Iridex Group Plastic anunță: Stadiul lucrărilor pentru reabilitarea amenajărilor de irigații de la Sinoe și Babadag se desfășoară corespunzător planurilor

IridexGroupPlastic_AmenajariIrigatii

Iridex Group Plastic anunță că stadiul lucrărilor pentru șantierele de reabilitate a amenajărilor de irigații de la Sinoe și Babadag se desfășoară corespunzător planurilor. În data de 25 iunie a.c., a avut loc o vizită la fața locului a Ministrului Agriculturii, Petre Daea, alături de echipele Agențiilor Naționale de Îmbunătățiri Funciare – ANIF București,  ANIF Constanța și ANIF Tulcea.

Cu acest prilej s-a constatat că lucrările care au demarat la începutul anului 2019 sunt deja realizate în proporție de 20% la Sinoe și 12% la Babadag, beneficiind de un ritm susținut de execuție. Menționăm ca progresul semnificativ realizat la amenajarea Sinoe a fost posibil în condițiile menținerii sistemului de irigații în funcțiune, particularitate care se va respecta până la finalizarea lucrărilor.

Dacă avem în vedere menținerea ritmului de finanțare a celor două proiecte de reabilitare a sistemelor de irigații, acestea vor fi finalizate în a doua parte a anului 2020. Cele două contracte de reabilitare însumează o valoare de circa 70 de milioane de lei și sunt realizate de asocierea dintre companiile Acvatot și Iridex Group Plastic.

Amenajarea de irigaţii Sinoe este situată în zona Centrală a Dobrogei. Lucrarea de reabilitare s-a dovedit a fi necesară din cauza gradului mare de degradare a echipamentelor de pompare, precum și canalelor care nu mai funcţionează la parametrii optimi, prevăzuți inițial. Reabilitarea amenajării de la Sinoe are ca sursă de alimentare cu apă lacul Golovița, din complexul lagunar Razelm-Sinoe. Pomparea apei din lacul Golovița se realizează prin staţia de pompare SPB Sinoe, care preia apa și o pompează prin intermediul a două conducte de refulare Dn 2800 mm în lungime de 800 metri fiecare, în canalele de irigații.

Amenajarea de irigații Babadag are o suprafață de 25.161 hectare, situându-se în partea de sud est a județului Tulcea, având ca sursă de alimentare cu apă a amenajării lacul Babadag. Proiectul este de utilitate publică, cu o pondere semnificativă în totalul capacităților generatoare de venituri pentru agricultorii din zonă care se confruntă cu o incidență crescută a secetei.

Realizarea lucrărilor de reabilitare va elimina efectele negative ale pierderilor de apă din canale și va asigura o distribuție mai bună a volumelor de apă, având ca efect creșterea eficienței în exploatarea amenajării. Printre obiectivele acestor lucrări se numără atât creșterea eficienței activităților agricole din zonă, reduceri ale costurilor cu energia electrică și a cheltuielilor de întreținere și exploatare, dar, mai ales, ameliorarea calității mediului și diminuarea surselor de poluare, care este principala misiune a companiei Iridex Group Plastic. Lucrările de reabilitare a construcțiilor celor două stații: SP1 și SRP1, au în vedere și execuția de noi acoperișuri de tip șarpantă, precum și înlocuirea a câte trei agregate de pompare și instalații hidromecanice aferente, în fiecare stație de pompare și a pompelor de amorsare în cazul SP1. Pe durata vizitei, ministrul a declarat ca lucrările de reabilitare a sistemelor de irigații la nivel național sunt realizate corespunzător planurilor, astfel încât 1,4 milioane de hectare de teren agricol sunt irigabile în momentul actual.

Pentru nevoile de irigare extrem de diferite din România, Iridex Group Plastic deține un portofoliu complet de soluții pentru irigat pe care le poate propune agricultorilor, fiind distribuitorul oficial pentru piața românească al grupului IRRIMEC/ OTECH, nume de referință și lider mondial în domeniul echipamentelor pentru irigații. Astfel, sunt furnizate sisteme pivot, liniare și instalații cu tambur, rampă de udare și motopompe.

Mai multe detalii despre Iridex Group Plastic aflați de la: www.iridexplastic.ro

 

Despre Iridex Group Plastic

Iridex Group Plastic, înființată în 1993 ca o companie privată, reunește domenii de activitate diverse: construcții, mase plastice, salubritate, agricultură, toate având ca numitor comun grija pentru mediu. Compania este prima producătoare de plasă tip rețea din polietilenă (obținută prin extrudare) din România.

Compania este numărul 1 pe piața materialelor geosintetice, având în portofoliu colaborări la proiecte de infrastructura mediului în toată țara. Cele mai importante orașe din România beneficiază de depozite de deșeuri municipale realizate cu materiale furnizate și instalate de echipa Iridex Group Plastic. Parteneriate de peste 20 ani cu firme furnizoare de geosintetice, precum Tensar, Cetco, GSE Environmental, dovedesc seriozitatea cu care Iridex își tratează partenerii de afaceri.

Iridex Group Plastic este reprezentant în România și al grupului de producere a echipamentelor pentru irigații IRRIMEC/ OTECH. De altfel, compania comercializează de peste 15 ani sisteme de irigații IRRIMEC, care s-au bucurat în toată această perioadă de un succes formidabil. Mai mult decât atât, primele modele cu tambur puse pe piață funcționează fără probleme și în prezent, demonstrând, pe de o parte, calitatea deosebită și fiabilitatea de top a acestor produse, iar pe de altă parte, experiența Iridex în domeniul irigațiilor și dedicarea companiei pentru susținerea fermierilor români.