Kubota a lansat în acest an şi noua serie de tractoare, M6002!

M6002 (10 800)

Tehnologia noii serii M6002 acoperă atât preocuparea crescândă pentru sustenabilitate, cât și nevoile fermierilor moderni. Primul tractor a fost prezentat la FIMA 2020, la Târgul Internațional de Mașini Agricole de la Zaragoza, Spania. Dezvoltat integral de către specialiștii Kubota, acest nou tractor reprezintă o soluție puternică pentru nevoile crescătorilor de animale și ale fermelor mixte.

Revoluționara serie 6002 vine cu trei modele de tractoare: M6122, M6132 și M6142.

Seria M6002 este echipată cu motorul 6018 în 4 cilindri, fiind dotat cu tehnologia de ultimă oră Stage V de la Kubota, care mărește atât eficiența, cât și fiabilitatea. Seria este disponibilă în trei variante de putere, 121 CP, 131 CP şi 141 CP, cu un plus de putere de 20 CP pentru operațiunile de transport. Noul motor are un interval extins de curățare a filtrului de particule diesel (DPF), de la 3000 la 6000 de ore, pentru a crește performanțele în întreținere. În plus, este dotat cu un rezervor mare de combustibil, de 230 litri, extrem de util în zilele lungi de lucru. Transmisia este complet nouă.

Seria M6002 este dotată cu o transmisie powershift cu 8 trepte, cu reglare progresivă a schimbării vitezelor, proiectată pentru viteză mare și capacitate mare de remorcare. Aceste modele powershift includ nouă funcție Xpress restart, cu ajutorul căreia operatorul poate controla direct ambreiajul principal prin apăsarea pedalei de frană, permițând astfel oprirea tractorului fară a mai acționa ambreiajul și asigurând maxim de confort și productivitate.

Cabina spațioasă a noilor tractoare se distinge prin calitatea ei atât la exterior, cât și la interior.

Aceasta este dotată cu o cotieră modernă, cu joystick multifuncțional integrat pentru controlul inversorului, memorare turații motor, controlul sistemului de ridicare în trei puncte și modul de schimbare automată a vitezelor. Consola laterală ergonomică ce încorporează manetele principale este amplasată în partea dreptă a scaunului șoferului și la același unghi cu cotieră, pentru confort maxim. Trapa largă oferă vizibilitate optimă, utilă mai ales în timpul lucrului cu încărcătorul frontal. Tractoarele sunt dotate în standard cu 10 lumini de lucru LED, cu opțiunea de a adaugă încă 6, de asemenea LED, pentru acoperire de 360º. Nu în ultimul rând, cabina cu suspesie mecanică este echipată cu un scaun Premium Grammar cu pernă de aer, pentru cel mai înalt nivel de confort.

Noile axe heavy duty față și spate permit viteze de deplasare ridicate în condiții de încărcare mare și lucrul cu încărcătorul frontal. Sistemul Bi-speed Kubota, inclus în dotarea standard, permite o rază de viraj de 4,5 metri, făcând din M6002 cel mai bun tractor pentru lucrul în spații înguste.

Mai mult, seria M6002 oferă o performanță suplimentară grație servodirecției cu pompa CCLS (Closed Center Load Sensing) cu debit de 115l/min, care crește reactivitatea tractorului. Seria M6002 are o putere de ridicare impresionantă, de 7000 kg pentru a putea opera toate utilajele cu maxim de productivitate și eficiență.

Alte dotări cheie includ:

  • Binecunoscutul monitor ISOBUS K-Monitor 7” (opţional)
  • Autoghidaj pentru productivitate crescută (opţional)
  • PTO 540/540E/1000/1000E în standard.
  • Activare control Auto modulare pentru un start ușor și lin
  • Buton activare PTO pe aripă spate sau direct din cotieră.
  • Sistem overdrive pentru consum redus de combustibil și nivel scăzut de zgomot la 40km/h și 1640 RPM.
  • Mod de schimbare automată a vitezelor.