Kubota a lansat noua serie de tractoare compacte – EK1!

EK1-261_4 800

Kubota a lansat în septembrie 2020, noua serie de tractoare compacte – EK1. Această serie este rezultatul colaborării dintre Kubota Corporation și Escorts Limited.

Primul model din gama, EK1-261, este gândit pentru a satisface nevoile fermierilor mici, dar și ale celor care și-au făcut din agricultură un hobby.

Echipat cu un motor de 1318 cc în 3 cilindri, Stage V, care dezvoltă 25 CP, tractorul EK1-261 are un rezervor de motorină de 24 litri, asigurând perioade lungi de lucru între realimentări. Acest tractor 4WD este echipat cu o transmisie mecanică cu 9 viteze înainte și 3 viteze înapoi, asigurând o precizie crescută dar și adaptabilitatea necesară fiecărei lucrări. Designul economic al manetelor permite schimbarea cu uşurinţă a vitezelor.

În plus, EK1-261 oferă performanțe surprinzătoare generate de servodirecția hidraulică și o pompă hidraulică de 20 l/min. Acest sistem hidraulic asigură o reactivitate înaltă a încărcătorului și o capacitate de ridicare de până la 750 kg. Tractorul este dotat în standard cu o valvă hidraulică dublu efect și 2 viteze PTO: 540 și 540 eco.

Platforma plată și spațiul generos al operatorului asigură o zonă de lucru funcțională și bine proiectată, fiind foarte confortabilă la condus. Luminile de drum sunt caracterizate de tehnologia modernă LED. Tractorul este de asemenea echipat cu o trusă de scule, pentru întreținerea zilnică.

EK1-261 este singurul tractor de pe piaţă care oferă si control poziţie, şi control efort. Controlul efort oferă operatorului posibilitatea de a face muncă de tragere mai uşor, fără costuri suplimentare. Cu raportul său excelent calitate-preţ, achiziţia acestui nou tractor devine posibilă pentru orice buget.

Tractorul este disponibil cu 3 opţiuni de cauciucuri, pentru aplicații diferite:

• Cauciucuri agricole

• Cauciucuri pentru gazon

• Cauciucuri industriale

Proiectat având ca referință centrală experiența operatorului, acest tractor va fi disponibil în centrele Agri Alianța la sfârșitul anului 2020.