Doar fermierii sănătoși pot produce hrană sănătoasă

APPR fermieri

În toate țările Uniunii Europene a fost începută campania de imunizare a populației împotriva Covid-19. Însă, așa cum era de așteptat, această campanie se preconizează a dura o perioadă semnificativă de timp, având în vedere numărul limitat de doze de vaccin disponibile.

Federația Națională PRO AGRO se alătură celor mai importante organizații ale fermierilor și ale industriei alimentare, și solicită ca la nivelul autorităților în drept să stabilească Strategia Națională de Vaccinare să se țină cont de recomandările Comisiei Europene care includ lucrătorii din Agricultură și din Industria Alimentară ca și sector esențial în afara celui de sănătate publică.

Federația Națională PRO AGRO solicită în consecință ca Strategia Națională de Vaccinare să fie adaptată în acest sens, și din dozele de vaccin disponibile să fie vaccinați, prioritar, și lucrătorii din Agricultură și din Industria Alimentară.

Federația Națională PRO AGRO solicită ca la momentul adaptării Strategiei Naționale de Vaccinare partenerii sociali, mediul asociativ, să fie consultați, în acest mod fiind posibilă organizarea facilă a campaniei de vaccinare.

Securitatea alimentară nu poate fi menținută decât asigurând sănătatea și securitatea tuturor lucrătorilor din Agricultură și din Industria Alimentară, aceștia riscându-și propria sănătate de la apariția pandemiei pentru asigurarea necesarului de alimente populației.

Alăturăm prezentei și scrisoarea de susținere a reprezentanților producătorilor europeni.

Cu deosebită considerație,
Ionel ARION Președinte Federația Națională PRO AGRO