Conferința Mondială de Cercetare a Soiei are loc pentru prima dată în Europa

Totul despre soia: Știința întâlnește afacerile la Viena

Timp de o săptămână, între 18 și 23 iunie, Viena vă fi centrul științei, economiei și politicilor referitoare la probleme globale legate de soia. Sute de oameni de știință, producători de hrană și furaje, procesatori și experți în soia din întreaga lume se vor întâlni pentru prima dată în Europa la a 11-a Conferință Mondiala de Cercetare a Soiei (WSRC11). Soia a fost prezentată pentru prima dată în fața unei audiențe mondiale acum 150 de ani, în pavilioanele japoneze și chinezești de la Expoziția Mondială de la Viena din 1873 – acesta a fost un punct de referință important pe drumul către una dintre cele mai importante culturi ale lumii.

Gama largă de subiecte abordate la WSRC11 se extinde de la cele mai recente descoperiri în știință la dezvoltări de pe piață și Tranziția Proteică în Europa, precum și probleme de sustenabilitate de la schimbarile climatice la procesul actual de legislație privind lanțul de aprovizionare din UE. Conferința este organizată de Comitetul Științific WSRC condus de Prof. Johann Vollmann de la Universitatea de Științe și Tehnologie Naturală din Austria (BOKU) și organizația Donau Soja.

Conferința vă transmite un impuls pentru a face din soia o forță pentru schimbarile climatice și schimbarea globală pozitivă, având în vedere că suprafețele de cultivare uriașe din America de Sud distrug pădurile primare și contribuie astfel la schimbările climatice. Astăzi, Europa și China sunt cei mai mari importatori de soia, în mare parte pentru producția de furaje pentru animale. Dar soia poate fi cultivata și regional, într-un mod prietenos cu mediul, certificată și produsă fără defrișare. Donau Soja își propune să realizeze o Tranziție Proteică durabilă până în 2030, făcând Europa mai puternică în
furnizarea proteinelor populației europene.

Oaspeții internaționali se pot aștepta la un program extins de 6 zile la Vienna Austria Center. Principalele blocuri tematice de la conferință vor fi: Îmbunătățirea, producția și protecția culturilor, utilizarea soiei ca hrană și furaj, tehnologiile de procesare, dezvoltarea piețelor și subiecte de politică.

Pentru mai multe informații despre organizarea și programul conferinței: WSRC11.

Despre Donau Soja
Donau Soja este o asociație independentă și non-profit care susține partenerii și membrii săi în progresul schimbărilor pentru a aborda provocările sociale, de mediu și economice în producția și consumul de soia, leguminoase și proteine. Acest lucru vă crește eficiența, echitatea și durabilitatea în lanțurile de valoare europene ale proteinelor alimentare și furajere.