Fermierii au o soluție viabilă pentru tratamentul semințelor de cereale!

WhatsApp Image 2019-06-04 at 10.34.35

Austral® Plus, singurul insecto-fungicid ready-mix disponibil pe piață pentru tratamentul semințelor de cereale de la Syngenta! Protecția absolută împotriva bolilor și dăunătorilor de sol la cultura de cereale.

Syngenta introduce pe piața din România produsul Austral® Plus care înlocuiește produsele pe bază de neonicotinoide pentru tratamentul semințelor de cereale, în acest moment fiind singurul insecto-fungicid ready-mix înregistrat.

Lansarea produsului Austral® Plus adresează problema accesului la tehnologie într-o lume în schimbare și vine în sprijinul nevoilor fermierilor.

Austral® Plus este un amestec ready-mix de 2 substasnțe active (teflutrin 40g/l și fludioxonil 10 g/l) ce oferă un spectru larg de acțiune împotriva bolilor la sămânță și dăunătorilor de sol. Teflutrinul este un insecticid cu spectru larg din clasa piretroizilor, care acționează în jurul semințelor prin contact și vapori, difuzând de pe semințe în sol, formând o zonă de protecție în calea dăunătorilor, denumită halou. Produsul Austral® Plus protejează semințele și în același timp, oferă și un efect fitotonic. Acesta conferă protecție împotriva viermilor sârma (Agriotes spp.), a gândacului ghebos (Zabrus tenebrioides) și a muștei cenușii (Delia coarctata) și este recomandat pentru tratamentul semințelor de grâu și orz. Acțiunea fugicidă oferită prin substanța activă fludioxonil asigură o protecție împotriva principalelor boli la cereale, printre care cele mai importante, Septorioza cu trasnmitere în sol și sămânță (Septoria nodorum), Fuzarioză (Fusarium spp.), și Mălura comună (Tilletia spp.).

Austral_Plus_RGB

Pentru o bună acoperire a semințelor, produsul se aplică numai împreună cu un adjuvant (AG 40R), cu care va veni împreună la pachet. Adjuvantul este de orgine vegetală, obținut din ulei de rapiță esterificat și are rolul de a îmbunătăți aderența produsului pe sămânță, reducând astfel seminificativ praful de pe semințele tratate.

Punem întotdeauna accent pe utilizarea în siguranță a produselor pentru protecția plantelor iar, indiferent că vorbim despre operatorul care face tratamentul sau fermierul care manipulează semințele tratate, venim cu recomandări specifice de utilizare, comunicate în toate materialele de promovare. Mai mult, Syngenta a dezvoltat o pagina de internet, special dedicată măsurilor de siguranță pentru utilizarea produsului și a semințelor tratate.

Aceste informații pot fi consultate accesând pagina: https://www.syngenta.ro/utilizarea-siguranta-produsului-austral-plus.