Condițiile actuale din câmp presupun abordarea unei tehnologii moderne

naturevo floare

NATUREVO propune tehnologia care va revoluționa segmentul fertilizanţilor

Ultimele prezentări din sectorul agribusiness-ului românesc fac referire la condițiile actuale cu care se confruntă fermierii români. Acestea implică, bineînțeles, și schimbările climatice care au apărut de mai mulți ani, atunci când Naturevo a început să caute soluții viabile pentru această provocare. Se pare că începem din ce în ce mai mult să înțelegem și să le simțim în fermele din România. Acestea afectează în mod evident agricultura, mai ales prin schimbări ale temperaturilor, precipitațiilor repartizate neuniform în timp și spațiu, și fenomenelor extreme.

Acum este momentul să abordăm în alt fel agricultura, să aplicăm o tehnologie inteligență care să salveze (pe cât posibil) situația din teren, astfel încât la recoltare să avem mulțumirea unor combine pline.

Totul pleacă de la o nutriție adecvată!

Nici protecția culturii nu este de neglijat.

Pentru un start reușit al culturilor, Naturevo propune utilizarea fertilizantului, NovaTec® Classic care face trecerea la agricultura inteligentă, oferind plantelor o nutriție corespunzătoare pe toată perioadă de vegetație și nu doar în prima parte, atunci când consumul nu este atât de mare.

Novatec Classic este un fertilizant unic, cu eliberare controlată ce oferă plantelor o nutriție echilibrată, perfect adaptată cerințelor pentru o dezvoltare armonioasă.

NovaTec® Classic asigură eliminarea pierderilor economice și creșterea producției, cu o doză redusă de aplicare.

NovaTec® Classic are multe beneficii importante pentru fermieri:

  • Producții mai mari datorită nutriției combinate, cu cele două forme de azot nitric și amoniacal, nutriției continue și echilibrate cu alte macroelemente și microelemnte în concordanţă cu nevoile plantei;
  • Creșterea și dezvoltarea plantelor are loc armonios fără sincope = producții ridicate cu indici calitativi superiori;
  • Preluarea în cantitate crescută din sol a unor macro și micro elemente (gen P, Fe, Mn, Zn, Cu-de 3-5 ori de aceea NovaTec poate fi aplicat și singur);
  • Reducerea pierderilor de azot prin levigare dar și prin denitrificare = economie de produse.

Prin aplicarea Novatec Classic, fermierii beneficiază de reducerea costurilor de transport, manipulare, aplicare, comparativ cu îngrășămintele clasice și de reducerea impactului negativ asupra mediului. La acest ultim beneficiu ar fi de adăugat mai multe aspecte importante: inhibitorul de nitrificare DMPP (dimetil pirazol fosfat) activând microorganismele din sol ajută la îmbunătățirea fertilității solului.

Sunt foarte mulți fermieri care au adoptat tehnologii performanțe și au aplicat NovaTec® Classic în majoritatea culturilor, cu rezultate excelente pentru condițiile pedoclimatice respective.

De exemplu, în ferma AGROTURDEAN SRL, Dl. Emil Turdean a obținut rezultate foarte bune, peste așteptări, cu tehnologiile integrate Naturevo.

De exemplu la floarea soarelui a folosit programul integrat recomandat de reprezentantul nostru și a obținut o producție de 4780 Kg/ha. Pentru această cultură, producția obținută este un vârf pe care mulți fermieri și-ar dori să îl atingă.

  Produsul Doza Data aplicării
  Fertilizare bază sol NOVATEC CLASSIC 200 Kg/ha LA SEMĂNAT
Tratamentul nr. 1 Fungicid omologat 1 L/HA LA 50 CM
FINALEVO 3 KG/HA
KERAFOL 1 L/HA
OVIPRON TOP 1 L/HA
Tratamentul nr. 2 EVOBOR 1 L/HA ÎNAINTE DE BUTON FLORAL – NU S-A MAI APLICAT DATORITĂ CONDIŢIILOR METEO
COPFORT 1 L/HA
FIGHTER PHOS 1 L/HA
FINALEVO 3 KG/HA
KERAFOL 1 L/HA
OVIPRON TOP 1 L/HA
PRODUCŢIE  4780 Kg/ha

 

Un alt mare beneficiu pe termen lung al utilizării fertilizanţilor cu inhibitor de nitrificare – DMPP, este probabil legat de sănătatea mediului, deoarece acesta este foarte prietenos cu solul și mediul înconjurător. Pe lângă faptul că subtanţele nutritive se eliberează încet și în mod ideal la viteza pe care le folosesc plantele, are loc reducerea emisiilor cu efect de seră și o reducere enormă a pierderilor de azot prin levigare și evaporare.

Recomandăm cu putere trecerea la o tehnologie modernă în condițiile actuale de cultură!

Tehnologia modernă presupune NOVATEC Classic!

Ing. Mihaela Radu

Director Marketing – Naturevo