Gama GREENVET de la Romvac, ideală pentru tratamentul și prevenirea mastitelor la rumegătoare

romvac800

Fitoterapia adjuvantă

Într-o lume poluată cu mii de produse de sinteză, revenirea la un mod tradițional de abordare a problemelor de sănătate a devenit o prioritate, însă reticența cu care sunt primite produsele fitoterapice se datorează atât lipsei de informații, cât și modului de a gândi al acestei epoci a vitezei 5G.

Abundența plantelor medicinale ne permite să dezvoltăm un sistem terapeutic benefic animalelor, mai sigur, mai puțin traumatizant, fără efecte secundare și prietenos pentru mediul înconjurător.

Compania Romvac are o tradiție în domeniul preparării produselor fitoterapice, tradiție care se îmbogățește în fiecare an cu noi produse, printre acestea numărându-se și produsele din gama GREENVET.

Gama de produse GREENVET reprezintă o alternativă naturală pentru tratamentul și prevenirea mastitelor la rumegătoare. Acest pachet este compus din săpun lichid de uz veterinar,gel pentru protecția mamelei după muls și unguent de uz extern, adjuvant pentru tratamentul mamitelor.

Toate aceste produse au în compoziție antiinflamatoare, dar și principii active vegetale cu activitate antibacteriană pronunţată, precum uleiurile esențiale de oregano, cimbru, pin și ceai verde. Datorită compoziției bogate ȋn uleiuri esențiale, produsele posedă și activitate repelentă pentru insecte, cum ar fi țȃnțarii și muștele, reducȃndu-se, astfel, numărul de leziuni produse de hematofagi și riscul de diseminare a bolilor ce au ca vectori insectele.

Greenvet Ugeroclean – S

Este soluția de spălare și dezinfectare înainte de muls sau înaintea aplicării unui tratament medicamentos. Având în compoziţie uleiuri volatile de pin, chiparos, ienupăr, mentă și cimbrișor și extracte apoase din plante medicinale – salvie și ceai verde, produsul distruge un spectru larg de bacterii Gram pozitive şi negative. Compuşii tensioactivi din săpun asigură îndepărtarea impurităţilor de pe suprafaţa ugerului.

Greenvet Ugeroclean – G

Acest gel pentru aplicare externă după muls, asigură protecţia tegumentului mameloanelor între două mulsuri. Este un produs natural cu proprietăţi antiseptice, folosit după muls, cu scopul închiderii porilor galactofori şi a tratării eventualelor microtraumatisme de la nivelul tegumentului.

Greenvet Mastitrat – Gel

Este un adjuvant în tratamentul infecțiilor mamare și are în compoziție uleiuri volatile de oregano, cimbrișor, pin și mentă. Acestea sunt înglobate într-o bază formată din caolin, la care se adaugă colagen și vitamina D2. Uleiurile volatile au acțiune antimicrobiană și sunt cicatrizante, iar colagenul si vitamina D3 au o activitate antiinflamatoare, hidratantă și reparatoare la nivelul celulelor dermice. Caolinul este o argilă cu rol detoxifiant și cicatrizant. Acțiunea produsului se manifestă prin diminuarea inflamației, prin îmbunătățirea circulației. În plus, revitalizează și redă elasticitatea dermului.

Beneficiile gamei GREENVET

Pachetul de produse din gama GREENVETcreat specialpentru tratamentul şi prevenirea mastitelor la rumegătoare, rezolvă o problemă importantă în zootehnie și anume asigurarea igienei mulsului şi a stării de sănătate a animalelor. Produsele pot avea un impact pozitiv asupra fermelor de rumegătoare şi asupra gospodăriilor prin reducerea costurilor și a duratei tratamentului. Un alt aspect pozitiv este reprezentat de faptul că aceste produse sunt prietenoase cu mediul și au remanență reziduală netoxică pentru consumul uman al produselor de origine animală.

Dr. Dana BANCIU

Romvac Company S.A.