Hibrizii de rapiță de toamnă 2019 din portofoliul Euralis Seminţe

euralis rapita mare

Rapiță de toamnă este o cultură importantă care combină profitabilitatea ridicată pentru fermieri cu interesul agronomic pentru rotația culturilor. EURALIS a decis să revizuiască în întregime strategia de selecție și ameliorare a rapiței de toamnă, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor fermierilor cu hibrizi performanți. Noul program “Maximizarea randamentului” demonstrează rezultate remarcabile. Hibrizii din acest program garantează fermierilor: Performanță, Protecție și Profitabilitate.

Acești trei piloni au la baza criterii importante de selecție:

Performanța – asigură un randament ridicat și o bună calitate a conținutului de ulei

Protecția – asigură o foarte bună toleranță la Phoma (cea mai cunoscută boală la cultura de rapiță), precum și la alte boli în general, dar și o foarte bună rezistență la iernare.

Profitabilitatea – asigură stabilitatea producției în toate regiunile din Romania, precum și o foarte bună rezistență la scuturarea silicvelor.

ES IMPERIO, ES BAROCCO, ES MOMENTO și ES CESARIO sunt primii hibrizi care fac parte din acest program.

ES IMPERIO hibrid semi tardiv, unul dintre cei performanți hibrizi din gama Euralis. Are o rezistență ridicată la Phoma, Sclerotinia și Verticilium. Conținut ridicat de ulei 48% și o capacitate foarte bună de ramificare. ES IMPERIO are o vigoare hibridă pronunțată, foarte importantă pentru rezistență la iernat. Restart foarte bun în vegetație.

Producții obținute în 2018 în România: Marghita (BH) 5.312 kg/ha; Topolovățul Mic 5.300 kg/ha; Șag (AR) 5.100 kg/ha; Caracal (OT) 4.474 kg/ha.

 

ES BAROCCO hibrid semi timpuriu, de ultimă generație. Acest hibrid, ca parte din programul „Maximizarea randamentului”, are o rezistență mult mai ridicată la Phoma și o toleranță mult mai bună la Verticillium, Sclerotinia si Cylindrosporium, conținut ridicat de ulei 48% și rezistență la iernare.

Producții obținute în 2018 în România: Cauaceu (BH) 5.114 kg/ha; Marghita (BH) 4.968 kg/ha; Topolovățu Mic (AR) 4.600 kg/ha; Caracal (OT) 4.395 kg/ha, Dâlga (CL) 4.113 kg/ha .

 

ES MOMENTO hibrid NOU, semi tardiv, cu o vigoare foarte bună de pornire în vegetație, conținut de ulei de 48%, toleranță foarte bună la scuturare, toleranță bună la Phoma. O altă caracteristică importantă a acestui hibrid este rezistență la iernat, precum și faptul că este o plantă cu talie redusă.

Producții obținute în 2018 în România: Dâlga (CL) 4.113 kg/ha; Marghita (BH) 3.933 kg/ha; Caracal (OT) 3.723 kg/ha, Inand (BH) 3.514 kg/ha.

 

ES CESARIO hibrid NOU, timpuriu, cu o vigoare excelentă de pornire în vegetație, conținut de ulei 47%, rezistență bună la iernat și toleranță foarte bună la scuturare. Are producții stabile, valorifică eficient potențialului solei, având o toleranță excelentă la Phoma.

Producții obținute în 2018 în România: Dâlga (CL) 3.993 kg/ha; Caracal (OT) 3.743 kg/ha; Inand (BH) 3.550 kg/ha; Secuieni (NT) 3.119 kg /ha.

 

Pe lânga acești hibrizi de rapiță, în portofoloiul Euralis se mai regăsesc și ES AQUAREL CL, ES DECIBEL CL, ES ELDORADO și ES HYDROMEL

 

ES AQUAREL CL  hibrid cu sistem de producție Clearfield®, timpuriu. Este un hibrid extrem de stabil și cu o rezistență foarte bună la scuturare și iernare. Conținut ridicat de ulei 48%. Combatere mult mai bună a buruienilor, în cultura, datorită tehnologiei Clearfield®.

Producții obținute în 2018 în România: Caracal (OT) 4.540 kg/ha; Cauaceu (BH) 4.384 kg/ha; Dâlga (CL) 3.650 kg/ha; Șuștra (TM) 3.603 kg/ha; Vânători (MH) 3.500 kg/ha.

 

ES DECIBEL CL hibrid NOU, semi timpuriu, cu sistem de producție Clearfield®. Hibrid cu o vigoare foarte bună la repornirea în vegetație, capacitate puternică de ramificare și toleranță la înghet. Toleranță ridicată la dehiscența silicvelor. Conținut de ulei 47% și o combatere mult mai buna a buruienilor datorită tehnologiei Clearfield®.

Producții obținute în 2018 în România: Caracal (OT) 4.433 kg/ha; Dâlga (CL) 4.286 kg/ha, Negrești (VS) 3.678 kg/ha.

 

ES ELDORADO este un hibrid semi timpuriu, cu o rezistență foarte mare la iernare și la scuturarea silicvelor, având o capacitate ridicată de a produce o cantitate mare de biomasă. ES ELDORADO are o toleranță ridicată la boli și un conținut ridicat de ulei 48%.

Producții obținute în 2018 în România: Marghita (BH) 5.010 kg/ha; Caracal (OT) 5.000 kg/ha; Dâlga (CL) 4.013 kg/ha.

 

În concluzie, generația de rapiță de toamnă 2019 din cadrul programului MAXIMIZAREA RANDAMENTULUI, cu ES IMPERIO, ES BAROCOO, ES MOMENTO, ES CESARIO ca primi hibrizi, va permite fermierilor să beneficieze de performanțe cu adevarat crescute.

Vă invităm să achizitionaţi hibrizii de rapiță Euralis, astfel încât să puteți profita de toate aceste performanțe. Detalii despre hibrizi și oferta de preţ, le puteți afla de la reprezentanții zonali. Consultați www.euralius.ro/contact.