La AgriPlanta-RomAgroTec 2019, IPSO Agricultură i-a invitat din nou pe fermieri la un tur de stand

ipso tur stand

IPSO Agricultură, lider în piața de mașini și utilaje agricole din România, nu putea lipsi de la expoziţia AgriPlanta-RomAgroTec 2019, eveniment desfășurat în aceeași locație consacrată, lângă localitatea Fundulea, județul Călărași.

”Distribuitor exclusiv al utilajelor John Deere, Kuhn, Manitou și Bednar FMT, compania IPSO Agricultură participă la cel mai important târg agricol al primăverii. Prezenţa noastră este marcată de un concept de stand deosebit, prin intermediul căruia le oferim vizitatorilor o experiență inedită. Flota impresionantă de utilaje aparținând mărcilor John Deere, Kuhn, Manitou, Bednar FMT, Pellenc, Fliegl au fost selectate în așa fel încât să prezentăm toate echipamentele de care fermierii sunt interesați. În imediata vecinătate a standului nostru am pregătit o zonă pentru demonstrații, permiţându-le astfel clienţilor să testeze utilajlele de care sunt interesaţi, împreună cu un specialist IPSO.

Având în vedere succesul pe care l-am înregistrat anul trecut cu turul de stand, am decis să continuăm și în acest an, într-un format mai «proaspăt» cu informații importante legate de exploatarea eficientă a utilajelor și echipamentele expuse. Pentru cei care vor să vadă o demonstrație dusă la nivel de artă, îi așteptăm în zona de demo, unde un încărcător telescopic Manitou este manevrat cu multă precizie și îndemânare. Pentru cei mici am pregătit și câteva utilaje ”de demo”, care pot fi testate în perimetrul destinat lor. Acestea sunt doar câteva motive pentru care vizitatorii nu trebuie să rateze standul IPSO Agricultură de la AgriPlanta-RomAgroTec 2019”, a declarat Gabriela Dumitru, Specialist Comunicare IPSO Agricultură.

Așa cum i-a obișnuit pe fermieri la fiecare ediție, construcția standului IPSO Agricultură la AgriPlanta-RomAgroTec a fost modificată pentru a răspunde cerințelor fermierilor. Anul acesta, compania și-a propus să le ofere partenerilor o experiență inedită. Cu o interfață prietenoasă, în interiorul construcției vizitatorii au aflat informații despre ofertele valabile pe perioada târgului, detalii legate de campaniile de piese de schimb și service, informații prețioase despre eficientizarea activității în fermă cu ajutorul soluțiilor inteligente ce sunt integrate pe utilajele din portofoliu, dar și cum se pot alătura echipei IPSO Agricultură. Departamentul de Resurse Umane a fost prezent pe toată perioada expoziției pentru a răspunde solicitărilor candidaților interesați să construiască o carieră de succes în cadrul companiei. De asemenea, pentru acei fermieri interesați de achiziția de echipamente de ocazie au fost pregătite câteva oferte speciale valabile pe perioada târgului. Echipa responsabilă de utilajele rulate comercializate de IPSO Agricultură a fost prezentă la stand pentru a oferi toate informațiile legate de modalitățile de achiziție, precum și de oferta disponibilă.

Demonstrații de îndemânare cu Manitou

Un punct de interes la AgriPlanta-RomAgroTec a fost reprezentat de sesiunile de demonstrații care s-au desfășurat în imediata vecinătate a standului IPSO Agricultură, acolo unde un specialist a făcut o serie de demonstrații de mare artă cu un încărcător telescopic Manitou. Demonstrațiile s-au desfășurat zilnic, în mai multe sesiunii.

IPSO Agricultură este distribuitor CaBa Industrie – cu un portofoliu complet pentru prelucrarea solului în vie și livadă

În 2017 compania și-a mărit portofoliul de produse cu marca Pellenc specializată în producerea de utilaje pentru viticultură. Având în vedere interesul acordat pentru acest tip de echipamente, compania IPSO Agricultură a pus bazele unui parteneriat pe termen lung cu producătorul CaBa Industrie – grupul de mărci de renume capabile să furnizeze pentru piața horticolă o gamă largă de echipamente de înaltă calitate. Urmare a acestui parteneriat, un echipament cu palpatori pentru prelucrarea solului între rânduri a fost expus la AgriPlanta-RomAgroTec 2019 în standul IPSO Agricultură, în platforma de viticultură.

Achiziționând un astfel de echipament, fermierul beneficiază și de întregul suport oferit de IPSO Agricultură. Tehnicienii companiei sunt pregătiți să intervină oriunde este nevoie și sunt instruiți periodic pentru a face față oricărei provocări. Ei sunt prezenți peste tot în țară prin intermediul celor 8 sedii principale distribuite în cele mai importante zone agricole. De asemenea, cele 19 puncte de lucru le permit fermierilor accesul facil la tehnicieni și piese de schimb.

Tur de stand, alături de specialiştii companiei şi fermieri

Producătorii agricoli care au trecut pragul standului IPSO Agricultură au avut ocazia de a participa la ea de-a doua ediție a turului de stand. Având în vedere succesul înregistrat anul trecut, acest proiect a continuat și în acest an. Înscrierea la turul de stand a fost gratuită și s-a putut face direct în standul companiei. Reporterul revistei Business Press Agricol a participat la turul alături de fermieri şi de echipa IPSO, coordonată de specialistul de produs Radu Meşină.

Soluţii integrate pentru ferme

Serviciile IPSO FarmSight aduc noi niveluri de eficiență și performanță mașinilor agricole. Acestea permit service-ul de la distanță în timp real, analiza funcţionării echipamentului, dar și suport pentru operator.

„Oferim soluţii integrate pentru toată gama de utilaje. De altfel, prin aceste pachete punem bazele agriculturii de precizie. Fie că vorbim de tractoare, combine sau sprayere autopropulsate, prin serviciul IPSO FarmSight, acestea dispun de ghidare automată. Utilajele vin echipate direct din fabrică cu acest sistem de ghidare, dar pot fi dotate şi ulterior cu AutoTrac.

Sistemul integrat AutoTrac este conceput pentru a crește productivitatea. Acesta reduce costurile de producție și sporeşte eficiența. AutoTrac integrat este disponibil pentru toate tractoarele, mașinile de erbicidat, combinele și mașinile de recoltat furaje John Deere.

De altfel, veţi vedea că în zona de demonstraţii avem un tractor din seria 7R echipat cu un display de generaţia a IV-a care este capabil să întoarcă singur la capăt de rând. Odată ce ați experimentat beneficiile AutoTrac, nu vă veți dori niciodată să vă întoarceți la tehnologiile anterioare.

Important de ştiut este faptul că agricultura de precizie se adoptă în timp, trecerea de la cea convenţională făcându-se cu mare atenţie. Pentru început este esenţială baza. Acest lucru înseamnă un utilaj care evită suprapunerile, care ştie să închidă sesiunile, să documenteze lucrările şi să reacţioneze dacă apare vreo problemă.

Prin serviciul IPSO FarmSight oferim un pachet complet de soluţii care include chiar şi training pentru operator, unde va învăţa să utilizeze la nivel optim utilajul pe care lucrează. În ceea ce priveşte partea de conectivitate, dacă sunteţi client John Deere, vă puteţi crea un cont pe platforma myjohndeere.com unde aveţi accees gratuit la două aplicaţii care vă vor ajuta în activitatea pe care o desfăşuraţi cu utilajul”, a spus Alin Urdaș, Responsabil Soluții Integrate IPSO, în cadrul turului de stand.

Tractoare John Deere pentru toate tipurile de ferme

Prezentarea tractoarelor în cadrul turului de stand a fost împărţită în două, în funcţie de gama de putere a acestora. Astfel, din categoria utilajelor destinate fermelor mici şi celor zootehnice au fost detaliate performanţele Seriilor 5E, 5M şi 6M.

Tractoarele din Seria 5E oferă o performanţă deosebită datorită motorului PowerTech M de 2,9 litri cu 3 cilindri cu turbocompresor şi intercooler. Acestea dispun de 9 viteze de mers înainte şi 3 viteze de mers înapoi. Din această gamă se pot alege variantele de 40 kw (55 cp), 48 kw (65 cp) sau 55 kw (75 cp), cu priză de putere de 540 ca dotare standard, de care beneficiază toate modelele. Tractoarele din Seria 5E au o capacitate mare de ridicare, de până la 1,8 tone, o rază de întoarcere perfectă şi pot fi acţionate prin joystick pentru a lucra confortabil cu încărcătorul.

Specialistul de produs al companiei, Sorin Ciobanu, a menţionat faptul că toate componentele majore ale Seriei 5E sunt concepute, proiectate, produse și testate de John Deere. Datorită formatului lor compact, acestea sunt extrem de ușor de manevrat în spații înguste și sunt potrivite mai ales pentru lucrul cu încărcătorul frontal. La stand este expus modelul 5075E.”

Seria 5M cuprinde tractoare de la 55 kW (75 CP) până la 85 kW (115 CP). Caracteristicile esenţiale ale acestora sunt eficienţa, manevrabilitatea şi vizibilitatea deosebită. Este puţin probabil să găsiţi un tractor mai eficient în această clasă, după cum spun specialiştii IPSO Agricultură. Cel mai bine vândut din această gamă este John Deere 5100M, fabricat în S.U.A, modelul fiind prezent la standul companiei. Noile tractoare din Seria 5M au o cabină mare şi confortabilă care oferă mai mult spaţiu şi vizibilitate mai mare. O solicitare frecventă a clienţilor a fost îndeplinită prin creşterea gamei de mărimi ale motoarelor, simultan cu îmbunătăţirea eficienţei consumului de combustibil, prin introducerea unui model de bază cu 3 cilindri şi un preţ atractiv.

Fie că sunteți agricultor sau crescător de animale, producător specializat sau firmă de servicii agricole, un tractor din Seria 6M se va dovedi rapid o investiție bună pentru activităţile dumneavoastră. Acestea sunt produse la fabrica John Deere din Germania şi au între 110 CP şi 195 CP. “Modelul 6135M, expus la stand, are un motor de 4,5 litri, fiind dotat cu şasiu integral, care reprezintă coloana vertebrală a tractorului. Un aspect foarte important al acestuia este suspensia TLS pentru puntea față, care oferă cu 6% mai multă putere la sol faţă de una normală. Tractorul 6135M este dotat cu sistem de ghidare, aer condiţionat şi scaune cu suspensie pneumatică, la fabricarea lui punându-se un accent deosebit pe confort”, a spus Sorin Ciobanu.

Tot din Seria 6M face parte şi noul model de top 6195M, cu o putere nominală de 195 CP, care a fost prezent în standul IPSO Agricultură. Acesta este construit în Germania, după renumitul tractor John Deere cu șasiu complet, asigurând cea mai ridicată integritate structurală și cele mai scăzute niveluri de vibrații. Sistemul hidraulic a fost îmbunătățit pentru a asigura o capacitate mai mare de ridicare, necesară pentru accesorii mai voluminoase și mai grele. „Beneficiind de o optimizare corectă a presiunii din anvelope şi, în acelaşi timp, de o instruire corespunzătoare a operatorului, cu acest model se poate obţine un consum redus de combustibil. Totodată, un alt avantaj al tractoarelor John Deere este varietatea foarte mare de transmisii, de la cele mecanice la semiautomate, iar mai nou dispun de CommandQuad Plus, a menţionat specialistul de produs Marian Grigore.

Prezentarea a continuat cu gama tractoarelor cu putere mai mare, fiind detaliate caracteristicile tehnice ale celor din Seria 6R. Tractoarele mari din această gamă sunt acționate de renumitul motor de 6,8 l PowerTech PVS sau de motorul îmbunătățit PowerTech PSS cu turbosuflante în serie, revizuite acum pentru o putere și mai mare, dar cu un consum mai mic de combustibil și care respectă standardele de emisii ale exigentei Etape IV, pentru care inginerii John Deere au dezvoltat un nou sistem SCR.

“Cele două modele noi vârf de gamă, 6230R și 6250R, sunt ușoare și puternice în același timp, având 9,3 tone. Mai mult, acestea sunt impresionant de inteligente, încorporând noul joystick John Deere CommandPRO pentru o ergonomie excelentă și un control fără efort. Avem la stand modelul 6230R, dotat cu noua tehnologie CommandPRO, care îi asigură cea mai bună strategie de conducere și posibilitatea de reconfigurare a comenzilor”, a subliniat Marian Grigore.

Specialistul de produs a continuat turul de stand împreună cu fermierii, trecând la gama tractoarelor cu putere şi mai mare, din Seriile 7R şi 8R. O performanță uluitoare, cea mai bună cabină din clasa lor, un confort optim, costuri reduse și o durată maximă de funcționare. Acestea sunt lucrurile care contează şi ele sunt încorporate în cea mai recentă versiune a tractoarelor John Deere Seria 7R şi Seria 8R. Aceste utilaje oferă o gamă largă de opțiuni de transmisii, pentru a-i ajuta pe operatori să facă față provocărilor: transmisia infinit variabilă AutoPowr, transmisia e23 PowerShift și CommandQuad cu Efficiency Manager.

“Avem la stand modelele 7250R şi 8400R, tractoare facbricate în S.U.A, şi putem observa că sunt dotate cu echipamente de autoghidare care vă ajută să eliminaţi suprapunerile din culturi şi să economisiţi atât erbicide cât şi îngrăşăminte. Modelul 8400R are o formă alungită după cum se vede şi o suspensie independentă care ajută la reglarea tarctorului pe înălţime în partea din faţă, dar, în acelaşi timp, menţine amprenta la sol datorită sistemului de suspensie. Practic, dacă roata din dreapta se opreşte în câmp, se va ridica doar aceasta, cea din stânga rămânând în permanenţă la sol. Astfel, tractorul nu pierde tracţiune, fiind mai profitabil cu 20%.

Un aspect foarte important pentru o bună funcţionare a tractorului este presiunea din anvelope, care trebuie optimizată în funcţie de activităţile pe care le executaţi. În acest fel evitaţi uzura, patinajul, dar şi un consum prea mare de combustibil. John Deere, prin intermediul IPSO Agricultură, vine cu o campanie în atenţia clienţilor noştri pentru a garanta consumul de combustibil prin aplicaţiile de transport și activitățile din câmp. De exemplu, pentru modelul 8400R, producătorul vă ganatează un consum începând de la 18 litri pentru lucrări uşoare şi până la 45 de litri pentru cele foarte grele. Aşadar, dacă ne raportăm la o lucrare medie, consumul garantat este de 35 de litri la o anumită tracţiune a motorului. Dacă acest consum este depăşit, John Deere vă plăteşte diferenţa, iar dacă obţineţi sub 35 de litri, producătorul vă înapoiază de două ori economia pe care o faceţi. Cu John Deere, totul este în avantajul clientului!”, a precizat Marian Grigore.

Cel mai puternic şi mai eficient tractor expus la stand a fost 9620RX din Seria 9RX, un utilaj revoluționar construit pentru tracțiune. Conceput cu 4 șenile, pentru o amprentă la sol ce transferă mai multă putere decât un tractor cu 2 șenile sau cu roți duale, acest tractor inteligent oferă toate avantajele posibile în câmp. Cu o putere maximă a motorului de 670 CP, o transmisie electronică cu 18 viteze, tractoarele 9RX transferă mai multă purere la sol ca niciodată. Este partenerul perfect pentru tractarea celor mai grele atașamente și pentru a ușura aplicațiile cum ar fi cultivarea, aratul și plantarea.

Seria 9RX este dotată cu cel mai mare flux hidraulic de pe piață, având un debit impresionant, de 435 l/min. Veți obține puterea hidraulică de care aveți nevoie la o turație redusă a motorului, îmbunătățind astfel performanțele și consumul de combustibil. Seria 9RX oferă până la 8 valve electrohidarulice de control selectiv (SCV) ce pot fi controlate prin intermediul CommandCenter.

O gamă completă de implemente oferite de IPSO Agricultură

Turul de stand a continuat cu prezentarea implementelor, unde reprezentanţii companiei, Diana Sandu şi Costin Moţoiu, au oferit detalii despre echipamentele expuse. Mărci de renume, precum John Deere, Bednar FMT, Kuhn, Manitou şi altele şi-au găsit locul în standul IPSO Agricultură.

Sprayerul tractat John Deere M732 este echipat cu un bazin cu capacitatea de 3200 litri şi o rampă cu lăţimea de lucru de 24 m formată din 8 secţii. Acesta are nevoie de un tractor cu o putere minimă de 80-100 CP. “Sprayerele tractate John Deere sunt proiectate cu centrul de greutate jos, cu dimensiuni reduse de transport, ceea ce asigură o stabilitate excelentă atât în câmp cât şi în timpul transportului. Ecartamentul modelului M732 este unul reglabil, axa fixă permiţând distanţe de la 180 cm până la 210 cm. Acesta este echipat cu o pompă cu piston şi diafragmă cu capacitate de 280 l/min, care asigură o umplere rapidă. De asemenea, are un circuit primar pentru inductorul de chimicare şi clătire, dar şi unul secundar pentru erbicidare”, a spus Diana Sandu.

Sprayerul autopropulsat John Deere R4030, fabricat în SUA, combină versabilitatea, productivitatea, stabilitatea şi fiabilitatea într-o mașină de erbicidat care este propulsată de un motor John Deere PowerTech™ de 6.8 litri, cu o putere maximală de 300 CP. “Acest model de sprayer este echipat cu un bazin de 3000 litri şi cu o rampă de 30 de metri cu 9 secţii, dotată cu duze anti vânt care pot reduce deriva soluţiei cu până la 90%. Această tehnologie avansată de erbicidare, precum şi construcţia rezistentă a rampei asigură precizie şi costuri reduse de operare. De asemenea, maşina dispune de un sistem de ghidare automat AutoTrac prin GPS, cu antenă StarFire 6000 cu o abatere maximă de 15 cm, dar şi multe alte sisteme inteligente care vă ajută să creşteţi productivitatea în fermă şi să reduceţi costurile”, a mai precizat Diana Sandu.

Specialistul de produs al companiei a trecut în revistă şi echipamentele BEDNAR FMT expuse la stand. Combinatorul modern pentru pregătirea solului SO 6000 PROFI este capabil să îmbine perfect toate operațiunile necesare pregătirii patului germinativ, chiar și în arătura bolovănoasă, într-o singură trecere, la o viteză de lucru de până la 15 km/h. Acesta are o lăţime de lucru de 6 m, un necesar de putere de 160-230 CP, iar adâncimea de lucru este reglabiă hidraulic între 2 şi 12 cm.

Grapa cu 5 rânduri de dinţi BEDNAR STRIEGEL‑PRO PN 9000 are o lățime de lucru de 9 m şi necesită de putere de 180-220 CP. Sectia de lucru are 5 rânduri de dinţi securizaţi cu arc, iar unghiul de lucru este reglat hidraulic. Echipamentul frontal al grapei cuprinde un tăvălug Trash Cutter pentru tăierea resturilor vegetale şi amestecarea primară a solului, iar opţional se mai poate adăuga bara de nivelare hidraulică Crushbar, dar şi brăzdarele de tăiere.

Scarificatorul purtat BEDNAR TERRALAND TN permite o prelucrare rapidă a solului, necostisitoare şi, în acelaşi timp, calitativă, la o adâncime de până la 65 cm. Cultivarea în adâncime rezolvă problema compactării cauzată de utilajele grele. TN 4000D 9R Profi are o lăţime de lucru de 4 m, având nevoie de un tractor cu puterea între 290 şi 360 CP.

Grapa cu discuri BEDNAR SWIFTERDISC XE 10000 este utilizată pentru o prelucrare de calitate a miriştii, rapidă şi la costuri reduse, la o adâncime de până la 12 cm. Grapa XE 10000 are un necesar de putere de 300-350 CP și o lățime de lucru de 10 m. Datorită lăţimii mari de lucru şi a vitezelor ridicate de până la 15km/h, se poate obţine o productivitate zilnică impresionantă. Prelucrarea de calitate într-o singură trecere se face cu ajutorul discurilor agresive A-discs.

Costin Moţoiu, specialist de produs KUHN, a adus în atenţia invitaţilor caracteristicile tehnice ale echipamentelor expuse la stand. “Firma Kuhn produce utilaje agricole de peste 190 de ani. Vă voi prezenta o gamă de implemente pentru prelucrarea solului şi începem cu plugul Kuhn Multi Master 123-153. Ceea ce face diferit acest utilaj este faptul că grinda principală are o ranforsare triunghiulară lateral, iar bolţul de tracţiune este montat pe direcția liniei de forță, spre deosebire de cel de forfecare convențional ce intersectează linia de forță.

Avem în stand şi două echipamente de cultivat, unul cu discuri, Optimer+ şi unul cu dinţi, Performer 4000. Aceste utilaje se adaptează fiecărui tip de cultivare şi pot efectua dezmiriștirea superficială, arătură de adâncime şi decompactarea, toate printr-o singură trecere. De asemenea, puteţi vedea şi distibuitorul de îngrăşăminte AXIS, varianta simplă mecanică, dotată cu calculator şi cu cel mai inteligent sistem hidraulic.

Semănătorile de păioase ESPRO le oferă fermierilor o soluție de semănat universală, având lățimi de lucru cuprinse între 3 și 6 metri. Acestea combină cultivarea, tasarea și semănatul într-o singură trecere, pentru a asigura o emergență bună a culturilor după arat sau după cultivarea minimă a solului. Avem la stand semănătoarea Kuhn ESPRO 4000R, care se remarcă prin reglaje fine, secţia de semănat cu dublu disc, calibrarea foarte uşoară, cele două secţii de semănat pe fiecare roată şi multe alte avantaje. Tot în această gamă prezentăm noua semănătoare pneumatică VENTA, integrată cu utilajul de pregătire a solului prin combinația COMBILINER”, a spus Costin Moţoiu în prezentarea sa.

Combinele John Deere fac recoltarea mai eficientă

Un punct de atracţie al standului IPSO Agricultură a fost reprezentat de zona utilajelor de recoltat unde, pe lângă combinele bine cunoscute, au fost prezentate şi câteva headere interesante care completează acest proces. Unul dintre acestea, vopsit în culorile drapelului României, i-a atras pe vizitatori prin design-ul său. Motivul pentru care acest header, marca Geringhoff, a fost scos în evidenţă este unul aparte, fiind cel cu numărul 2.500 vândut în România. Este vorba de un header de porumb, dotat şi cu kit activ de floarea soarelui, care a fost achiziţionat de un fermier din judeţul Argeş. Acesta a fost montat pe o combină din Seria S, care benficiază de dotări extraordinare ce-i sporesc la maxim performanţa şi productivitatea: noul rotor cu flux variabil, cabina Premium care oferă mai mult spaţiu şi confort, sistemul Premium de Management al Deşeurilor şi multe altele.

O altă combină prezentă la stand a fost John Deere T660i din Seria T, care are toate atu-urile unui utilaj modern: un flux lin şi direct al recoltei mai blând cu grăunţele şi cu paiele, o suprafaţă mare de separare şi o cabină spaţioasă care stabileşte noi standarde de confort şi comoditate. Noua Serie T reprezintă cea mai mare combină cu căişori din lume, principalele dotări prin care se remarcă fiind modulul de treierat, cabina Premium, telematica JDLInk, sistemul AutoTrac şi altele. Modelul T660i a fost echipat cu un header John Deere 730FD.

Combina John Deere W440 de generaţia a doua, destinată fermelor care au în exploatare până în 250, vine cu cabină total nouă. Modelul expus la stand a fost dotat cu un header John Deere 618R de 5,5 m. Combina W440 are un motor de 253 CP, iar modul de lucru al acesteia prezintă câteva argumente în favoarea cilenţilor, mai ales la partea de batere, unde are o tobă de mari dimensiuni, dar şi la cea de curăţare a materialului. Modelul W440 este uşor de întreţinut şi de reglat de către orice fermier.

Încărcătoarele Manitou, de ajutor în orice fermă

“Când vorbim de soluţii de manipulare atât în sectorul agricol cât şi în cel industrial, ne gândim automat la Manitou”, a spus în deschiderea prezentării specialistul de produs Claudiu Vîlcu. La stand au fost expuse mai multe modele de încărcătoare telescopice de diferite dimensiuni, destinate atât cultivatorilor de cereale, zootehniştilor, cât și prestatorilor de servicii. Cu siguranţă, operatorii vor aprecia calităţile acestor maşini.

Mai mult decât o soluţie de manipulare, Manitou este un utilaj cu un design modern şi confort în utilizare. Aceste încărcătoare beneficiază de multiple inovaţii în cabină, precum sistemul JSM care permite urilizarea braţului telescopic, un display complet care oferă toate informaţiile necesare, aer condiţionat, scaun cu suspensie, cutie de viteză automată, sistemul DSB care îl ajută pe operator să repoziţioneze butoanele şi să configureze cabina după doreşte şi multe altele.

Modelul MLT 737-130 PS+, recomandat pentru teren accidentat, a fost vedeta standului în ceea ce priveşte încărcătoarele telescopice, fiind ales pentru a demonstra performanţa acestor maşini. Zilnic, un operator a manevrat echipamentul în condiţii destul de dificile, arătându-le vizitatorilor limitele acestuia.

Noutatea standului – soluţii complete pentru viticultură de la Pellenc

IPSO Agricultură a adus la o expoziţie de profil combina de recoltat struguri auto-propulsată de la firma Pellenc. Prin intermediul gamei Optimum, producătorul pune inovația în slujba excelenței și a performanței, pentru o nouă abordare a viticulturii care să evidențieze calitatea culturilor, respectarea mediului, profitabilitatea și ușurința de utilizare. Fiecare cultivator va găsi în gama Optimum echipamentul adaptat la nevoile sale, la particularitățile podgoriei și la exploatarea acesteia.

Specialistul de produs al companiei, Radu Meşină, a vorbit despre performanţele acestei maşini dedicată viticulturii. “Combina intră pe rândul de plante, recoltează strugurii, separă frunzele de fructe, iar boabele sunt stocate în cele două buncăre. Este un utilaj foarte productiv, fiind folosit deja în marile podgorii din ţara noastră. Această combină de recoltat strugurii scuteşte munca a circa 80 de oameni, iar acest lucru este un avantaj pentru fermieri, în condiţiile în care sunt probleme în ceea ce priveşte forţa de muncă. Constatăm că sectorul viticol este în plină dezvoltare în ultimii ani, iar acest aspect nu face decât să ne bucure”, a spus specialistul Radu Meşină, cel care a coordonat turul de stand.

Tot din categoria echipamentelor pentru viticultură, au mai fost prezentate: o maşină de desfrunzit, o freză, un palpator special pentru vie, toate aceste utilaje putându-se ataşa la un tractor specific acestor lucrări.

După acest tur de forţă la standul IPSO Agrocultură, fermierii au plecat cu informaţii preţioase despre utilajele şi maşinile pe care le-au văzut. Suntem convinşi că specialiştii companiei vor continua acest gen de prezentare şi la târgurile viitoare, pentru că s-a dovedit că această abordare este eficientă şi are succes.