Digitalizarea în agricultură este un pas spre viitor… Farmi, aplicația digitală în slujba fermierilor

Farmi este o aplicație mobilă gratuită, pusă la dispoziție fermierilor încă din 2019 de către Soufflet Agro România și care aduce o nouă experiență de informare și consultare a diferitelor informații din sectorul agricol de către fermieri.

Farmi are un scop specific de adaptare la situația fermierilor și la noile utilizări legate de era digitală. Pentru fermierii care devin tot mai familiarizati cu tehnologia și își îndreaptă atenția către gestionarea digitalizată a fermelor, aplicația oferă o experiență de utilizare dinamică și listează funcționalități complementare care îi ajută la optimizarea productivității.

În plus, în perioada în care informațiile reprezintă cheia pentru rezolvarea și îmbunătățirea unor situații critice, faptul de a dispune de date în timp real direct pe câmp, într-un singur loc și disponibile peste tot reprezintă un beneficiu suplimentar în viața de zi cu zi a fermierilor. 

Astfel, aplicația Farmi este concepută pentru a oferi opțiuni ușor de utilizat ce vin în sprijinul luării deciziilor în ferme.

Datorită acestor beneficii, aplicația mobilă reunește peste 600 de utilizatori, inclusiv 300 de fermieri care se bucură deja de funcții exclusive ce contribuie la gestionarea mai ușoară a activităților în fermă. Fiecare dintre ele are un scop precis:

  • Una dintre principalele funcționalități ale aplicației este “Spațiul meu”, serviciu oferit partenerilor Soufflet Agro unde pot fi gestionate toate vânzările, achizițiile și facturilor doar prin intermediul aplicației.
  • Previziuni meteo cu acuratețe ridicată pentru cele mai multe zone din țară. Previziunile sunt detaliate pe o durată de 7 zile cu actualizare continuă și precizie ridicată din 3 în 3 ore.
  • Tratamente recomandate în funcție de vreme. Această funcționalitate permite fermierilor anticiparea și planificarea tratamentelor în funcție de recomandările meteo pentru următoarele 7 zile.
  • Știri agricole pe scurt – acces zilnic la cele mai bune informații din lumea agricolă grupate într-o singură secțiune. Aici se regăsesc informații despre piață , mașini agricole, agronomie, noi tehnologii, legislație și politici agricole.
  • Alte două funcționalități sunt: Colecta mea și Inputurile mele – unde cu ușurințăpot fi vizualizate volumele contractate, livrările și valorile lor și de asemenea situația și cantitatea produselor comandate.

Cea mai nouă funcționalitate este FARMI Collect și permite vânzarea cu ușurințăa recoltelor
prin intermediul aplicației. Acesta este un proces de vânzare rapid și autonom, fermierii având
acces la prețuri în orice moment atunci când piața este deschisă.

Ionela GHEORGHE- Specialist Achiziții Orz de bere în cadrul Soufflet Agro România

“Farmi Collect este o aplicație concepută  pentru fermieri. Cu ajutorul ei vrem să oferim fermierului acces ușor și rapid la prețurile din piață și independență în contractarea propriei recolte.”

Alin IACOB – Coordonator colectă Zona Oltenia

Farmi reprezintă cea mai rapidă modalitate prin care îți poti vinde recolta. În doar câteva minute poți contracta cantitatea pe care dorești să o vinzi fără a fi nevoie să ajungi la birou pentru semnarea contractelor. Ai prețuri disponibile în fiecare zi pentru fiecare produs, iar decizia de vânzare îți aparține.

Despre Soufflet Agro România

Soufflet Agro România este un jucător recunoscut în sectorul agricol, subsidiară a companiei franceze Soufflet Agriculture și deținută de puternicul grup agricol INVIVO.

Soufflet Agro România sprijină fermierii în dezvoltarea lor, oferindu-le consultanță, expertiză agronomică personalizată, monitorizare tehnică și o gamă de soluții inovatoare și competitive pentru a răspunde nevoilor sectoarelor și industriilor agroalimentare. Soufflet Agro România are un impact real, numărându-se printre traderii de cereale din România.