DEKALB a prezentat fermierilor noutățile sezonului la rapiță

DEKALB Regiunea Est

DK Expansion, DK Extime și DK Implement CL sunt hibrizii pe care mizează DEKALB în 2018

Echipa DEKALB din regiunea de Est a României a prezentat fermierilor miercuri, 13 iunie 2018, cei mai noi și performanți hibrizi de rapiță din portofoliul Monsanto. DEKALB și CICh – Combinatul de Îngrășăminte Tehnologice Năvodari au organizat ”Ziua Rapiței”, în localitatea Girov-Dochia, ferma Vălenii Doamnei, deținută de domnul Vasile Pop-Silaghi. La eveniment, au participat peste 120 de invitați, fermieri și reprezentanți ai altor companii.

Monsanto România mizează pe trei hibrizi noi, produse care și-au arătat performanța în fermele din România și din Europa.

”Sunt trei hibizi din grupe de maturitate diferite, hibrizi care să ofere o flexibilitate mai mare fermierilor în privința semănatului. DK Expansion este cel mai performant hibrid ca și producții la nivel european, motiv pentru care am decis să îl aducem pe piața românească din acest sezon. Al doilea hibrid, DK Extime, a depășit în România producția de 6 tone în Arad și a avut rezultate foarte bune în loturile de testare. Cel de al treilea, DK Implement CL, este un hibrid care se pretează fermierilor iubitori ai tehnologiei Clearfield. Potrivit statisticilor Kleffmann, DEKALB are o cotă de piață de 29% în Europa și în România de 35%, suntem numărul 1 pe piață de mai bine de 10 ani datorită caracteristicilor și performanței hibrizilor noștri”, a declarat Viorica Guzu, director regional Monsanto România.

Fermierii din regiunea Moldovei au avut parte demonstrații în câmp susținute de reprezentanții de vânzări Monsanto din zona de Est, Mariana Enache și Marius Mancea. Aceștia le-au arătat fermierilor loturile demonstrative cu 8 hibrizi, dintre cei 12 hibrizi ai portofoliului, le-au explicat punctele forte și beneficiile rapiței DEKALB, informații și soluții noi pentru creșterea profitabilității culturii de rapiță.

Tot în cadrul evenimentului, au fost prezentate detalii despre tehnologiile CICh – Combinatul de Îngrășăminte Tehnologice Năvodari și despre ferma Vălenii Doamnei – Business Agro Consulting SRL, gazdă a evenimentului ”Ziua Rapiței”.

Mai multe detalii despre portofoliul de rapiță DEKALB găsiți pe www.dekalb.ro