John Deere aniversează 75 de ani de combine agricole autopropulsate

Dezvoltarea combinei autopropulsate a schimbat fundamental agricultura. Astăzi, combinele John Deere recoltează peste jumătate dintre cerealele lumii. Povestea de succes a combinelor, începând cu modelul 55 până la Seria X, este unul al inovației tehnice.

În 1947, John Deere a lansat modelul 55, prima combină agricolă autopropulsată, considerată precursorul combinelor de astăzi. Acesta a fost răspunsul companiei la avansarea mecanizării agriculturii. În anii următori, John Deere s-a concentrat în principal pe mașini de autonivelare, cum ar fi combinele de deal 55H, care au reușit să obțină rezultate foarte bune la treierare chiar și pe terenuri solicitante. De-a lungul timpului, combinele au evoluat, cu scopul de a-i ajuta pe fermieri să recolteze mai rapid și mai eficient.

Odată cu începutul secolului, sistemele de direcție au ajuns în prim-plan, iar John Deere s-a ocupat de acest aspect. Încă din 1999, compania a permis ghidarea paralelă a mașinii cu afișajul Greenstar 1. Doar trei ani mai târziu, AutoTracTM și prima generație de receptor StarFireTM au fost introduse ca primul sistem care oferă operatorilor de combine îndrumare handsfree. Odată cu introducerea telematicii modulare Modem Gateway (MTG), tot în 2002, John Deere a deschis calea către recoltarea precisă pentru fermieri și antreprenori.

Această dezvoltare rapidă a dus la activarea modelelor din seria T, S și X de astăzi, cu ajutărul cărora fermierii și antreprenorii pot utilizeza date în timp real despre performanța mașinilor, poziționare, monitorizarea de la distanță și analiza recoltei.

Pentru mai multe informații despre istoria combinelor John Deere, vizitați: https://www.deere.co.uk/en/campaigns/combines-75-years/