Compania Borealis L.A.T își extinde și îmbunătățește capacitatea de depozitare din România prin noi investiţii în spaţii de stocare

În data de 11 aprilie 2018, compania Borealis L.A.T a deschis unui nou depozit pentru îngrășăminte minerale, situat lângă municipiul Craiova, în localitatea Işalniţa, jud. Dolj. Evenimentul organizat cu ocazia inaugurării s-a desfășurat chiar în incinta depozitului, reprezentaţii companiei, domnii Călin Pop, directorul general al Borealis L.A.T România, Gerald Papst, Vicepreședinte Borealis Business Unit Fertilizer și Ernst Buchner, director de vânzări fertilizanți, oferind detaliile necesare. 

“Vă mulțumim că sunteți alături de noi la inaugurarea unui nou depozit în România. Acesta are o capacitate de 15.000 de tone de azotat de amoniu, asigurând o cantitate considerabilă și pot să spun că avem nevoie de astfel de depozite în toată Europa. Borealis L.A.T este un mare producător de îngrășăminte pe bază de azotat, ce produce în 6 mari fabrici din Europa.

Pentru că infrastructura nu ne poate facilita un transport ușor și rapid, prin aceste depozite moderne, construite la cele mai înalte standarde de siguranță, suntem aproape de clienții noștri. Atfel, le putem oferi fermierilor produse de calitate, livrându-le cantitatea necesară exact în momentul potrivit. Fără aceste îngrășăminte, dumneavoastră, producătorii, nu puteți beneficia de recolte de calitate și de performanță în agricultură. Vă doresc un an prosper alături de Borealis L.A.T”, a spus Gerald Papst, Vicepreședinte Borealis Business Unit Fertilizer.

La rândul său, Ernst Buchner, director de vânzări fertilizanți, a declarat: “Am investit în România pentru că avem încredere în potențialul agricol românesc și putem spune că afacerea noastră este deja o poveste de succes. În prezent avem 6 depozite în România, cu o capacitate de 85.000 de tone, din care 38.000 de tone cu autorizație pentru azotat de amoniu. Suntem conștienți că această dezvoltare nu ar fi fost posibilă fără clienții noștri loiali și pe această cale dorim să le mulțumim. 

Această nouă investiție este încă o mândrie pentru Borealis L.A.T, pentru că noi urmărim în cazul fiecărei construcții standarde înalte de siguranță și calitate. Prin această investiție ne pregătim pentru viitor, știind că fertilizarea cu azot se bazează pe nitrați. Aceștia reprezintă cea mai eficientă soluție pentru dezvoltarea plantelor și cu cel mai mic impact asupra solului și a mediului. Noi producem nitrați în fabricile noastre și pot să spun că Borealis L.A.T este o companie cunoscută pentru calitatea portofoliului de produse pe care-l oferă.

Doresc să vă amintesc că furnizam și produse hidrosolubile, la un înalt standard de calitate. Într-un cuvânt, produsele noastre au proprietăți foarte bune, fiind apreciate pe piața agricolă. Borealis L.A.T va fi alături de dumneavoastră în continuare, oferindu-vă produse de calitate și un drum garantat către succes!”

Călin Pop, director general Borealis L.A.T România a adăugat: “Asistăm împreună la lansarea noii noastre investiții, un obiectiv foarte important pentru compania noastră și pentru agricultura din România. Unitatea pe care o inaugurăm astăzi ne permite să depozităm 15.000 de tone de azotat de amoniu, iar în total 23.000 de tone de fertilizanți. În plus, pe lângă fertilizanți, mai depozităm aici și AdBlue, o soluție cu uree apoasă care ajuta la reducerea emisiilor de NOx de la vehicule. 

În agricultură, mai ales în aceasta zonă, am observat că fermierii stau foarte bine din punct de vedere tehnologic și tehnic. Mașinile agricole pe care le au sunt în mare parte Euro 6, iar acest lucru înseamnă că trebuie să folosească AdBlue. Nivelul de poluare va deveni în curând o obligație în România și pentru mașinile agricole, iar noi suntem gata sa vă oferim soluţia AdBlue, care are un control strict al calității. 

Depozitul de la Craiova ne ajută să vă oferim produse în condiții maxime de siguranță. Tot ceea ce s-a construit aici este super automatizat din punct de vedere al protecției. Am putea spune că nu este nevoie de intervenția omului. Pe lângă protecția împotriva catastrofelor, un alt factor extrem de important, care funcționează, este și protecția de mediu. La aceste trei depozite din Craiova au fost instalate sisteme de siguranță de ultimă generație, inclusiv de detectare a fumului, cu panou de comandă accesibil și sisteme automate de stingere a incendiilor. Și pentru că Borealis L.A.T urmărește în cazul fiecărui proiect standarde înalte de siguranță și la această unitate din Craiova avem o stație de colectare și epurare care previne poluarea accidentală, asigurând protecția mediului cu succes. 

Sper să avem cu toții un an agricol 2018-2019 și mai bun, iar promisiunea noastră este că vom fi în continuare alături de dumneavoastră, furnizandu-vă produse de calitate care să vă aducă performanta și profit!”

În 2017, Borealis L.A.T a manevrat în total 5 milioane de tone de îngrășăminte. În prezent, dispune de o capacitate de depozitare de peste 700 kT, repartizate în peste 60 de locații din Europa. Prin extinderea și consolidarea prezenței sale în regiunea Europei, scopul companiei este de a fi cât mai aproape posibil de partenerii de pe piață, oferind soluții logistice personalizate create de specialiștii locali.

La final, domnul Călin Pop, directorul Borealis L.A.T a vorbit cu reporterul Business Press Agricol, adăugând: “Acest obiectiv este al patrulea depozit nou, fiind o construcție pornită de la zero, cu înalte standarde de siguranță și calitate, ca de altfel toate celelalte depozite ale noastre. Începând din acest an agricol suntem prezenți cu produse speciale foliare sub brandul Supremo, acestea fiind ultima generație de produse foliare, cu un nivel ridicat de calitate. Un alt produs cu o cerere în creștere este AdBlue, datorită normelor de mediu din întreaga Europă. Următoarea întâlnire cu fermierii va fi la AgriPlanta-RomAgroTec 2018, în luna mai, unde îi vom întâmpina ca în fiecare an cu tehnologie și suport tehnic, prezentându-le fiecare produs din gama Supremo și nu numai.”