Corteva Agriscience îl numește pe Chuck Magro Director Executiv

Lider dovedit, cu o experiență vastă în agricultură la nivel mondial

Consiliul de administrație Corteva Inc. (NYSE: CTVA) a anunțat că l-a numit pe Chuck Magro noul director executiv al companiei, începând cu data de 1 noiembrie 2021. De asemenea, el se va alătura și Consiliului de administrație al companiei. Domnul Magro a ocupat recent funcția de director executiv al Nutrien și aduce companiei Corteva o experiență vastă în conducerea companiilor agricole globale, sprijinind în același timp crearea de valoare semnificativă pentru toți partenerii. James C. Collins, Jr. se va retrage din Corteva la sfârșitul anului și va lucra împreună cu domnul Magro pentru a asigura o tranziție de succes.

”Chuck deține o experiență vastă, recunoscută în industria agriculturii prin creșterea profitabilă a business-ului, cu precădere prin inovare și execuție excelentă. Pe parcursul celor 10 ani de leadership puternic în cadrul companiilor Nutrien, cât și Agrium, Chuck a condus integrarea și crearea celei mai mari companii de inputuri agricole, servicii și soluții din lume și a implementat o cultură bazată pe un angajament clar cu focus pe excelența operațională și de promovarea soluțiilor agricole sustenabile. Consiliul nostru are mare încredere că el este liderul potrivit pentru a continua impulsul nostru puternic și pentru a crea o valoare semnificativă pentru investitori pe termen scurt și lung”, a declarat Greg Page, Independent Chairman Corteva.

“Corteva s-a impus ca cea mai importantă companie mondială de tehnologie agricolă și sunt încântat să dezvolt în urma aportului generat de către Jim Collins și această echipă extraordinară”, a declarat dl.Magro. Cu o tradiție de neegalat în inovație, relații excepționale cu consumatorii și sustenabilitate în prim plan, avem o oportunitate incredibilă de a accelera creșterea Corteva. Compania Corteva deține toate atuurile pentru a progresa în transformarea agriculturii, ajutând astfel fermierii să devină mai productivi și mai sustenabili și în același timp permițându-ne să hrănim o populație în creștere, găsind noi modalități de a proteja planeta. Sunt nerăbdător să încep”.

“În numele companiei Corteva și al întregului Consiliu, aș dori să îi mulțumesc lui Jim Collins pentru contribuțiile memorabile aduse companiei cat si pentru primii doi ani ca si companie independentă. Ca urmare a eforturilor lui Jim și a unei viziuni clare, Corteva deține cultura, capacitățile și strategia pentru a-și valorifica oportunitatea unică de a crea valoare și de a merge mai departe. Suntem deosebit de recunoscători că va lucra cu Chuck pentru a asigura o tranziție ușoară”, a adăugat Greg Page.

Biografie Chuck Magro

Dl.Magro a fost președinte și director executiv al Nutrien de la lansarea companiei în 2018 până în aprilie 2021. Înainte de această poziție, timp de patru ani, domnul Magro a fost președinte și director executiv al Agrium, care a fuzionat cu PotashCorp pentru a crea Nutrien.

Înainte de numirea sa ca Chief Executive Officer al Agrium în 2014, domnul Magro a deținut o varietate de alte roluri cheie de conducere, inclusiv Chief Operating Officer, Chief Risk Officer, Executive Vice President Corporate Development, și Vice President Manufacturing. S-a alăturat Agrium în 2009, după o carieră productivă cu NOVA Chemicals.

Domnul Magro are un rol activ în Consiliul de Investiții al Planului de Pensii din Canada. De asemenea, el a fost vicepreședinte al Asociației Internaționale al Îngrășămintelor și fost președinte și membru al consiliului de administrație al Institutului de Îngrășăminte și a servit ca administrator al Consiliului pentru Inițiativa privind sistemele alimentare a Forumului Economic Mondial. El a coordonat cu succes și a conceput în mod sustenabil sistemele alimentare la nivel global.

Chuck Magro deține o licență în Științe Aplicate (Inginerie Chimică) de la Universitatea Waterloo și un Master în Administrarea Afacerilor de la Universitatea din Windsor.

Despre Corteva Agriscience

Corteva Agriscience este o companie globală, eminamente agricolă, tranzacționată pe bursă, care oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat și divers de semințe, soluții pentru protecția culturilor și soluții digitale axate pe maximizarea productivității și creșterea randamentului și profitabilității. Având în portofoliu unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură și o linie de produse și tehnologii de top în industrie, care pot genera creșteri viitoare, compania se angajează să colaboreze cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă și asigurând progresul generațiilor viitoare. Corteva Agriscience a devenit o companie independentă listată la bursă pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricolă a DowDuPont. Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.ro.

Urmăriţi Corteva Agriscience pe FacebookInstagramLinkedInTwitter şi YouTube.