Kubota va primi renumita certificare AEF pentru sistemul TIM!

M7003_Baler_TIM_Grass_front5 800

Kubota este primul producător de tractoare care va primi renumita certificare AEF pentru sistemul TIM implementat pe tractoarele din seria M7003 Premium KVT şi presele de baloți din seria BV5xxx. În câmp, acest sistem va permite tractoarelor Kubota M7003 să comunice cu utiliajele certificate AE, permițând presei de baloți dotate cu sistemul TIM sau altui utilaj certificat AEF să controleze funcțiile tractorului, cum ar fi: PTO, sistemul hidraulic și viteza de deplasare.

AEF (Agricultural Industry Electronics Foundation) a anunțat recent că atât presa cât și tractorul M7003 produse de Kubota au primit certificarea pentru testul de conformitate TIM. AEF, în calitatea sa de organism internațional dedicat inovației tehnologice în domeniul utilajelor agricole este mandatată să testeze și să controleze respectarea de către producători a protocolului de certificare TIM.

Sistemul TIM Kubota (Tractor Implement Management) asigură comunicarea bilaterală între tractor și utilaje, permitandu-le să lucreze în armonie perfectă și reducând posibilitatea apariția erorilor umane. Mai mult, tehnologia TIM are capacitatea de a crește confortul șoferului, efectuând în mod automat acțiunile repetitive din procesul de balotare și transmite informații către tractor în timp real, astfel încât operatorul nu mai trebuie să verifice etapele de lucru pentru a încheia balotarea. Odată ce a fost atins diametrul ideal al balotului, tractorul se oprește și balotul este eliberat, păstrând în permanență același nivel de presare, pentru baloți de înaltă calitate.

Kubota este membru de bază al AEF printr-una dintre companiile din grup, Kverneland, producătorul de echipamente care aparține Grupului Kubota, dedicat modernizării echipamentelor agricole. După inaugurarea Centrului European de Inovație Kubota, Grupul Kubota a preluat rolul de membru de bază al AEF.

Despre AEF

AEF a fost constituită în 2008 de către șapte producători de mașini agricole cu operațiuni globale. Organizația își propune construirea unei platforme pentru electrificarea și controlul electronic al mașinilor agricole. În acest moment, AEF are 11 membri de bază și 20 de membri generali.