NHR Agropartners, partenerul ideal pentru o agricultură modernă şi performantă!

nhr BC

În data de 11 şi 12 aprilie a.c., compania NHR Agropartners a organizat festivităţile oficiale de deschidere a filialelor din judeţele Botoșani şi Bacău. Sediul din Botoşani se află în loc. Zăicești, com. Bălușeni, Șos. Botoșani-Iași, E58 şi deserveşte județele Suceava și Botoșani, iar cel din Bacău este poziţionat pe Calea Romanului, nr. 230, com. Săucești, sat Bogdan Vodă, fiind destinat fermierilor din județele Bacău şi Neamț.

În prezența a numeroși fermieri, a autorităților locale și a reprezentanților presei agricole, în cadrul ambelor evenimente a fost prezentat şi tractorul Deutz Fahr, model 6165 Powershift, ediție specială, cu un design dedicat aniversării centenare a României. Tractorul are culoarea maro-ciocolată şi a fost prezentat în perioada 22-25 martie 2018, la Expo Agro Bucovina Suceava, fiind produs într-o ediţie limitată de 60 de exemplare, dintre care circa 20 au fost deja contractate. Deschiderea celor două filiale a venit ca o necesitate în regiunea Moldovei, pentru că până acum exista doar sediul de la Iași care deservea 6 judeţe. Cei care au solicitat alte filiale au fost fermierii din zonă, care au nevoie de consultanţă, dar şi de servicii postvânzare: piese de schimb şi service. Astfel, specialiștii cu atelierele mobile pot fi în timp util aproape de producătorii agricoli în câmp, atunci când aceștia au nevoie.

Primarii comunelor Băluşeni, jud. Botoşani, respectiv Săucești, jud. Bacău, prezenţi la evenimentele organizate în 11 şi 12 aprilie, le-au mulțumit managerilor NHR Agropartners pentru interesul acordat acestei zone și fermierilor moldoveni, apreciind că deschiderea noilor filiale vine în sprijinul dezvoltării agriculturii din regiune, dar şi a mediului rural.

În cadrul evenimentelor au fost prezentate cele două echipe care deservesc filialele din regiunea Moldovei, fiind subliniat faptul că NHR Agropartners nu este interesată doar de promovarea mașinilor și echipamentelor agricole, ci în mod special de ceea ce se întâmplă în service.

În deschiderea celor două evenimente a vorbit doamna Monika Puiu, director general al NHR Agropartners, care a apreciat răspunsul pozitiv al fermierilor la invitaţia înaintată şi a afirmat că firma pe care o reprezintă va continua să fie alături de clienţii săi pentru a-i servi cu mult profesionalism.

“Pentru noi nu contează dacă ne sunteţi clienţi de 16 ani sau începând din anul acesta. Noi am rămas la fel, ne servim clienţii şi îi sprijinim în acelaşi mod cum am făcut-o şi până acum. Noile sucursale sunt realizate conform legislaţiei şi cuprind birouri, ateliere destinate reparaţiilor, magazii de piese de schimb şi, separat, depozitele de uleiuri. Prin deschiderea acestor puncte de lucru am dezvoltat posibilitatea reală de a ajuta fermierii din zonă, inginerii de service şi mecanicii noştri fiind la dispoziţia clienţilor atunci când sunt solicitaţi”, a precizat director general al companiei.

Cu ocazia evenimentului de la Săucești, jud. Bacău, doamna Monika Puiu a vorbit despre retragerea sa din cadrul boardului companiei și a prezentat-o pe succesoarea domniei sale, Anamaria Damian. “Doresc să vă anunţ  pe dumneavoastră, partenerii noştri, că voi preda gradual responsabilităţile mele de director general NHR Agropartners, pe parcursul anului 2018, colegei noastre Anamaria Damian, pe care o cunosc încă din anul 2005, când a început colaborarea în cadrul firmei. Sunt bucuroasă că voi preda o companie care se află într-un proces de creştere organică, sănătoasă, care oferă perspective bune angajaţilor săi. Sunt convinsă că abordarea NHR va fi caracterizată în continuare prin flexibilitate în găsirea celor mai viabile soluţii”, a mai adăugat Monika Puiu.

La rândul său, domnul Florin Neacşu, director general adjunct al companiei NHR Agropartners, a subliniat importanţa deschiderii celor două filiale din Moldova. “NHR a inaugurat două noi puncte de vânzare şi service în Botoşani şi Bacău, urmărind în continuare filozofia de a se afla cât mai aproape de clienţi pentru a-i putea servi cu rapiditate. Un nou sediu se va mai inaugura şi în Giurgiu, unde avem o construcţie nouă, ridicată în 2017, cu scopul de a îmbunătăţi serviciile oferite fermierilor din zonă.

Viziunea companiei este construită pe creştere continuă atât în ceea ce priveşte volumul de utilaje, cât şi al calităţii oferite industriei agricole. Moldova este o regiune cu potenţial, în plină dezvoltare, iar noi, prin cele două noi filiale, ne dorim să fim cât mai aproape de fermieri. Avem deja un număr important de clienţi în această zonă şi sperăm să ni se alăture şi alte nume noi. Cele două sedii pe care le inaugurăm sunt o dovadă a faptului că am redus timpii de intervenţie şi implicit costurile legate de service, aspect care sunt atât în beneficiul fermierilor cât şi al nostru.

Aceasta este viziunea şi promisiunea NHR Agropartners, un partener serios pentru toţi agricultorii români. Îmi aduc aminte că în 2001 am pornit la drum cu un număr de 7 angajaţi și un sediu principal, fără să existe o reţea de distribuţie la nivel național, ajungând astăzi la peste 220 de angajaţi, 13 birouri teritoriale şi stocuri de piese de schimb de peste 4 milioane de euro. Am crescut de la 50 de utilaje în 2001 la peste 1.200 în prezent, fiind imaginea Deutz-Fahr, JCB, Hardi, Pöttinger, Bogballe, Sfoggia, Gregoire, dar şi a altor mărci de renume în România.

În acest an, în Germania, în cea mai modernă fabrică de tractoare din Europa, ca o răsplată pentru buna colaborare a Grupului SDF, Same-Deutz-Fahr cu NHR Agroparteners a fost realizat Tractorul Deutz Fahr 6165 – Ediţie Specială. Pe lângă culoarea deosebită, modelul 6165 PowerShift Special Edition beneficiază şi de alte caracteristici în plus faţă de configuraţia standard a acestui tractor. Astfel, fermierii beneficiază de o linie de finanţare cu cea mai mică dobândă din piaţa de tractoare, garanţie 3 ani sau 3.000 ore, ridicător faţă cu o capacitate de 4.110 kg, precum şi lumini LED”, a explicat directorul Florin Neacşu.

Evenimentele s-au încheiat la restaurant, unde fermierii au fost impresionaţi de programul artistic pregătit, precum şi de tombola organizată, care le-a oferit şansa să testeze tractoarele Deutz-Fahr din seria 5, timp de o săptămână.

Reprezentantul revistei Business Press Agricol a stat de vorbă cu Anamaria Damian, cea care va prelua funcţia de director general la finele anului, dar şi cu şefii de filiale şi invitaţii prezenţi.

“Colaborez cu NHR Agropartners încă din anul 2005, profesia mea de bază fiind juridică. În timp am înţeles ce înseamnă experienţa şi flexibilitatea. Am reuşit acolo unde alţii au dat greş. Astăzi, NHR Agropartners înseamnă branduri recunoscute, promovate cu succes în România: Deutz-Fahr, JCB, Pöttinger, Hardi, Bogballe, Hydrac, Sfoggia, Fantini şi Einboeck.

De-a lungul anilor, NHR Agropartners s-a adaptat schimbărilor, reprezentând în România branduri de calitate şi dezvoltând parteneriate exclusive de succes pe termen lung. Prin tehnologie de ultimă oră, prin soluţii de finanţare performante, prin know-how şi educarea permanentă a agricultorilor, NHR Agropartners a investit pentru a susţine eficient fermierul român, fiind aproape de el prin dezvoltare de filiale, stocuri de piese de schimb, service performant şi rapid.

Deschiderea sediilor din judeţele Botoșani şi Bacău face parte din planul de dezvoltare al companiei NHR Agropartners și vine în sprijinul fermierilor din regiunea de nord-est a țării, care au acum oportunitatea de a achiziționa utilaje și mașini agricole de calitate, beneficiind în același timp de service și consultanță specializată. NHR va continua să se concentreze pe creşterea reţelei de distribuţie şi oferirea de servicii la un nivel cât mai înalt în domeniul agricol din România.

Şi pentru că o agricultură tehnologizată şi modernă înseamnă o Românie puternică şi bogată, NHR formează agricultori puternici şi ne mândrim cu acest lucru!”, a afirmat Anamaria Damian în discuţia cu redactorul nostru.

Petru Costescu, director regional de vânzări Suceava şi Botoşani, a punctat necesitatea deschiderii acestor filiale. “Lucrez de 5 ani NHR Agropartners. În tot acest timp vânzările de maşini şi echipamente agricole au crescut foarte mult de la an la an. În acest context, este nevoie de mentenanţă de service şi postvânzare. Vânzările sunt legate de partea de after sales ceea ce este foarte important. Companiile care se axează doar pe activitatea de vânzare cad în propria capcană. Clienţii au nevoie de întreţinere, service şi consultanţă post vânzare, care sunt foarte importante pentru activitatea din fermă.

În prezent, la nivel naţional, NHR are peste 100 de angajaţi la Departamentul de Service. Fiecare filială are propria ei echipă de service şi propriul ei atelier mobil echipat cu scule, necesar efectuării diagnosticelor avansate. Fiecare echipament livrat este verificat în prealabil de către echipa de service, care este disponibilă pentru orice problemă. Prin deschiderea filialei de la Băluşeni, jud. Botoşani, specialiştiii NHR vor putea fi mai aproape de fermierii din zonă, timpul de intervenţie fiind considerabil redus. Semnalele sunt pozitive, agricultorii din zonă fiind foarte mulţumiţi de performanţa utilajelor şi de profesionalismul echipei NHR Agropartners. Îi sfătuiesc pe toţi producătorii agricoli să investească în tehnologie agricolă pentru a obţine performanţă”, a precizat specialistul companiei.

Carmen Danciu, director regional de vânzări Neamţ şi Bacău, i-a mărturisit reprezentantului Business Press Agricol că este îndrăgostită de brandul Deutz-Fahr. “Am învăţat ABC-ul utilajelor agricole la un producător autohton din zona Moldovei şi ulterior mi-am exersat abilitatea de vânzător timp de 10 ani la o companie care deţinea marca Deutz-Fahr. Când aceasta a pierdut brandul am plecat la o firmă concurentă, însă gândul mi-a rămas tot la Deutz-Fahr. Aşa că, de 2 ani, m-am întors după brand.

Pentru că sediul de la Iaşi acoperea 6 judeţe s-a simţit nevoia deschiderii unor noi filiale, pentru că era destul de dificil să facem faţă tuturor solicitărilor clienţilor. Ca să îţi păstrezi clienţii trebuie să ai servicii de calitate post vânzare şi un service în timp optim. Fiecare filială dispune de maşini specializate pentru intervenţiile de service mobile.

Doresc să vă precizez că NHR Agropartners a încheiat cel de-al doilea an ca importator oficial Same-Deutz-Fahr în România, stabilind un record istoric pentru vânzarea combinelor Deutz- Fahr în 2017, cu mai mult de 80 de unităţi vândute într-un an. NHR Agropartners consideră că există încă potenţial de creştere şi având în vedere actuala structură a companiei există motive serioase pentru a fi optimişti că potenţialul se va transforma în volum concret de vânzări în anii ce urmează. În acest moment, respectiv în 2018, ţinta NHR este să realizeze vânzări record pentru Same-Deutz-Fahr în România.

Personal, îmi doresc cât mai mulţi clienţi şi, bineînţeles, îi aştept şi pe cei cu care am colaborat la vechiul dealer. Ceea ce pot să vă spun este că din ce în ce mai mulţi fermieri sunt interesaţi de marca Deutz-Fahr. Tractorul Deutz Fahr 6165 – Ediţie Specială este vedeta anului centenar, existând multe solicitări pentru acesta.

An de an, producătorii îşi modernizează produsele, iar noi ne îmbunătăţim serviciile de vânzare şi postvânzare pe care le oferim clienţilor noştri. Consecvenţi ideii de a fi din ce în ce mai aproape de producătorii agricoli, şi în acest an am inaugurat două filiale noi – la Botoşani şi la Bacău – şi am construit un nou sediu la Giurgiu. De asemenea, continuăm să investim în creşterea numerică şi în profesionalismul echipei de service. Pe lângă pachetele promoţionale de tractoare cu utilaje, oferim împreună cu partenerii noştri finanţări foarte atractive, dar şi garanţie extinsă pe 3 ani. NHR Agropartners este un partener pe termen lung pentru o agricultură modernă şi performantă”, a declarat Carmen Danciu.

 

Ing. Cornel Neagu, secţia de mecanică din cadrul companiei Agricola Ba­cău, a declarat pentru Business Press Agricol: “Trebuie să subliniez că tehnologia în agricultură este adevărata salvare pentru fermieri. Cu aceste utilaje noi se realizează o reducere a consumului de combustibil, eficienţă, precizie şi randament în activitatea agricolă. Astăzi am asistat la un eveniment important pentru NHR Agropartners, dar şi pentru toţi pro­­ducătorii agricoli care vor să inves­teas­că în tehnologie. Cred că organizatorii merită pe deplin aprecierile noas­tre, pentru că astăzi, în comuna Săucești, satul Bogdan Vodă, județul Bacău, s-a întregistrat un câştig important pentru fermierii din zonă, dar şi o contribuţie reală pentru agricultura românească. Noi am achiziţionat în urmă cu 3-4 ani două încărcătoare de la NHR Agropartners şi acum suntem direct interesaţi de un tractor Deutz-Fahr. Echipa este profesionistă, iar specialiştii companiei oferă tuturor fermierilor şi partenerilor consultanţa şi suportul tehnic de care au nevoie”

 

Teodor Aga, fermier din satul Goşmani, com. Români, jud. Neamţ“Împreună cu fratele meu Vasile Aga deţinem 220 de hectare de teren agricol, iar structura culturilor cuprinde: grâu, rapiţă, porumb, floarea soarelui şi orz. Folosim utilajele companiei NHR Agropartners, care într-adevăr merită banii, fiind o investiţie pe termen lung. Am achiziţionat anul trecut un tractor Deutz-Fahr de 220 CP şi o combină 6205. Deschiderea filialei de la Săucești este un lucru bun pentru producătorii agricoli. Este mai ușor pentru fermieri să-și achiziționeze utilaje agricole performante şi să beneficieze şi de service la timp.

Prezenţa fermierilor astăzi, aici, la noul sediu NHR Agropartners, o companie care oferă soluţii complete pentru agricultură, este motivată de interesul acestora pentru tehnologii moderne. Suntem adepţii acestor noutăţi pentru că ele oferă garanţia performanţei în agricultură. Avem o relaţie foarte bună cu echipa NHR Agropartners şi am apreciat deschiderea pe care aceasta o are pentru fermierii români. Când lucrurile merg bine, iar beneficiarii utilajelor agricole sunt mulţumiţi, relaţia stabilită este perfectă. Dovadă este şi evenimentul de astăzi, care a demonstrat încă o dată performanţa impusă de companie, în sensul dezvoltării unei agriculturi du­rabile.”