimice și biologice de protecție a plantelor, produse digitale și formulări noi prin care să își extindă oferta. În linie cu strategia sa pentru agricultură, compania pune accentul pe soluții complexe pentru fermieri, care să faciliteze asigurarea unui echilibru între productivitatea agricolă, protecția mediului și nevoile societății. BASF își va continua investițiile în domeniul cercetării și dezvoltării (R&D) pentru soluțiile agricole, așa cum a făcut-o și în ultimii ani, având același volum de investiții planificat pentru anul 2020, ca în anul precedent. Doar în anul 2019, compania a investit 879 milioane EUR în cercetare și dezvoltare pentru Divizia Agricultural Solutions, reprezentând aproximativ 11% din valoarea vânzărilor pe acest segment.

„Agricultura este atât de însemnată în viața noastră, încât are un impact puternic asupra tuturor. De aceea, trebuie să luăm în serios provocările legate de mediu, climă și societate, care devin tot mai presante. La BASF suntem deschiși către idei noi și ambițioase, care să ne ajute să oferim soluții inovatoare, durabile în agricultură și să aducem plus valoare societății. Scopul nostru este să găsim soluții practice, care să asigure producții mai mari și plante mai rezistente la factorii de stres, care să contribuie la reducerea emisiilor de COși să crească biodiversitatea”, a declarat Vincent Gros, președintele Diviziei Agricultural Solutons BASF. „Avem un portofoliu remarcabil de soluții inovatoare și investim continuu pentru a identifica și dezvolta produse și soluții în avantajul fermierilor, prietenoase cu mediul înconjurător.”

Accent sporit pe proiectele de cercetare și dezvoltare

Poziția BASF de lider în sectorul agriculturii durabile se datorează actualizării continue a portofoliului de cercetare-dezvoltare, precum și integrării criteriilor de sustenabilitate în întregul proces. „Noua noastră strategie acordă o atenție sporită inovației în domeniul sistemelor de culturi agricole specifice. Aplicăm toate tehnologiile științifice disponibile pentru a dezvolta soluții durabile, care să răspundă nevoilor economice, ecologice și sociale pe termen lung”, a declarat Peter Eckes, președintele Bioscience Research la BASF.

Producții mai mari și plante cu toleranță mai mare la stres pentru diminuarea emisiilor de CO2

Pentru a răspunde provocărilor cu care se confruntă fermierii în prezent, portofoliul de inovații BASF se concentrează pe noi tehnologii și soluții pentru patru segmente strategice de clienți și pentru sistemele de culturi ale acestora:

Poziția solidă a BASF în ceea ce privește inovarea în cercetare și dezvoltare este demonstrată de proiectele existente în domeniul sistemelor de culturi care includ grâu, rapiță, floarea-soarelui – compania abordând, astfel, o piață evaluată la aproximativ 12 miliarde EUR. Pe această piață, BASF dezvoltă soluții inovatoare pentru agricultura rezistentă la schimbările climatice, cu producții mai mari, precum și culturi tolerante la secetă și temperaturi ridicate, care să necesite mai puține resurse, cum ar fi apa și produsele de protecție a plantelor. Acestea permit fermierilor să crească producțiile în mod durabil și să reducă lucrările de pregătire mecanică a solului, reducând astfel eroziunea și emisiile de gaze cu efect de seră.

Exemplele includ:

• Semințe și trăsături genetice: tehnologia BASF InVigor®, care contribuie la reducerea dehiscenței silicvelor şi tehnologia cu gene rezistente la cancerul rădăcinilor de rapiță, care va contribui la protejarea potențialului de producție de cancerul rădăcinilor de rapiță și va asigura fermierilor flexibilitate ridicată la recoltare. În plus, pentru acest sezon, compania tocmai a lansat InVigor 300 Series, ce cuprinde trei hibrizi noi de rapiță, care oferă cultivatorilor avantaje în ceea ce privește productivitatea hibrizilor, reducerea dehiscenței silicvelor sau protecția împotriva cancerului rădăcinilor de rapiță. BASF inovează la nivel de industrie şi prin lansarea InVigor RATE, o recomandare referitoare la numărul de plante pe unitatea de suprafaţă, dublată de o rată de însămânțare nouă, pentru a optimiza şi mai mult performanțele seminţelor de rapiță produse de companie.

La jumătatea deceniului (2025), BASF va introduce rapița LibertyLink®, care poate fi cultivată în condiții mai dificile și va oferi noi opțiuni de rotație pentru cultivatorii de grâu din zonele aride ale Americii de Nord, unde seceta și stresul termic fac din cultura de rapiță obișnuită o opțiune mai puțin viabilă.

La nivel mondial, cererea tot mai mare pentru grâu necesită investiții semnificative în inovație. BASF este lider în dezvoltarea semințelor de grâu hibrid, a căror lansare pe piață este așteptată în 2025. Semințele de grâu de la BASF vor aduce schimbări majore în ceea ce privește modalitatea de producere a grâului și vor oferi agricultorilor din America de Nord și Europa optimizarea productivității, stabilizarea producției și îmbunătățirea calității boabelor. În plus, noua abordare pentru grâul hibrid va oferi amelioratorilor de semințe noi oportunități de adaptare și îmbunătățire a caracteristicilor plantelor, pentru a aduce contribuții semnificative în lupta împotriva provocărilor de mediu ale viitorului.

  • Erbicide: Pentru a asigura accesul fermierilor din întreaga lume la soluții de gestionare eficientă a buruienilor, BASF a dezvoltat două substanțe active noi pentru erbicide, Luximo® și Tirexor®. Începând cu anul 2020, acestea vor oferi fermierilor cultivatori de grâu noi posibilități de a gestiona buruienile mono și dicotiledonate greu de controlat. În plus, BASF dezvoltă noi moduri de acțiune pentru controlul buruienilor rezistente la erbicide și permit practici agricole care reduc emisiile de CO2, cum ar fi agricultura no-till (agricultura fără intervenții asupra solului).
  • Fungicide: BASF a lansat recent Revysol®, o substanță activă fungicidă care răspunde celor mai înalte standarde de reglementare și care oferă performanțe biologice deosebite împotriva unei serii de agenți patogeni greu de controlat în culturile horticole, dar și în culturile de câmp, cum ar fi cereale, rapiță, porumb și floarea-soarelui. În plus, noua substanță activă Pavecto®, dezvoltată împreună cu Sumitomo Chemical, va oferi fermierilor un instrument unic pentru managementul rezistenței. BASF a clasificat produsele care conțin Pavecto și Revysol drept produse „Acceleratoare” datorită contribuției lor substanțiale în ceea ce privește sustenabilitatea de-a lungul lanțului valoric. Divizia Agricultural Solutions BASF își orientează activ portofoliul către soluții durabile, care contribuie în mod semnificativ la obiectivul Grupului BASF de a atinge o cifră de vânzări de 22 de miliarde de euro cu produsele Accelerator.
  • Insecticide: Pentru a-şi extinde în continuare portofoliul de insecticide și pentru a oferi soluții suplimentare fermierilor, BASF a dezvoltat Broflanilide, împreună cu Mitsui Chemicals Agro, Inc. Noua substanță activă, care va fi lansată începând cu 2020, va ajuta fermierii să protejeze culturile horticole și cele de câmp împotriva dăunătorilor, cum ar fi gândacii din Colorado. Tratamentele aplicate semințelor, bazate pe Broflanilide, comercializate sub marca Teraxxa™, vor viza dăunătorii dificil de gestionat din culturile de cereale. Împreună cu insecticidul recent lansat Inscalis®, Broflanilide face parte din următorul val de inovații în materie de insecticide, care vor fi lansate de BASF pe parcursul acestui deceniu.

În plus, BASF dezvoltă portofolii de produse inovatoare pentru toate sistemele strategice de cultură. Acestea includ opt substanțe active, precum și trăsături genetice unice și semințe de înaltă performanță pentru soia, rapiță, bumbac și legume.

Digitalizarea sprijină agricultura modernă

Cultivatorii care utilizează produsele digitale BASF comercializate sub marca xarvio® Digital Farming Solutions pot obține producții mai mari, cu mai puține resurse naturale și produse de protecție a plantelor. Cu cel mai recent model BASF de afaceri digital, bazat pe evaluarea rezultatelor, – xarvio HEALTHY FIELDS – fermierii beneficiază de un serviciu transparent de protecție a culturilor în funcție de teren, dar și de sezon, de un volum de lucru redus datorită externalizării operaţiunilor de stropire, de monitorizare în timp real, precum și de o garantare a succesului pentru terenurile lor. Produsele digitale xarvio permit o aplicare mai precisă a produselor de protecție a plantelor, gestionarea nutrienților, crearea automata de zone tampon și monitorizarea biodiversității. În prezent, acestea ajută peste 2,5 milioane de fermieri din peste 120 de țări să reducă impactul agriculturii asupra mediului și să îmbunătățească producția de alimente din întreaga lume.

Pentru BASF, potențialul activităţii sale de inovare depășește perimetrul fermelor: Cu E3® Sustainability Cotton Program, compania ajută fermierii din Statele Unite să răspundă cererii clienților pentru trasabilitatea si sustenabilitatea lanțurilor de aprovizionare în industria modei. În colaborare cu partenerii din lanțul valoric, bumbacul e3® – cultivat cu semințele BASF de bumbac Fibermax® și Stoneville® – poate fi urmărit de la fermier la retailer și arată consumatorilor finali că hainele lor au fost produse într-un mod corect, viabil din punct de vedere economic și responsabil din punct de vedere ecologic. BASF este singura companie care asigură acest nivel de trasabilitate. Acest program a crescut cererea pentru fibre care se ridică la standardele e3®, generând şi un preț de piață mai mare pentru cultivator.

Pentru a afla mai multe despre inovaţiile BASF în agricultură, vă rugăm să vizitați site-ul dedicat.

Despre divizia BASF Agricultural Solutions

Cu o populație în creștere rapidă, lumea devine din ce în ce mai dependentă de capacitatea noastră de a dezvolta o agricultură sustenabilă și de a păstra un mediu sănătos. Colaborând cu agricultori, profesioniști în agricultură, experți în managementul dăunătorilor și alții, ne asumăm să contribuim la acest lucru. De aceea, investim în cercetare și dezvoltare și într-un portofoliu complex, inclusiv de semințe și trăsături genetice, soluții chimice și biologice pentru protecția culturilor, gestionarea solului, sănătatea plantelor, controlul dăunătorilor și agricultura digitală. Cu echipe de experți în laboratoare, pe câmp, la birou și în unitățile de producție, conectăm gândirea inovatoare și activitatea practică de zi cu zi pentru a crea idei ale lumii reale care funcționează – pentru agricultori, societate și planetă. În 2019, divizia noastră a generat vânzări de 7,8 miliarde de euro.

Pentru mai multe informații, vizitați www.agriculture.basf.com sau oricare dintre canalele de social media.

Despre BASF

În cadrul BASF, dezvoltăm chimia viitorului. Noi îmbinăm succesul economic cu protecția mediului și responsabilitatea socială. Cei aproximativ 117.000 de angajați ai grupului BASF lucrează pentru a contribui la succesul clienților noștri în aproape toate sectoarele și aproape fiecare țară din lume. Portofoliul nostru este organizat în şase segmente: Produse Chimice, Materiale, Soluţii Industriale, Tehnologia Suprafeţelor, Nutriţie şi Îngrijire şi Soluţii pentru Agricultură. BASF a generat o cifră de afaceri de aproximativ 59 mld. € în 2019. Acţiunile BASF sunt tranzacţionate la bursa din Frankfurt (BAS) şi ca American Depositary Receipts (BASFY) în SUA. Puteţi afla mai multe informaţii, accesând www.basf.com.