Corteva Agriscience a deschis seria evenimentelor în câmp

corteva ev iunie

La începutul lunii iunie, compania Corteva Agriscience a deschis seria evenimentelor organizate în câmp, în cadrul cărora sunt prezentate produsele din portofoliu. Prima întâlnire cu fermierii s-a desfășurat pe 4 iunie în ferma domnului Cosmin Băcanu din localitatea Furculești, județul Teleorman, iar cea de-a doua a avut loc pe 7 iunie în localitatea Lehliu Gară, județul Călărași, în ferma administrată de domnul Ionuţ Stoian.

Platformele Corteva au beneficiat de cea mai nouă generație de hibrizi Pioneer, de produse inovative de protecția plantelor, iar fermierii prezenți la evenimente au primit informații despre soluțiile aplicate și au avut ocazia să vadă direct în câmp performanța acestora. Manifestările s-au desfășurat în prezența a peste 300 de fermieri, cu participarea staff-ului Corteva, dar și a presei agricole. Seria evenimentelor în câmp continua, fermierii fiind aşteptaţi și în alte zone din țară.

 

Un moment de sărbătoare pentru Corteva Agriscience

Evenimentul de la Furculeşti, din data de 4 iunie, a fost deschis de Maria Cîrjă, director de marketing România și Moldova. “În primul rând, doresc să vă informez că ieri, pe 3 iunie, Corteva Agriscience a devenit o companie de sine stătătoare, listată la Bursa de la New York și pentru noi este un moment de sărbătoare de care ne bucurăm împreună cu dumneavoastră. Astăzi, Corteva Agriscience este cea mai mare companie de agricultură din lume și sunteţi primii cu care împărtășim acest eveniment extrem de important. Este un moment istoric pentru noi și clienții cu care lucrăm. Corteva Agriscience a devenit cea mai mare companie din lume, cu un portofoliu integrat ce cuprinde atât semințe, cât și produse pentru protecția plantelor”, a subliniat Maria Cîrjă.

 

La acest prim eveniment, din seria celor organizate în câmp de Corteva Agriscience, a fost prezent și liderul pentru Europa Centrală, Jean Philippe Riffat, care a declarat: “Ziua de 3 iunie a fost una foarte importantă pentru noi, pentru că de ieri Corteva Agriscience a devenit companie independentă. Corteva este 100% companie dedicată agriculturii. Mai mult de 20.000 de angajați lucrează doar pentru acest sector și într-un cuvânt pentru dumneavoastră, fermierii. Toată energia depusă și investițiile care se fac au scopul de a dezvolta produse inovative pentru o agricultură performantă și durabilă. Ne bucurăm să fim astăzi împreună la acest eveniment, în cadrul căruia putem să vorbim numai despre agricultură, despre produse inovative și despre cum se face agricultură în toată lumea. Vă mulțumim tuturor pentru suport și colaborare!”

 

La rândul său, domnul Jean Ionescu, Country Leader Corteva Agriscience România și Moldova, a precizat: “Astăzi este un moment de sărbătoare pentru Corteva și mă bucur să fiu alături de dumneavoastră la acest eveniment. Corteva este o companie a cărei valoare este evaluată la ora actuală la peste 100 de miliarde de dolari. Reprezentăm o companie care investește zilnic mai mult de 5 milioane de dolari pentru a veni cu cele mai bune produse și tehnologii în fermele dumneavoastră. Corteva are mai mult de 150 de stațiuni de cercetare agricolă unde creăm hibrizi, produse pentru protecția plantelor și cele mai inovatoare tehnologii digitale mondiale în acest moment.

În România suntem compania lider de piață atât la vânzările de semințe de porumb și floarea soarelui, cât și la erbicide pentru păioase și rapiță. Corteva deține o poziție foarte puternică la fungicidele pentru rapiță și floarea soarelui. De exemplu, fungicidul Tanos 50 WG este extrem de complex și are un spectru larg în combaterea bolilor la floarea soarelui, iar anul acesta veți avea mare nevoie de el pentru că traversăm o perioadă foarte capricioasă.

De asemenea, Corteva are o echipă de ingineri agronomi foarte bine pregătită prin care, în viitor, vă promitem să transmitem din ce în ce mai multă tehnologie. Mesajul pe care Corteva îl transmite în acest moment este că vom veni cu tehnologii revoluționare pe partea de protecția plantelor, precum și cu hibrizi noi de porumb și floarea soarelui. Totodată, vom începe programe care, cu certitudine, vor ajuta la dezvoltarea agriculturii, pentru că suntem aici să vă prezentăm cele mai bune produse din industrie.

Vă rog să urmăriți în câmp hibrizii de porumb care domină prin stabilitate și toleranță la secetă piața din România. Gama de hibrizi Optimum® AQUAmax®, datorită performanțelor net superioare, este cea mai dorită și apreciată de fermierii din Bazinul Mării Negre. De asemenea, vă rog să urmăriți în câmp hibrizii de floarea soarelui P64LE99 și P64LE25 care au tehnologia Express și ating o cotă de piață de 70-75% în această zonă. Dragi fermieri, vă dorim un an cu performanțe alături de tehnologiile Corteva și vă promitem că vom veni cu noutăți revoluționare în continuare!”

 

Liliana Ciulu, director de vânzări zona 4, le-a mulțumit tuturor invitaților pentru prezența pe platforma de la Fruculeşti. “Ne aflăm în ferma colegului nostru Cosmin Băcanu, căruia dorim să-i mulțumim pentru tot suportul acordat în realizarea unui lot demonstrativ cât mai reprezentativ pentru compania Corteva Agriscience. Vom prezenta tehnologiile aplicate la culturile de porumb, floarea soarelui și grâu, precum şi portofoliul hibrizilor de porumb și floarea soarelui cu care au fost înființate loturile din această platformă. Echipa de specialiști care va fi alături de dumneavoastră cu detalii și informații, este formată din: Jean Ionescu, Maria Cîrjă, Andrei Ciocoiu, Ciprian Păcuraru, precum și promotorii noștri de pe această zonă”, a precizat Liliana Ciulu.

 

În continuare, Andrei Ciocoiu, Category Marketing Culturi Oleaginoase, a prezentat portofoliul hibrizilor de rapiță și tehnologiile pentru această cultură, având în vedere că se apropie următorul sezon.

“Cultura de rapiță se anunță anul acesta ca fiind profitabilă și cu prețuri foarte bune. Profit de ocazie să vă spun câteva cuvinte despre fiecare hibrid în parte. PT275 este un hibrid nou, lansat anul trecut în România. Este vârful nostru de lance, are cea mai bună productivitate și rezultate excelente în zona de vest a țării. Cel mai cunoscut hibrid este PT264, al doilea cel mai cultivat din România, fiind diferit prin faptul că înflorește mai tardiv decât restul hibrizilor și astfel reușește să evite înghețurile târzii. Are o dezvoltare rapidă în toamnă, rezistență bună la iernare și o deosebită vigoare la pornirea în primăvară. Hibridul PT271 este recomandat în special pentru partea de vest a ţării, preferă condițiile foarte bune, are nevoie precipitații și de tehnologie înaltă, dar în același timp răsplătește cu producții pe măsură. Hibridul PT225 are caractere agronomice superioare, pentru o recoltare fără pierderi. PT279CL este un hibrid care a fost lansat anul trecut, fiind recomandat pentru solele cu buruieni problemă. Are o toleranță foarte bună la Sclerotinia și Phoma. Hibridul PT200CL combate foarte bine buruienile problemă, are toleranță avansată la boli, secetă, temperaturi scăzute și are un potențial mare de producție.

Știm cu toții că cea mai mare problemă în lume la rapiță este Sclerotinia. Pentru combaterea acestei boli, compania Corteva va lansa anul viitor hibridul de rapiță Sclerotinia Protector, care va avea cea mai mare toleranță la Sclerotinia din Europa. De asemenea, anul acesta vom lansa tehnologia LumiGEN și la cultura de rapiță, cea pe care am introdus-o și la porumb anul trecut. Practic, LumiGEN este brandul sub care compania Corteva își va poziționa tratamentele de top pentru sămânță. Trebuie să înțelegem că protecția pe care o oferă tratamentul pentru sămânță este extrem de importantă în primele stadii de dezvoltare ale culturii de rapiță sau ale oricărei alte culturi.

În acest sens, compania Corteva oferă protecție prin tehnologia Lumiposa, singurul insecticid care este omologat astăzi pentru tratament sămânță la cultura de rapiță. Lumiposa este un produs revoluționar care oferă protecție plăntuțelor de rapiță până la stadiul de 4 frunze pentru cei mai importanți dăunători. Pentru cultivarea cu succes a rapiţei, pe lângă protecția împotriva bolilor și dăunătorilor, există alte aspecte sau elemente tehnologice asupra cărora fermierii trebuie să se concentreze. Fără o combatere eficientă a buruienilor nu vom putea realiza o performanţă a recoltei, care este asigurată de genetică. Pentru a elimina pierderea recoltei, care ar putea fi foarte ridicată, cultivatorii vor trebui să aplice cea mai bună metodă de combatere a buruienilor, adaptată la condiţiile locale de câmp.

De asemenea, este cunoscut faptul că rapiţa necesită un nivel ridicat de elemente nutritive. Fără a aplica îngrăşăminte chimice nu vom putea obţine cea mai bună recoltă. Pe lângă macroelemente (N, P, K), sulful şi borul sunt microelementele de care cultivatorii trebuie să ţină seama. Cultura necesită cea mai mare cantitate de azot şi potasiu între stadiul de înmugurire şi sfârşitul perioadei de înflorire, în timp ce absorbţia de fosfor este mai mult sau mai puţin continuă pe durata ciclului de vegetaţie”, a menţionat Adrian Ciocoiu.

 

După prezentările făcute de specialiștii Corteva în cort, fermierii s-au împărțit în 3 grupe pentru vizitarea culturilor de porumb, floarea soarelui și grâu, precum și a tehnologiilor aplicate în loturile demonstrative.

Domnul Jean Ionescu, Country Leader România & Moldova, Ion Mutafa, Category Marketing Manager Erbicide și Cosmin Băcanu, au prezentat hibrizii și tehnologia aplicată la cultura de porumb.

“Planta premergătoare a fost floarea soarelui, iar pentru pregătirea terenului s-a efectuat aratură şi disc în toamnă, iar în primăvară s-a venit cu combinatorul. Hibrizii de porumb au fost semănați pe 5 aprilie la densitatea de 70.000 b.g./ha. Pentru fertilizare, la pregătirea patului germinativ, s-a încorporat complexul 20.20.0. – 200 kg/ha, azot – 40 kg/ha, fosfor – 40 kg/ha, iar în vegetație azotat de amoniu – 200 kg/ha și azot – 67 kg/ha. Cultura a fost erbicidată cu Principal Plus, în doză de 440 gr/ha.

Hibrizii semănați au fost: P8834 – 310 FAO, P9074 – 300 FAO, P9241 – 330 FAO, P9415 – 340 FAO, P9757 – 370 FAO, P9889 – 380 FAO, P9903 – 360 FAO, P0023 – 400 FAO, P9978 – 390 FAO, P9911 – 410 FAO, P0268 – 420 FAO, P0217 – 440 FAO, P0412 – 480 FAO. Gama de hibrizi Optimum® AQUAmax® reprezintă o soluție unică pentru performanțe ridicate obținute pe baze științifice, care a fost dezvoltată de Pioneer după 50 de ani de cercetare în medii speciale, prin care se sporește producția și se reduce riscul generat de deficitul de apă prin: polenizare superioară, sistem radicular mai puternic, stay-green și controlul avansat al stomatelor”, au precizat specialiştii companiei.

 

La cultura de floarea soarelui, echipa formată din Andrei Ciocoiu și Liliana Ciulu a prezentat hibrizii și tehnologia aplicată. “Planta premergătoare a fost porumbul, iar pentru pregătirea terenului s-a efectuat aratură şi disc în toamnă, iar în primăvară s-a venit cu combinatorul. Hibrizii s-au semănat pe 5 aprilie, la densitatea de 65.000 b.g./ha. Pentru fertilizare s-a încorporat la pregătirea patului germinativ DAP 18.46.0. – 200 kg/ha, azot – 36 kg/ha, fosfor – 92 kg/ha, iar în vegetație s-au aplicat complexe 20.20.0. – 200 kg/ha, azot – 40 kg/ha și fosfor – 40 kg/ha. Tratamentele fitosanitare au fost realizate cu erbicidul Pilot 10EC, în doză de 0,7 l/ha și fungicidul Tanos 50WG, în doză de 0,4 gr/ha. Hibrizii semănați au fost P64LE25, P64LE99, P64LC108 și P64LP130” , au menţionat reprezentanţii Corteva Agriscence.

 

Ciprian Păcuraru, Customer Technology Specialist, a prezentat tehnologia aplicată la cultura de grâu. “Planta premergătoare a fost porumbul, iar pentru pregătirea terenului s-au efectuat două treceri cu grapa cu discuri. Semănatul grâului s-a realizat în data de 15 octombrie 2018, iar cultura a răsărit la 15 februarie 2019. Pentru fertilizare s-a încorporat la pregătirea patului germinativ DAP 18.46.0. – 200 kg/ha, azot – 36 kg/ha și fosfor – 92 kg/ha. În vegetație s-a fertilizat la prima trecere cu Uree – 200 kg/ha și azot – 92 kg/ha, iar la a doua trecere azotat de amoniu – 100 kg/ha și azot – 36,5 kg/ha. S-a erbicidat preemergent cu Bizon, în doză de 1 l/ha, Pixxaro Super și Pixxaro EC 1 l/ha, Frontal 75GD 80 g/ha, Pallas 250 g/ha, Mustang 0,5 l/ha și s-a aplicat tratament cu fungicidul Eminent Star”, a spus Ciprian Păcuraru.

 

La finalul prezentărilor, reporterul revistei Business Press Agricol prezent la evenimentul de la Furculeşti a stat de vorbă cu doamna Maria Cîrjă, care a declarat: “Astăzi este prima întâlnire din seria celor promovate în câmp, cu scopul principal de a prezenta portofoliul integrat de semințe și produse pentru protecția plantelor. Însă, în primul rând, am dorit ca invitații să poată vedea în direct performanța erbicidelor la grâu și porumb. Totodată, prezentăm hibrizii de porumb și floarea soarelui, în acest stadiu de vegetație. Într-adevăr, acum nu se pot observa diferențe semnificative între hibrizi, dar surpriza a fost că foarte mulți dintre invitați au recunoscut în câmp ce au cultivat în fermele lor. Am avut prezenți peste 300 de fermieri din județele Teleorman, Giurgiu, Argeș și chiar Olt, care și-au lăsat treburile și au fost curioși să vadă ce le-a pregătit Corteva pentru sezonul 2019.

Astăzi am lansat și campania de rapiță în această zonă, prezentându-le fermierilor portofoliul de hibrizi pentru următorul an agricol, pentru că ei achiziționează din timp semințele de rapiță și chiar încep mai devreme semănatul, reușind astfel să profite de apa din sol. Având în vedere seceta cruntă cu care s-au confruntat fermierii sezonul trecut, iar rapița a fost una dintre culturile care a suferit cel mai mult, revenim și anul acesta cu protecția la secetă, ca și ofertă comercială. Mai exact, fermierii vor trebui să aleagă una dintre cele două variante. În prima dintre ele pot alege sămânța tratată cu fungicid, iar în cazul în care se instalează seceta, iar rapița nu va răsări, fermierii își pot primi banii înapoi. În a doua variantă, pot alege sămânță tratată cu insecticid și fungicid- Lumiposa, însă, în acest caz, fermierii nu vor beneficia de protecția la secetă. Ei vor alege ceea ce se va potrivi mai bine pentru fermele lor. Singurul insecticid și unica soluție care există pentru rapiță este tehnologia Lumiposa de la compania Corteva. Aceasta se vinde la toate companiile producătoare de rapiță, astfel încât toate ofertele de rapiță de pe piață vor avea inclus acest tratament revoluționar.

În acest sezon vom lansa la cultura de rapiţă brandul LumiGEN – care reprezintă soluţia integrată de protecţie a culturilor prin tratament sămânţă. Aşa cum afirmam, sămânţa de rapiţă în acest an va fi segmentată în LumiGEN Standard şi LumiGEN Insecticides.

Mesajul pe care vreau să-l transmit fermierilor este că trebuie să aibă încredere în recomandările noastre, fiindcă întotdeauna s-a dovedit că am avut succes cu sfaturile, tehnologiile și soluțiile oferite de specialiștii noștri. Tuturor fermierilor le dorim mult succes și recolte bogate, pentru că succesul lor este și al nostru!”

 

Corteva Agriscience: Împreună cultivăm progresul

Câteva zile mai târziu, în data de 7 iunie, fermierii şi-au dat întâlnie în localitatea Lehliu Gară din județul Călărași, la cel de-al doilea eveniment din seria celor organizate de Corteva Agriscience în această perioadă.

Deschiderea a fost oficiată de doamna Maria Cîrjă, Marketing Manager România și Republica Moldova, care a mulțumit tuturor invitaților pentru prezentă și a adăugat: “În primul rând doresc să-i mulțumesc gazdei noastre de astăzi, domnului Ionuț Stoian pentru sprijinul oferit în realizarea unei frumoase platforme demonstrative. Anul trecut, pe vremea aceasta, spuneam cu toții, împreună, Corteva. Astăzi, Corteva Agriscience este în continuare numărul 1 în România, fiind cea mai mare companie de agricultura din lume. Corteva Agriscience s-a născut din unirea celor trei mari coloși: Pioneer, Dow AgroSciences și DuPont. Astăzi este doar companie de agricultură, de sine stătătoare și oferă pe piața din lume portofoliu integrat de semințe și produse de protecția plantelor.

Scopul întâlnirii noastre aici, la dumneavoastră, este să vedem împreună că ceea ce oferă Corteva este o realitate. Avem produse de top, iar performanţa lor vă asigură recolte bogate și, desigur, mai mulți bani. Specialiștii Corteva care vă vor oferi informații despre noutățile și tehnologiile noastre sunt: Jean Ionescu, Country Leader România și Moldova, Cosmin Ciobotaru, Director de Vânzări România, Valentin Mihai, Category Marketing Manager Porumb și Soia, Ciprian Păcuraru, Customer Technology Specialist, Marcel Pană, Promotor Ialomița, precum și echipa tehnică din această zonă, care sunt soldații noștri pe teren.

 

În continuare, Cosmin Ciobotaru, Director de Vânzări România, a prezentat portofoliul de rapiță și tehnologiile aplicate pentru această cultură. Au fost evidenţiate caracteristicile hibrizilor PT275, PT264, PT271, PT225, PT279CL şi PT200CL, toţi cu performanțe productive excepționale. În ceea ce priveşte tehnologia, specialistul a amintit faptul că Lumiposa este singurul insecticid omologat pentru tratament sămânță la rapiță, iar în acest an, compania Corteva va lansa tehnologia LumiGEN şi la această cultură.

 

La finalul prezentărilor din cort, fermierii au format două grupuri, iar echipa formată din specialiștii Jean Ionescu și Ciprian Păcuraru a prezentat tehnologiile aplicate la culturile de grâu și rapiță. De asemenea, au vorbit şi despre performanţele hibrizilor de rapiță utilizaţi în platforma demonstrativă: PT275, PT264 și PT271.

În același timp, o altă echipă formă din specialiștii Maria Cîrjă, Valentin Mihai și Cosmin Ciobotaru a prezentat tehnologiile aplicate la culturile de floarea soarelui și porumb, precum și hibrizii folosiți pentru înființarea loturilor. Hibrizii de porumb cultivați în platforma de la Lehliu Gară au fost: P0937 – FAO 530, P0943 – FAO 540, P0412 – FAO 480, P0216 – FAO 450, P9911 – FAO 410, P0268 – FAO 420, P0023 – FAO 400, P9903 – FAO 360, P9757 – FAO 370 şi P9415 – FAO 340. Noii hibrizi din portofoliul de porumb prezentaţi fermierilor au fost: P0725 – FAO 510, PO900 – FAO 520, P1049 – FAO 540, P9978 – FAO 390, P9889 – FAO 380 și P9610 – FAO 350. La cultura de floarea soarelui, hibrizii utilizaţi au fost: P64LE25, P64LE99, P64LC108 și P64LP130.

 

În cadrul evenimentului de la Lehliu Gară, Ciprian Păcuraru, Customer Technology Specialist, a prezentat tehnologiile Corteva Agriscience aplicate la culturile de grâu, porumb, rapiță și floarea soarelui.

“În această platformă, înființată cu ajutorul domnului Ionuț Stoian, avem un portofoliu complet atât de semințe, cât și de pesticide. Compania Corteva este lider în ceea ce privește erbicidele la cereale păioase și am să încep cu tehnologiile aplicate la cultura de grâu. Am folosit pachetul Pixxaro Super, un erbicid nou pe care l-am lansat anul acesta și care conține trei substanțe active, precum noua moleculă Arylex, alături de fluroxipir și tribenuron. Pixxaro Super este erbicidul cel mai complet în ceea ce privește combaterea buruienilor dicotiledonate la ora actuală, având rezultate extraordinare.

Tot la cultura de grâu am aplicat și fungicidul Evolus, care revine în această toamnă pe piață. Acesta conține 3 substanțe active: proquinazid, care controlează cel mai bine făinarea, tebuconazol și procloraz. Așadar, Evolus este alegerea cea mai eficientă ca și prim tratament pentru în combaterea făinării. Însă, fungicidul Evolus, este opțiunea perfectă și pentru al doilea sau chiar al treilea tratament, până la bolile spicului, controlând foarte bine și fuzarioza.

Un alt produs important pentru cultura grâului este și Floramix, un erbicid sistemic care are cel mai mare spectru de combatere, controlând tot ceea ce înseamnă buruieni monocotiledonate și principalele buruieni anuale. Fermierii trebuie să rețină că produsul Floramix este destinat doar pentru cultura de grâu.

Produsul Bizon a fost lansat anul trecut, și practic, va fi una dintre alegerile fermierilor pentru erbicidarea de toamnă. Tot o noutate este și erbicidul Bizon, care a venit să completeze portofoliul companiei Corteva pentru tratamentele la cereale păioase. Cu siguranță, anul acesta, Bizon va fi una dintre alegerile fermierilor pentru segmentul erbicidării de toamnă. Acesta conține 3 substanțe active: diflufenican, penoxsulam, florasulam și are acțiune atât la nivelul solului, cât și la nivel foliar. Bizon este produsul ce oferă siguranță fermierilor, putând fi aplicat din toamnă, încă de la răsărire și până la trei frați ai grâului. Produsul controlează tot ce înseamnă buruieni răsărite și menține cultura curata până aproape de recoltat.

De asemenea, compania Corteva are în portofoliu produse extrem de eficiente și pentru cultura de porumb. Lotul demonstrativ din această fermă a fost erbicidat cu Principal Plus, un produs total, cum îl numim noi, pentru că rezolvă buruienile monocotiledonate și dicotiledonate atât anuale, cât și perene. Erbicidul a fost aplicat în jur de 25 mai 2019, iar rezultatele sunt fantastice. Fermierii se vor convinge de acest lucru cu ajutorul lotului martor, pentru că pot vedea pe viu cum ar fi arătat cultura neerbicidată. Alături de Principal Plus, mai avem în portofoliu pentru cultura de porumb și erbicidul Arigo. Produsul conține 3 substanțe active, controlează tot ce înseamnă buruieni și are un interval larg de folosire, putând fi aplicat între 2 și 8 frunze.

La cultura de rapiță din această platformă, care din fericire arată foarte bine față de alte zone din țară, unul dintre produsele folosite a fost erbicidul Galera Super. Este un erbicid cu aplicare foliară care combate buruienile dicotiledonate anuale și perene din cultura de rapiță. Galera Super s-a aplicat în primăvară când temperaturile ne-au permis, și astfel cultura nu a mai fost concurată de buruieni dicotiledonate. Pentru o combatere extrem de eficientă a dăunătorilor s-a folosit insecticidul Inazuma, un produs cu acțiune atât de contact, cât și sistemică. De asemenea, ca rapița să fie protejată împotriva bolilor, am aplicat fungicidul Custodia, cea mai bună variantă în prevenirea și combaterea timpurie a Sclerotiniei. Produsul are o acțiune sistemică și translaminară, pătrunde rapid în plantă și are o rezistență bună la spălare.

La cultura de floarea soarelui, erbicidarea pentru graminee s-a făcut cu produsul Pilot, iar combaterea bolilor s-a obținut cu fungicidul Tanos. Acest fungicid a fost foarte solicitat de fermieri anul acesta, datorită condițiilor climatice nefavorabile, tocmai pentru că asigură un control performant, tuturor bolilor la cultura de floarea soarelui”, a precizat specialistul Ciprian Păcuraru.

 

La finalul prezentărilor, reporterul revistei Business Press Agricol prezent la evenimentul de la Lehliu Gară vorbit cu domnul Jean Ionescu, Country Leader România și Republica Moldova, care a scos în evidență noutățile din portofoliul companiei Corteva Agriscience.

“Astăzi, la ferma din Lehliu Gară, am organizat al doilea eveniment din seria celor care vor continua și în alte zone din țară. Așa cum am obișnuit fermierii din România, dar și din lume, în astfel de vitrine tehnologice, Corteva Agriscience prezintă portofoliul de produse, dar în special noutățile. Mai clar, fermierii intră în contact cu hibrizii de mâine, precum și cu cele mai recente soluții de protecția plantelor, inovații ce vin în sprijinul lor, pentru obținerea unei agriculturi performante. Așadar, astfel de platforme sunt o posibilitate foarte ușoară pentru fermierii participanți să vadă pe viu tehnologiile și produsele viitorului.

Spun, și îmi voi menține afirmația, că prin investițiile masive pe care compania noastră le face în departamentul de cercetare la nivel mondial, Corteva Agriscience a devenit o mașină de produs tehnologii. Iar, promisiunea noastră, pe care o facem de obicei partenerilor fermieri și distribuitori, este că vom fi din ce în ce mai puternici prin produsele și soluțiile pe care le oferim. Astfel, cu certitudine, Corteva devine o parte importantă a profitabilității fermierilor prin tehnologiile care vor fi asimilate în perioada următoare. Un exemplu concret este gama hibrizilor de porumb Optimum Aquamax, care s-a dovedit că domină piața premium din România. Hibrizii noi care vin sunt foarte abgradaţi, având toleranță superioară la secetă, sisteme radiculare cu capacitate de explorare a unui volum mai mare de sol, dar și un sistem de închidere și deschidere a stomatelor mult mai performant decât la alte produse.

De asemenea, Corteva Agriscience, oferă soluții extrem de eficiente și pe partea de Crop Protection. De exemplu, soluția pentru tratamentul semințelor, Lumiposa, este unicul insecticid care controlează și protejează planta de rapiță în primele faze de vegetație, împotriva unei game largi de dăunători. Tot la cultura de rapiță, erbicidul Galera Super, insecticidul Inazuma și fungicidul Custodia, formează unul dintre cele mai puternice portofolii de produse din România pentru combaterea buruienilor, bolilor și dăunătorilor. Pe partea de genetică, o importanță majoră au și hibrizii de rapiță PT264, PT275 și PT271, care vor domina performanța în fermele tuturor românilor.

O altă noutate este și LumiGEN, soluția integrată de tratament sămânță pentru cultura de porumb. Practic, LumiGEN reprezintă soluția ideală oferită fermierilor de compania Corteva, care garantează protecția micilor plăntuţe în primele stadii de dezvoltare, oferindu-le un plus de vigoare și o excelentă protecție la secetă și arșiță. De asemenea, avem în portofoliu și hibrizi de porumb cu tehnologia LumiGEN, precum P0268, P9415 și P9911. Mai precis, în brandul LumiGEN vor fi întâlnite și produse ca LumiBio Kelta, care este cel mai performant biostimulator la nivel mondial. Pot să spun că semințele de porumb vor fi tratate în viitor cu 4 substanțe active fungicide, plus biostimulatorul LumiBio Kelta, care va oferi o vigoare superioară și o dezvoltare a sistemului radicular mult mai bună. De asemenea, vom avea și hibrizi de floarea soarelui branduiţi cu tehnologia LumiGEN, acest lucru însemnând că tratamentul la sămânță va fi cel mai bun din piață.

O altă noutate care va fi lansată în România este Sclerotinia Protect, un concept la cultura de rapiță dezvoltat de Corteva în Canada, iar tehnologia se numește HarvestMax. Mai precis, este vorba despre hibrizi de rapiță cu toleranță de peste 90% la Sclerotinia. Corteva este în acest moment cea mai avansată companie la nivel mondial în ceea ce privește combaterea Sclerotiniei, iar portofoliul de rapiță pe care îl punem la dispoziția fermierilor are de departe cea mai bună toleranță la acest patogen.

Mesajul meu pentru fermieri este să avem un an bun, cu producții foarte bune și prețuri pe măsură la cereal, pentru că e lucrul care ne ajută cel mai mult. Iar, dacă ele vor fi însoțite de tehnologiile companiei noastre, e o mândrie pentru mine să vă spun că din cele 8,5 milioane de hectare arabile din România, mai mult de 3,5 milioane sunt acoperite cu produse și soluții Corteva Agriscience”, a menţionat managerul companiei.